ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 09:02

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιδρύεται μη κρατική ιατρική σχολή στην Ελλάδα

0 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023, 20:39

Ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση μη κρατικής ιατρικής σχολής στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο CVC Capital Partners και το μεγαλύτερο κυπριακό πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας (University of Nicosia – UNIC) υπέγραψαν κατ’ αρχήν συμφωνία για τη σύσταση κοινοπραξίας.

Η συμφωνία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφορά την προοπτική λειτουργίας πανεπιστημιακού τμήματος ιατρικής σχολής, που θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση σε εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Ειδικότερα, υπάρχει ήδη συμφωνία για την αγορά των εγκαταστάσεων της πρώην Olympic Catering, οι οποίες διαθέτουν δομημένη επιφάνεια της τάξης των 8.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η πανεπιστημιακή σχολή ιατρικής του UNIC σχεδιάζεται να λειτουργήσει με τα αυστηρότατα πρότυπα που λειτουργεί και στη Λευκωσία και σε συνεργασία με τις κλινικές που ελέγχει η CVC Capital στην Αθήνα όπου οι φοιτητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα τμήματα που απαιτούν παρουσία και μαθητεία σε νοσοκομείο.

Με βάση τα προβλεπόμενα για τους τίτλους σπουδών στην αλλοδαπή και την ισχύ τους στην Ελλάδα, που αναμένεται να περιληφθούν σε νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, σε πλήρη συμμόρφωση με τις προβλέψεις του Συντάγματος, το πτυχίο της ιατρικής του εν Ελλάδι παραρτήματος του UNIC αναμένεται να αναγνωρίζεται κανονικά. Οπως αναγνωρίζονται ήδη τα πτυχία του από την Κύπρο.

Στο ζήτημα της αναγνώρισης τέτοιων πτυχίων αναφέρθηκε άλλωστε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα τέλη Ιουλίου, όταν σε δημόσιες δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη επιβεβαίωσε πως «είμαστε πια έτοιμοι να καταθέσουμε μία συγκροτημένη νομοθετική πρωτοβουλία που να δίνει τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων και στην πατρίδα μας, με πολύ υψηλές προδιαγραφές όμως – εκεί δεν πρόκειται να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι και «η στήριξη στο δημόσιο πανεπιστήμιο είναι δεδομένη προτεραιότητα της κυβέρνησης».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.