ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 09:41

ΑΡΘΡΑ

Τρέχουν να σωθούν από τα τσιπάκια και το χάραγμα του θηρίου!

1 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023, 09:13

Η παράκρουση που ξεκίνησε γύρω από την αντικατάσταση των ταυτοτήτων, σηματοδοτεί την επιστροφή πίσω, στο σωτήριο έτος 2000 όταν επιχειρήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα να αλλάξει το βασικό έγγραφο ταυτοποίησης των πολιτών.

Δυστυχώς, σήμερα, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από τότε καθώς οι ζηλωτές της κάθε είδους συνωμοσίας με τη βοήθεια της τεχνολογίας και την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντιδρούν όπως τα καρκινικά κύτταρα. Υπερδιπλασιάζονται, ενώνονται σε μεγαλύτερους όγκους και μετατρέπονται σε θανάσιμο κίνδυνο για τη συλλογική «υγεία» και την πρόοδο.

Οι άνθρωποι που μαζεύονται έξω από τα αστυνομικά τμήματα της χώρας προκειμένου να προλάβουν να αντικαταστήσουν τις ταυτότητες δεν ανήκουν αποκλειστικά στις τάξεις των θρησκόληπτων αλλά η πλειοψηφία τους είναι μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, σκληρών εκκλησιαστικών και μοναστικών πυρήνων.

Πριν από λίγες μέρες κατέφτασε σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης πούλμαν, γεμάτο καλόγριες από Μοναστήρι του νομού για να καταθέσουν μαζικά αιτήσεις για αντικατάσταση ταυτοτήτων.

Να διασφαλίσουν ότι για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον – όση διάρκεια έχει το έγγραφο - δε θα υποχρεωθούν να πάρουν τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες ώστε να τις χαράξει ο Αντίχριστος και να τις τσιπάρουν. Η μετακίνηση των μοναχών με πούλμαν, οι ουρές και οι ολονυχτίες έξω από τα αστυνομικά τμήματα είναι μέρος της προεργασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα δυο συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις αρχές Σεπτεμβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο Κώστας Θεολόγου, αναπληρωτής καθηγητής του Τομέα Ανθρωπιστικών Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου της Σχολής ΕΜΦΕ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, επιλέγει να προσεγγίσει αυτές τις διαμαρτυρίες, με το μόνο ίσως τρόπο που είναι πρόσφορος για ανθρώπους κατευθυνόμενους από το θρησκευτικό τους αίσθημα ή και υποκινούμενους από μια θρησκευτική πλάνη.

«Η αστυνομική ταυτότητα αποτελεί εργαλείο της τεχνολογίας που είναι απαραίτητο για τη συνύπαρξη μας σε μια λίγο - πολύ ευνομούμενη κοινωνία. Ένα τέτοιο τεχνολογικό εργαλείο ταυτοποίησης δε θα μας κάνει να πάψουμε να είμαστε καλοί άνθρωποι ούτε θα αλλοιώσει την ψίχα της ψυχής μας και της πίστης μας» αναφέρει στο Liberal και προσθέτει « Όσοι πιστεύουν το αντίθετο μάλλον πλανώνται από κάποιον δικό τους δαίμονα, εφόσον δεν πιστεύουν στη δύναμη της αγάπης του Θεού, που υπάρχει μέσα μας».

Αρκετοί από τους αρνητές των νέων ταυτοτήτων δεν αντιδρούν γιατί πιστεύουν ότι επιχειρείται να τους χαράξει ο αντίχριστος και να ξεκινήσει ο νέος παγκόσμιος πόλεμος. Είναι πεπεισμένοι - όπως προκύπτει απ΄όσα διακινούν στο διαδίκτυο - ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να φακελώσει τους πολιτικούς της «εχθρούς» και να ελέγξει τα πολιτικά φρονήματα των πολιτών.

Ο καθηγητής Κοινωνιολογίας κ. Μανούσος Μαραγκουδάκης εκτιμά μιλώντας στο liberal, πως η γενική καχυποψία απέναντι στο κράτος, την επιστήμη και την τεχνολογία είναι η ευρύτερη βάση των αντιδράσεων, που ορθώνονται απέναντι στην πρόοδο αν και σημειώνει, ότι οι περισσότεροι ανήκουν στη θρησκόληπτη δεξιά.

«Οι αντιδράσεις αυτές υποδηλώνουν καχυποψία απέναντι στο κράτος, καχυποψία απέναντι στην επιστήμη και την τεχνολογία. Είναι μια καχυποψία επαρχιώτικη παραδοσιακής φύσεως απέναντι σε αυτό που ονομάζουμε εκσυγχρονιστική πρόοδος» τονίζει ο κ. Μαραγκουδράκης και προσθέτει «οι περισσότεροι που αντιδρούν προέρχονται από τη θρησκόληπτη δεξιά και ανήκουν σε παρεκκλησιαστικά δίκτυα. Αυτό το κομμάτι της κοινωνίας είναι επιρρεπές στη συνομωσιολογία και θεωρεί ότι οι εξελίξεις είναι για να μας ελέγχουν. Στην ουσία διαστρεβλώνουν το ατομικό τους δικαίωμα».

Ανεξαρτήτως της βάσης από την οποία εκκινούν, οι μετέχοντες στο νέο κίνημα κατά των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων αρνούνται στη συντεταγμένη Πολιτεία το δικαίωμα και την υποχρέωση να ορίζει τους γενικούς κανόνες λειτουργίας του κράτους. Διεκδικούν την εξαίρεση τους απ΄αυτούς τους κανόνες, επικαλούμενοι κάποιοι τον κίνδυνο «πολιτογράφησης στην παράταξη του Σατανά» και κάποιοι άλλοι τον κίνδυνο η κυβερνώσα παράταξη να φτιάξει ηλεκτρονικούς φακέλους πολιτικών φρονημάτων.

Οι διαβεβαιώσεις του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι οι καινούργιες ταυτότητες «δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό, τίποτα το δαιμονισμένο για κανέναν» δε φτάνουν να ακουστούν στους χώρους που φυτεύεται στο μυαλό των ανθρώπων η θεωρία, ότι το θηρίο του... αντίχριστου κρύβεται στο κομμάτι πλαστικού που θα είναι η νέα μας ταυτότητα. Ούτε δυστυχώς η υπόμνηση ότι η ανθρωπότητα πέρασε Διαφωτισμό… Θα απαιτηθεί το φωτισμένο τμήμα των ιερέων και των μητροπολιτών να δώσουν το δικό τους αγώνα να περιορίσουν την ισχύ των δεσποτάδων και καλογέρων της κοινωνικής οπισθοδρόμησης.

Κατερίνα Γαλανού 
liberal.gr

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Cupboard 10.09.23
Δε το θελει ο κοσμος τελος τι το πιεζετε σιγα σιγα τα ιδια θα λετε και για τα τσιπακια?
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.