ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 12:35

ΑΛΙΜΟΣ

Βαριές καταγγελίες Τσαμπαρλή στη διοίκηση Ορφανού

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ 6 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012, 13:21
Ν. Τσαμπαρλής: Καθαρόαιμη Πασοκική ανικανότητα χαρακτηρίζει τη διοίκηση Ορφανού

Χθες το απόγευμα, μέσα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Λ. Ιωνίας στον Άλιμο, ο επικεφαλής της παράταξης "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ" Νίκος Τσαμπαρλής, με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού, κατήγγειλε την σημερινή διοίκηση του κ. Ορφανού για πολλά και σοβαρά.

Ανάμεσα σ' αυτά, την κατηγόρησε  και για σπατάλη, ολιγωρία, αναποφασιστικότητα, ψέμα, ανικανότητα, θράσος, τόσο, που έφθασαν στο σημείο να παραποιήσουν ακόμη και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  (Παραθέτουμε αυτούσια την ομιλία του Νίκου Τσαμπαρλή και ένα μικρό, χαρακτηριστικό  μέρος της στο video).  Παρών και ο βουλευτής της Ν.Δ. στη Β' Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ" Νίκος Τσαμπαρλής με το Νικόλα Κονταρίνη. 

Η ομιλία του Νίκου Τσαμπαρλή 

Φίλες και φίλοι,

Για δεύτερη φορά μαζευόμαστε να κόψουμε την πίτα του συνδυασμού μας σε μια χρονική στιγμή όχι ευχάριστη για την κοινωνία και τον τόπο μας. Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που μεγεθύνθηκαν υπέρμετρα και άσκοπα από την ολιγωρία, την αναποφασιστικότητα, το ψέμα και την ανικανότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου έχουν γονατίσει την χώρα, την κοινωνία, κάθε σπιτικό, κάθε πολίτη.

Για εμάς στον Άλιμο οι επιπτώσεις μεγεθύνονται και μεγιστοποιούνται γιατί και στην πόλη μας κάτι ανάλογο συμβαίνει. Και εδώ έχουμε μια δημοτική αρχή, κλώνο ακριβείας του ΠΑΣΟΚ, που με τα ίδια ψέματα και τις ίδιες απατηλές υποσχέσεις εκμεταλλεύτηκε την δεδομένη πολιτική συγκυρία των εκλογών και καβάλα στο πολιτικό κύμα του ΠΑΣΟΚ εκβράστηκε στις ακτές του Δημαρχείου.

Από την πρώτη στιγμή οι μάσκες έπεσαν, τα ψέματα αποκαλύφτηκαν και η οργή και αγανάκτηση του κόσμου είναι πλέον έκδηλη σε κάθε μας επαφή με τους δημότες.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η σημερινή δημοτική αρχή παραπλάνησε τον δημότη λέγοντας ότι έβαλε τάξη στα οικονομικά του Δήμου.

Ο Δήμος Αλίμου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου τον Μάιο του 2011 ήταν ο 33ος πιο υπερχρεωμένος Δήμος από τους 325 της χώρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής το ρεκόρ χρέους στην ιστορία του Δήμου σημειώθηκε το 2009 και έφτασε στα 21.009.000, δήμαρχος ο Θ. Ορφανος! Η δεύτερη χειρότερη χρονιά στην ιστορία του Δήμου ήταν το 2010 όταν το χρέος ήταν 20.432.000 ευρώ, δήμαρχος και τότε ο Θ. Ορφανος! Επίσης το 2010, σύμφωνα με τον επίσημο ισολογισμό του Δήμου, ακόμα και όπως τον διαμόρφωσε ο Δήμαρχος, παρουσιάζει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια αρνητικό καθαρό αποτέλεσμα χρήσης!!! Από +424.445,60 το 2009 πήγαμε στο μείον 1.368.956,72 το 2010!

Ο προϋπολογισμός του 2011 ήταν 54.000.000€. Το 2012 περιορίστηκε στα 38.000.000. Οικονομία; Όχι. Κουτοπονηριά; ναι! Το μόνο που έκανε ο Δήμαρχος ήταν να μην περιλάβει στον προϋπολογισμό του 11 τις δαπάνες των απαλλοτριώσεων, για να δείξει έτσι ότι έγινε συμμάζεμα. Όταν όμως προκύψει ανάγκη αποζημίωσης γης θα τρέχουμε όλοι μαζί να βρούμε τα χρήματα.

