ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 15:33

ΒΟΥΛΑ

Νέα δεξαμενή νερού τοποθέτησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στον Υμηττό

0 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023, 12:02

Νέα δεξαμενή νερού χωρητικότητας 52 τόνων για τον ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων πυρόσβεσης τοποθετήθηκε στο Λόφο Πευκωτό, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης μεταξύ των τριών δημοτικών ενοτήτων, της Βάρης, της Βούλας και της Βουλιαγμένης, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό αντίστοιχων δεξαμενών στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε τέσσερις.

Η προμήθεια της δεξαμενής έγινε δωρεάν από τον δημότη κ. Συμεών Χαραλαμπίδη και η Δημοτική Αρχή του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου τον ευχαριστεί θερμά για την πρωτοβουλία αυτή, καθώς συμβάλει στην αποτελεσματικότερη προστασία του δασικού πλούτου.

Οι δεξαμενές αυτές, όπως είδαμε στην πυρκαγιά στο Πανόραμα το καλοκαίρι του 2022 επιτρέπουν στα ελικόπτερα να ανεφοδιάζονται σε πολύ κοντινή απόσταση, γεγονός που μειώνει το χρόνο ανεφοδιασμού κατά το ένα τρίτο και επιτρέπει εντατικότερες ρίψεις, στοιχείο κρίσιμο για την κατάσβεση της φωτιάς. Παράλληλα, σε περίπτωση που δεν επιχειρούν εναέρια μέσα η δεξαμενή δύναται να ανεφοδιάζει και τα οχήματα πυρόσβεσης.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη δεξαμενή είναι η τέταρτη που τοποθετείται στην πόλη και ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας ακόμα δύο αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό τους σε έξι.

"Πρόθεση μας είναι η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να διαθέτει συνεχώς επαρκή μέσα σε ανθρώπινο δυναμικό, οχήματα και εξοπλισμό για την αποτελεσματική θωράκιση της πόλης από κινδύνους, που προκαλούνται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αυξάνονται σημαντικά τα τελευταία χρόνια, λόγω της κλιματικής αλλαγής", τονίζει ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. 
Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.