ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 09:38

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Καλάθι των Μαθητών»: ένα ακόμη όχημα στήριξης του οικογενειακού εισοδήματος

0 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023, 16:55

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, από την Τετάρτη 30 Αυγούστου και μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι των Μαθητών». Πέραν λοιπόν του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους- στα επίπεδα του 2021- στα βασικότερα σχολικά είδη που έχουμε ήδη θεσμοθετήσει και ισχύει, δημιουργείται για πρώτη φορά και το «Καλάθι των Μαθητών», πρωτοβουλία στην οποία έχουν δεσμευτεί να μετέχουν τόσο οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όσο και μεγάλες αλυσίδες που διακινούν σημαντικό όγκο από τα σχολικά είδη.

Το «Καλάθι των Μαθητών» αποτελείται συνολικά από 11 κατηγορίες, με τις επιχειρήσεις να περιλαμβάνουν υποχρεωτικά στις λίστες τους τουλάχιστον ένα προϊόν: Σχολικές τσάντες, Κασετίνες, Τετράδια (και ετικέτες τετραδίων και καλύμματα), Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά, Χρωματιστοί μαρκαδόροι, Στυλό, Γόμες, Ξύστρες, Διαβήτες, Χάρακες, Φωτοτυπικό χαρτί.

Όπως ισχύει και στο "Καλάθι του Νοικοκυριού", οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να αποστέλλουν κάθε Τετάρτη έως τις 9:00 π.μ., κατάλογο με τα προϊόντα και τις τιμές που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι των Μαθητών».

Το «Καλάθι των Μαθητών» θα βρίσκεται σε ξεχωριστό σημείο πώλησης σε περίοπτη θέση του καταστήματος, όπου θα τοποθετούνται και διατίθενται στο καταναλωτικό κοινό συγκεντρωμένα τα προϊόντα.

Έχουμε απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν ιδίως οι πιο ευάλωτες οικογένειες και για αυτό αξιοποιούμε κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να τις στηρίζουμε για όσο χρειαστεί. Όπως δήλωσε και ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας: “με το «Καλάθι των Μαθητών», κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας κάθε οικογένεια να μπορεί να προμηθευτεί τα απαραίτητα σχολικά είδη σε προσιτές τιμές”.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.