Εκεί που θέλει, εκεί που ξέρει, το πάρτυ καλά κρατεί. Αρκεί να σας πω ότι ενώ το 2011 προβλεπόταν στον προϋπολογισμό 100.000 ευρώ για ειδικούς συμβούλους του Δημάρχου, το 2012 αύξησε την πίστωση στα 116.000 ευρώ. Δηλαδή, ενώ όλοι βλέπουμε δραματικές, άδικες, αδιανόητες περικοπές των μισθών μας το κονδύλι για τους κυρίους ειδικούς συμβούλους αυξήθηκε κατά 16%.

Να δούμε μήπως και ποιοι είναι αυτοί οι ειδικοί σύμβουλοι; Είναι μήπως εργαλεία ανάπτυξης του δήμου; Όχι. Πολιτικά γραμμάτια; Ναι! Την προηγούμενη τετραετία ήταν ο κ. Ταρασιάδης. Ειδικός Σύμβουλος για εκκλησιαστικά και μουσικά θέματα!!! Τώρα οι κύριοι Λαμπριανίδης, Τσιτσάνης και Αμοιρίδης.

Φίλες και φίλοι,

η σημερινή οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι τραγική. Δεν μπορούμε σαν Δήμος να ανταποκριθούμε ούτε σε βασικές υποχρεώσεις. Αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο να υποβάλουμε αίτημα στο Παρακαταθηκών για αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου για 15 έτη. Δηλαδή, επειδή τα έκανε όπως τα έκανε πέντε χρόνια τώρα ο Ορφανός, χρεώνεται ο Δήμος για άλλα 15 χρόνια.

Όπου και αν στρέψετε το κεφάλι σας αντικρίζετε εικόνες εγκατάλειψης. Η καθαριότητα, η βασική απαίτηση του δημότη, αλλά και η στοιχειώδης υποχρέωση του Δήμου είναι κάτω του μηδενός. Ευτυχώς τώρα με τις βροχές κάτι πλένεται. Ο Δήμος μας κάποτε όταν εμείς ήμασταν διοίκηση είχε τρια μηχανικά σάρωθρα (σκούπες). Σήμερα έχει ένα! Πλυντήριο κάδων πλέον δεν έχουμε κανένα! Τα προεκλογικά ταμπελάκια στους κάδους για το πότε πλύθηκαν μας μάραναν…

Το κολυμβητήριο ήταν το στολίδι του Δήμου. Κλειστό για δεύτερο χειμώνα. Το Πολιτιστικό σε διάλυση. Οι παιδικοί σταθμοί πολύ μακριά από αυτό που πριν πέντε χρόνια τους παραδώσαμε.
Κι εδώ ένα άλλο πράσινο θράσος. Την ώρα που οι παιδικοί σταθμοί υπολειτουργούν, με απλήρωτο προσωπικό για 5 μήνες, με τα ολοκαίνουργια σχολικά της διοίκησης μας να σαπίζουν εγκαταλελειμμένα στο συνεργείο, την ίδια ώρα τι έκαναν; Πήραμε στο Δ.Σ. μια απόφαση τον Οκτώβριο να παίρνει ο πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών 900€ μεικτά (500€ καθαρά) σαν έξοδα παράστασης.

Τι έκανε η κ. Κωσταμπάρη, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου;
Παραποίησε την απόφαση και έγραψε ότι ο πρόεδρος θα παίρνει 1.600€. Απίστευτο; Έβαλε και αναδρομική ισχύ από τον Μάιο και έτσι πήγε ο πρόεδρος των παιδικών σταθμών, ο κ. Παπανικολάου και εισέπραξε, αναδρομικά κιόλας, δύο μηνιάτικα! Αποτέλεσμα, χαμός στο συμβούλιο, ακόμα και δημοτικοί σύμβουλοι του Δημάρχου αγανάκτησαν.

