ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 14:07

ΑΛΙΜΟΣ

"Πόλεμος" για τα οικοδομικά ύψη στον Άλιμο: Στο αυτόφωρο εργολάβος και συνεργείο - Κατασχέθηκαν μηχανήματα

0 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023, 18:41
Δήμαρχος Αλίμου: H "επιχειρηματικότητα"... α λα Γκρέκα δεν σέβεται ούτε νομιμότητα, ούτε κοινωνία, ούτε κανέναν:

Το δρόμο του αυτοφώρου πήρε σήμερα το πρωί συνεργείο εργολάβου που θέλησε να συνεχίσει οικοδομικές εργασίες σε οικοδομή για την οποία υπάρχει απόφαση αναστολής εργασιών.

Συγκεκριμένα σε οικοδομή που βρίσκεται επί της οδού Πορφύρα στο Λόφο Πανί επιχειρήθηκε αιφνιδιαστικά να πέσουν μπετά κατά παράβαση της απόφασης που υπάρχει, μετά την προσφυγή κατοίκων και του Δήμου στο ΣτΕ. 

Μετά από συντονισμένες ενέργειες κατοίκων και Δήμου με παράσταση στο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου του αντιδημάρχου Νίκου Αλεξόπουλου και επικοινωνία με τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, διατάχθηκε το σταμάτημα των εργασιών 

Ήρθαν αστυνομικές δυνάμεις επί τόπου, σχηματίστηκε δικογραφία αυτεπάγγελτα, συνελήφθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι και ζητήθηκε να κατασχεθεί η πρέσα μπετού ως μέσο τέλεσης αυτόφωρου αδικήματος, όπως και έγινε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής, πρέπει να καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι υπάρχουν νόμοι και η Διοίκηση του Δήμου με την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων θα κάνει ότι είναι δυνατόν να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο Δήμο. 

"Η  Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να δώσει τη μάχη μέχρι τέλους, ώστε να προστατεύσουμε την πόλη μας και το περιβάλλον από την κακοποίηση που επιχειρούν, προκειμένου να βγάλουν ένα πρόσκαιρο υπερκέρδος" δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης. 

Δόμηση που  ξεπερνά τον Συντελεστή Δόμησης της περιοχής 

Mεγάλη είναι η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Αλίμου από κοινού με πολλούς κατοίκους για την προστασία του περιβάλλοντος και της πόλης από τις εξωφρενικά υψηλές οικοδομές. Ο Δήμος έχει επιδοθεί εδώ και ενάμιση χρόνο σε μια τεράστια προσπάθεια ώστε να μπει φρένο στα ψηλά κτίρια που έχουν αρχίσει και ανεγείρονται στον Άλιμο, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη.

Όπως είχε αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτησή του ο Ανδρέας Κονδύλης "με διάφορα “τρικ” στα κτίρια για τα οποία προσφεύγουν, αναπτύσσεται δόμηση που ξεπερνάει τον Συντελεστή Δόμησης της περιοχής, αλλά επίσης και το ύψος που κανονικά ισχύει για την περιοχή. Το αποτέλεσμα: βαθιά αλλοίωση και υποβάθμιση του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος, προσβολή της πολεοδομικής μορφής του Αλίμου, απαξίωση των ακινήτων που έχουν ήδη χτιστεί με “κανονικούς” όρους δόμησης και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας".

Ο Δήμος έχει συνολικά προσφύγει στη Δικαιοσύνη για δεκατρία (13) κτήρια, ετοιμάζει προσφυγές για άλλα δεκατέσσερα (14) και το ίδιο θα κάνει εφεξής και για κάθε νέα οικοδομική άδεια (κτήριο), που προσβάλλει το πολεοδομικό και περιβαλλοντικό κεκτημένο του Αλίμου.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.