ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΜΑΙΟΥ 2024, 05:58

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

100 άλογα στον Υμηττό εκπέμπουν SOS

0 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 21:22

Τεράστιος Κίνδυνος να προκληθεί Ατύχημα από Άλογα που ζουν ανεπιτήρητα στον Υμηττό. Τα ζώα κινούνται ελεύθερα στους δρόμους του Κορωπίου σε κατοικημένες περιοχές κοντά σε σχολεία, σε αναζήτηση τροφής και νερού. Η κατάστασή τους είναι τραγική.

Δείτε το βίντεο
Η ομάδα Help Horses at Ymittos (@helphorses_ymittos) δημιουργήθηκε από 3 εθελόντριες τις Μαρία Μαρώλια, Ιωάννα Ζεμπερλίγκου και Ανθή Βούλγαρη, με σκοπό να διασωθούν τα 100 άλογα που ζουν εκεί υποσιτισμένα κάτω από άθλιες συνθήκες.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της ομάδας, η δημοσιοποίηση του θέματος στα ΜΜΕ ευαισθητοποίησε το κοινό και κάθε μέρα γίνονται όλο και περισσότεροι αυτοί που αγωνίζονται σε αντίθεση με τους αρμόδιους σε Περιφέρεια και Δήμο οι οποίοι κάνουν μπαλάκι τις ευθύνες .


Προειδοποιούν δε πως αν δεν γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες εκτός από τα ζώα, θα κινδυνεύσουν και ανθρώπινες ζωές καθώς τα άλογα κατεβαίνουν σε αγέλες σε κεντρικούς δρόμους και κοντά σε σχολεία προς ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ.

Η ομάδα έχει κάνει ήδη τη μελέτη για το τι χρειάζεται προκειμένου να υπάρξει ένα οργανωμένο σχέδιο άμεσης δράσης για τη διάσωση των αλόγων:

Συγκεκριμένα: 

1. Τροφή (μπάλες χόρτου τσαϊρι/τριφύλλι/σανοβρωμη - ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΝΑΓΚΗ 650 κιλά την εβδομάδα) Τηλέφωνα και στοιχεία από προμηθευτές στη διάθεση σας όποτε μας ζητηθούν.
2. Νερό με υδροφόρες (ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΝΑΓΚΗ 37 κυβικά την εβδομάδα)
3. Μία δεξαμενή νερού (minimum 10 κυβικά)
4. Ιππιατρους για να αναλάβουν τους ευνουχισμούς (στειρώσεις). Η αμοιβή του ιππιατρου είναι ~400€ συν ΦΠΑ ανά ευνουχισμό. Οι ευνουχισμοί πρέπει να ξεκινήσουν ΑΜΕΣΑ πριν αυξηθεί κ άλλο ο πληθυσμός των αλόγων.

Έχουν ήδη συγκεντρώσει στοιχεία από ανθρώπους που ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν και μπορούν να διαχειριστούν το κομμάτι της υιοθεσίας όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο με όλες τις προϋποθέσεις για την ευζωία των αλόγων, διότι μιλάμε για δεσποζόμενα ανεπιτήρητα ιπποειδή (και ανεκπαίδευτα ιπποειδή), τα οποία είναι προσεγγίσιμα από των άνθρωπο και σιτίζονται από άνθρωπο.

Με την ομάδα που έχει τις γνώσεις στα ανεκπαίδευτα ιπποειδή (την οποία σχεδόν έχουν ολοκληρώσει) μπορούν να κάνουν τους ευνουχισμούς και ότι άλλο απαιτείται.

"Ζητάμε από τους αρμόδιους, οι οποίοι έχουν λάβει γνώση από το 2021, να μας βοηθήσουν ως οφείλουν και να επανεξετάσουν το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ιπποειδή , όπως έχει ζητηθεί από τα φιλοζωικά σωματεία τα οποία επί δεκαετίες ασχολούνται με τέτοιες υποθέσεις" καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Όποιος θέλει οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή συνεργασία σε σχέση με την ευζωία των αλόγων αλλά και γενικότερα μπορεί να επικοινωνήσει στο email helphorsesymittos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6972243484.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.