Ήταν η τρίτη φορά που διαπιστώσαμε σοβαρές παραποιοήσεις σε αποφάσεις. Εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω και να υπογραμμίσω κάτι. Σε θέματα κακής διαχείρισης, διαφθοράς και παράβασης του νόμου η ανοχή μας είναι μηδενική. Για τις δύο πρώτες περιπτώσεις έχουμε από την πρώτη στιγμή προσφύγει στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Θα το κάνουμε και τώρα. Δεν σταματήσαμε εκεί. Άμεσα και αυθόρμητα, τόσο η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. η κ. Άννα Σρετσκοβιτς όσο και ο γραμματέας ο κ. Νίκος Αλεξόπουλος, διαμαρτυρόμενοι για τις πρακτικές της προέδρου, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Οι καρέκλες και οι τίτλοι δεν μας συγκινούν. Απαιτούμε και θα επιβάλουμε σεβασμό στους νόμους, τους θεσμούς και τους πολίτες. Κανένας δημοτικός σύμβουλος από την μειοψηφία, και από τις τρείς παρατάξεις, δεν δέχτηκε να πάρει τις θέσεις τους. Έτσι από χθες ο Άλιμος είναι από τους λίγους Δήμους της χώρας που δεν έχει διαπαραταξιακό προεδρείο. Η ντροπή είναι όλη δική τους.

Να σας πω και κάτι μικρό;
Στα ΚΔΑΠ εγκρίθηκαν κάποιες συμβάσεις για τις απολύτως απαραίτητες λειτουργικές ανάγκες. Ξέρετε τι σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος; «Διαπαιδαγώγηση των προνηπίων, νηπίων και μαθητών σε θέματα δικαιωμάτων και φροντίδας των οικόσιτων και αδέσποτων ζώων!!!!» Δηλαδή τα λύσαμε όλα τα προβλήματα και προσλάβαμε κάποιον για να μάθει στον γιο μου τον Γιώργο τα δικαιώματα των αδέσποτων ζώων!

Να πάμε και στα έργα;
Σημαία και ναυαρχίδα του Τεχνικού Προγράμματος του Δημάρχου το έργο της Λ. Καλαμακίου. Η γελιοποίηση της διοίκησης, το επιστέγασμα της ανικανότητας, το μεγαλείο της σπατάλης. Ξερίζωσαν 150 ελιές, φυτεμένες πριν πάνω από 50 χρόνια, από τις οποίες είναι ζήτημα εάν έχουν επιζήσει οι 25. Φύτεψαν 400+ δέντρα και ξεράθηκαν τα 300. Μόνο τα δέντρα κοστίζουν περίπου 500€/τεμ.

Στον εργολάβο τα πλήρωσαν όλα! Πότιζαν ξερά δέντρα όλο το καλοκαίρι. Εξυπηρέτησαν τους φίλους τους! Ξέρετε ότι στο Βασιλόπουλο φύτεψαν τα δέντρα μέσα στο δρόμο. Μπροστά στο Βασιλόπουλο το ρυμοτομικό σχέδιο του Δήμου προβλέπει την διαπλάτυνση της Λ. Καλαμακίου για να γίνει κάποτε ο κόμβος με την Λ. Θεομήτορος. Η επιχείρηση λογικό είναι να μην θέλει να χάσει το επιβλητικό πεζοδρόμιο και ο Δήμος έσπευσε να φυτέψει τα δέντρα μέσα στον προβλεπόμενο δρόμο. Τέλος ο κόμβος.
Άλλο έργο;

Η πλατεία στο Ο.Τ. 351 στα Αμπελάκια. Εκεί στην Υψηλάντους που γίνεται η λαϊκή. Ένα χρόνο και, για να στρώσουν 7 πλάκες που σε λίγο θα τις πάρει και αυτές η βροχή! 175.000 πεταμένα ευρώ για ένα άχρηστο έργο που δεν θα τελειώσει ποτέ. Έτσι, χωρίς ντροπή, χωρίς συναίσθηση, αδιαφορία στα πάντα.

Να σας πω και το εξωφρενικό, το αδιανόητο, εδώ και 6 χρόνια υπάρχει, μετά από δωρεά ένα ολοκαίνουργιο Μερσεντές van, τύπου ασθενοφόρου για τις ανάγκες της κοινωνικής υπηρεσίας. Βρίσκεται παρκαρισμένο στο συνεργείο του Δήμου, δεν κυκλοφορεί. Γιατί; Γιατί δεν βρέθηκε ένας, ένας, ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, κάποιος… να φροντίσει να βγάλει πινακίδες. Δεν έχει ακόμη πινακίδες, φίλοι μου! Απίστευτο κι όμως αληθινό. Καθαρόαιμη, πασοκική ανικανότητα και αδιαφορία.

