ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 18 ΜΑΙΟΥ 2024, 23:35

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ιωακειμίδης: Το 1% του ΦΠΑ της Αττικής στις υποδομές Πολιτικής Προστασίας

0 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 14:35

Μια σημαντική πρόταση τιςυποδομές Πολιτικής Προστασίας κατέθεσε σήμερα ο Γιώργος Ιωακειμίδης. Μιλώντας στον Κώστα Παπαχλιμίτζο στην ΕΡΤ, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής πρότεινε το 1% του ΦΠΑ που εισπράττεται στην Αττική, να διοχετεύεται στις αναγκαίες υποδομές της Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Ιωακειμίδης είπε ότι μπορεί να είναι εξαιρετικής έντασης τα φαινόμενα που ζούμε, εντούτοις, η Πολιτική Προστασία διαχρονικά έχει θεωρηθεί δεύτερης κατηγορίας ζήτημα κι έχει παραμεληθεί. “Η Πολιτική Προστασία δεν πουλάει”, επισήμανε.

Ανέφερε ακόμα ότι στην κακοκαιρία Daniel η Αθήνα πλημμύρισε έχοντας δεχτεί το 1/10 της βροχής που έπεσε στον Βόλο. Ο Κηφισός έχει φτιαχτεί με βάση μελέτες των καιρικών φαινομένων της περιόδου 1932-82. Τώρα όμως έχουμε μπει σε νέα κατάσταση λόγω της κλιματικής κρίσης και των πυρκαγιών. Πρέπει λοιπόν να καθαρίσει αμέσως η κοίτη του Κηφισού από τα φερτά υλικά, να εκβαθυνθεί η εκβολή του και, κυρίως, να γίνει ανάσχεση των νερών που κατευθύνονται σε αυτόν, με λίμνες στα βουνά.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης προσέθεσε ότι η Περιφέρεια έχει παραγγείλει από το 2020 μελέτη για τη διαχείριση των υδάτων της Αττικής, η οποία ακόμα δεν έχει παραδοθεί. Το γεγονός είναι αδιανόητο και δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας της διοίκησης Πατούλη, συνεχιστής της οποίας είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τέλος, ο κ. Ιωακειμίδης επισήμανε ότι πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την κατασκευή των υποδομών. “Αυτή τη στιγμή ένα αντιπλημμυρικό έργος απαιτεί 5-10 χρόνια για να κατασκευαστεί. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες”, σημείωσε.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.