Όπως στην παραλία, πήγατε μια βόλτα;
Δεν υπάρχει ένα σωστό παγκάκι. Δεν υπάρχει ένα σωστό φωτιστικό, δεν υπάρχουν σωστά κάγκελα και κάπου δεν υπάρχει και αυτή η ίδια η παραλία, την έχει πάρει το κύμα, μαζί με το μισό πεζόδρομο. Ο Δήμαρχος μένει απέναντι, επί της Ποσειδώνος, τι κάνει; Απολαμβάνει από την βεράντα του τον αφανισμό.
Για όλα αυτά θα μου πείτε και τι κάνουμε εμείς; Τι κάνει η μειοψηφία;

Είναι η πρώτη φορά, στα 22 χρόνια που είμαι σύμβουλος που υπάρχει τόσο καλή συνεργασία ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας. Ξεκινάμε από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, σε πολλά επιμέρους θέματα έχουμε διαφορετικές απόψεις, σεβόμαστε όμως ο ένας τις θέσεις του άλλου και πατάμε στον κοινό παρονομαστή που είναι η αγάπη για την πόλη, το ενδιαφέρον για τον δημότη, η αγωνία για το μέλλον αυτού του τόπου.

Μήπως πιστεύετε ότι στην καθαριότητα υπάρχει χώρος για μπλε, κόκκινο η πορτοκαλί; Πιστεύετε ότι στον αθλητισμό προαπαιτείται απόλυτη πολιτική ταύτιση; Σε κάθε δημοτικό συμβούλιο η μειοψηφία βάζει πάνω από 20 θέματα προ ημερήσιας διάταξης που έχουν σχέση με την καθημερινότητά μας. Η συνήθης απάντηση που παίρνουμε είναι «δεν το ξέρω», «να το δούμε», «έχετε δίκιο», «θα σας πω αύριο». Αποτέλεσμα μηδέν. Στου κουφού, του αδιάφορου και του ανίκανου την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

Σήμερα υπάρχουν ανάμεσά μας και εκπρόσωποι πολλών αθλητικών σωματείων. Το 2010 τους υποσχέθηκε ο Δήμαρχος επιχορήγηση. Πήραν μηδέν. Επειδή πλησίαζαν οι εκλογές τους καθησύχασε ότι δεν θα τα χάσουν και θα τους τα έδινε μαζί με την επιχορήγηση του 2011. Για να τους πείσει, στον προϋπολογισμό του 2011 έγραψε διπλή επιχορήγηση . Έγιναν οι εκλογές και πόσα πήραν; Θα μπορούσε ο δήμαρχος να ξεφύγει από τον πειρασμό του εύκολου Παπανδεικου πολιτικού δουλέματος; Σιγά! Πήραν πάλι μηδέν.

Κάντε μια βόλτα στους αθλητικούς χώρους. Κατάσταση τριτοκοσμική. Άθλιες κερκίδες, άθλια γήπεδα, άθλια αποδυτήρια, άθλιες υποδομές. Σήμερα η αθλητική ιδέα μένει ζωντανή στον Άλιμο, χάρη στους λίγους ρομαντικούς που πιστεύουν σε ιδέες, που έχουν οράματα, που βάζουν κάθε μέρα το χέρι βαθιά στην τσέπη. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή γιατί έχει σχέση κυρίως με το μέλλον των παιδιών μας.

Φίλες και φίλοι, ο τελευταίος χρόνος δυστυχώς μας δικαίωσε. Ότι προεκλογικά καταγγείλαμε σήμερα αποκαλύφθηκε. Δυστυχώς για την πόλη μας το πρόσκαιρο ψέμα, η απατηλή υπόσχεση, η πολιτική συγκυρία μας υποχρέωσαν σε μία δημοτική αρχή που δεν μας αξίζει. Εμείς σαν δημοτικός συνδυασμός δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα, θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε στροφή, θα τους σπρώχνουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κάνουν ένα βήμα μπροστά.

Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους δημότες ότι αν δουλέψουμε όλοι μαζί, με κοινωνική αλληλεγγύη, όρεξη και όραμα, με πείσμα, πίστη και αφοσίωση στους στόχους μας, τότε υπάρχει προοπτική, υπάρχει ελπίδα. Η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την απραξία, δεν μπορεί να αποτελεί καμουφλάζ για την ανικανότητα. Πάντα υπάρχει χώρος και τρόπος. Πως; την ίδια στιγμή που ο Άλιμος βουλιάζει το Φάληρο λουλουδίζει;
Θέλουμε κι εμείς,  μπορούμε κι εμείς.


Σε κάτι παραπάνω από δύο χρόνια έχουμε δημοτικές εκλογές. Θα είμαστε έτοιμοι, θα είμαστε εδώ, όλοι μαζί, ενωμένοι, δυνατοί!
Ο Άλιμος δικαιούται να έχει ένα καλύτερο μέλλον. Ο παλαιοκομματισμός, το ψέμα και η υποκρισία πρέπει να μείνουν πίσω.

Λέω υποκρισία… θα σας πω μόνο αυτό. Για το αεροδρόμιο και το μητροπολιτικό πάρκο έχουμε όλοι ένα όραμα. Ο Δήμος, σε κάθε ευκαιρία το διατυμπανίζει. Απέναντί μας είναι η κυβέρνηση, ο Νικολάκης ο Παπανδρέου και το όργανό τους η «Ελληνικό Α.Ε.». Η «Ελληνικό Α.Ε.» διοικείται από ένα ολιγομελές διοικητικό συμβούλιο. Ένας από αυτούς, ένα από τα μέλη του είναι και ο σημερινός μας δήμαρχος. Ένα πόδι εδώ …. Ένα πόδι εκεί.

Να κλείσουμε όμως με μία νότα αισιοδοξίας. Ο Άλιμος έχει μέλλον, έχει νεολαία, έχει παιδιά που προσπαθούν, που αγωνίζονται, που πετυχαίνουν. Παιδιά δυνατά, με πείσμα και πίστη, με αρχές και ιδανικά, με ικανότητες και δυνατότητες.

Παράδειγμα η ομάδα βόλεϊ γυναικών των Τραχώνων. Χωρίς τους μεγάλους προϋπολογισμούς, με δύναμη την δουλειά λίγων ανθρώπων και την αγάπη των δημοτών, με τον πρόεδρο, τον προπονητή, τις παίχτριες και τις ακαδημίες.

Προχωρούν… προχωρούν και πετυχαίνουν. Πέρυσι ανέβηκαν για πρώτη φορά στην Α2 κατηγορία. Σήμερα, μετά από 11 αγωνιστικές είναι πρώτες και αήττητες. Αποφασίσαμε να βραβεύσουμε το σύλλογο αυτό για την προσφορά τους στην πόλη μας, για τις επιτυχίες του και κυρίως για το παράδειγμα που δίνει σε όλους μας. Κατ’ επέκταση μέσα από αυτή την βράβευση αναγνωρίζουμε και τιμάμε όλα τα σωματεία του Αλίμου, όλους τους παράγοντες, όλη την νεολαία που μας δείχνουν τον δρόμο και τον τρόπο.

Πριν τελειώσω θέλω να απευθυνθώ σε όλους όσους δίνουν μαζί μου τον καθημερινό αγώνα για έναν καλύτερο Αλιμο. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους μαζί και τον κάθε ένα ξεχωριστά. Τον Αργύρη, την Μαρία, τον Αντώνη, την Άννα, τον Νίκο, την Νατάσσα, τον Σάκη, τον Βασίλη όλους όσοι ήταν ο συνδυασμός μας, όσους εργάζονται δίπλα μας. Είμαστε ενεργοί πολίτες, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και βαδίζουμε μαζί. Στόχος όλων μας το καλύτερο αύριο της πόλης μας.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί
Σας ευχαριστώ όλους
Σας εύχομαι ένα καλύτερο 2012, με υγεία οικογενειακή ευτυχία,
Σας ευχαριστώ πολύ.


Σχόλια Αναγνωστών

6 Προσθήκη σχολίου
nikos tsamparlis 02.03.12
Κανένας δεν αντιλέγει στην αξία της διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας σε θέματα φιλοζωίας. Όμως αυτό πρέπει να γίνεται από τους παιδαγωγούς τους και όχι μέσα από αδιαφανείς αναθέσεις. Η καταγγελία δεν αφορά στην εκπαίδευση αλλά στην ανάθεση του έργου αυτού στον κύριο Η.Χ. έναντι 4.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ (!!!). ΑΔΑ: 45Ψ0ΩΨΒ-ΟΟΦ Δεν θα παραμένουμε βουβοί θεατές στην χρησιμοποίηση παγκόσμιων αξιών για οικονομικά οφέλη κάποιων.
Απάντηση
Ταρζαν 28.02.12
Να μη λυπάσται για το ήθος μας ούτε να λυπάστε για την διαπαιδαγώγηση που δίνουμε στα απιδιά μας. Να λυπάστε για το χάλι σας που όλο σας τον ΔΕΣΠΟΤΙΣΜΟ τον βγάζετε πάνω στα κατοικίδια που τάχα αγαπάτε. Δεν είναι αγάπη προς τα ζώα αυτό! Είναι σειρά ολόκληρη από συμπλέγματα και ανασφάλειες για τους ανθρώπους. ¨ασε που κάποιοι από τα μέλη της φιλοζΩίκής, εκτός από φιλόζωοι είναι και κερδοσκόποι..... Αλλά το εξοργιστικό με τους "φιλόζωους" είναι που διαδίδουν πως εμείς οι άλλοι τάχα δεν τ΄αγαπάμε τα ζώα. Ενώ αυτοί τα συμπονούν. Συμπονούν βέβαια ο καθένας το δικό του!!!
Απάντηση
OMOSPONDIA FILOZOIKON SOMATEION 27.02.12
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΛΕΞΗ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ - ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΟΡΑΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΚΗΠΟΥΠΟΛΕΙΣ
Απάντηση
OMOSPONDIA FILOZOIKON SOMATEION 27.02.12
Στο κείμενο που δημοσιεύσαμε δεν έχει γραφτεί μια λέξη - την γράφουμε στην διατύπωση οραμάτων για <>.
Απάντηση
OMOSPONDIA FILOZOIKON SOMATEION 27.02.12
Με έκπληξη είδαμε μεταξύ άλλων δηλωσεών σας να απορρίπτεται την διαπεδαγώγιση μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απέναντι στην αστική πανίδα και μάλιστα με την έκλπηκτη αποστροφή πως δεν χρειάζεται να μάθει ο γυιός σας ο Γιώργος ο,τιδήποτε περι αυτά τα ζητήματα.Φαίνεται λοιπόν πως κατ'εξοχήν αυτό το παιδί έχει ανάγκη τέτοιων γνώσεων,άν διαθέτει πατέρα με τέτοιου είδους φρονήματα.Γιατί,σήμερα ,που οι αυτοδιοικητικές ανάγκες - μεγεθυμένες απο την κρίση - αιτούνται Ταγών με Ευρωπαική αντίληψη,ώστε να μην χαθούν και τα τελαυταία ψήγματα ευαισθησίας απέναντι στον συνάνθρωπο,αλλά και σε ό,τι τέλος πάντων ονομάζομε απομεινάρια της φύσης μέσα στο τσιμέντο,εσείς φαίνεσθε απο τις δηλώσεις σας ο κατ'εξοχήν ακατάλληλος για έναν τέτοιο ρόλο.Μάλλον δεν έχετε καταλάβει που ζείτε και υπό ποιές συνθήκες καθώς,όλοι οι επίδοξοι Δημαρχίσκοι είναι πάντοτε ευεπίφοροι στην διατύπωση οραμάτων για <>,αλλά είναι πάντα έτοιμοι να τις οραματισθούν με πλήρη απουσία εμβίων όντων απο αυτές.Σε μια εποχή που η κολοβή Ελληνική κουλτούρα περί την φιλοζωιία δίδει τα στρεβλά αποτελέσματα των εγκαταλείψεων και των βασανισμών,εσείς θεωρήτε την όποια προσπάθεια θεραπείας περιττή πολυτέλεια και εξοβελιστέο έξοδο και μάλιστα ανερυθρίαστος.Λυπούμεθα για το ήθος,την ειδή και την προπέτεια.Ελπίζουμε η διαγωγή σας να ληφθεί σοβαρά υπόψην τόσο απο τον πολιτικό χώρο που σας υποστηρίζει,όσο και απο τους ψηφοφόρους σας.Μετά τιμήςΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝE MAIL PFPOMOSPONDIA@GMAIL.COM
Απάντηση
VARONOS 18.02.12
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΖΩΗΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.