ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 12:39

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Σοφίας Βούλτεψη με τον νέο Διπλωματικό Εκπρόσωπο της UNICEF στην Ελλάδα

0 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, 10:35

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα « Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» (All Children in Education) που εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφίας Βούλτεψη με τον νέο Διπλωματικό εκπρόσωπο της Unicef στην Ελλάδα Dr Ghassan Khalil. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και οι δυο τους συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά ώστε το πρόγραμμα πρότυπο για όλη την Ευρώπη να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Το “Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση” που αποτέλεσε μια ιδέα και πρωτοβουλία της Υφυπουργού, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2021 με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας και με κοινό στόχο την υποστήριξη της σχολικής ετοιμότητας, τη διευκόλυνση της εκπαίδευσης και την επιτυχημένη μετάβαση και ένταξη των παιδιών προσφύγων στο σχολείο.

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σε δηλώσεις της τόνισε: «Είναι μεγάλη χαρά μου που μια ιδέα έγινε πραγματικότητα και πλέον έχουμε στα χέρια μας το εμβληματικό πρόγραμμα Άτυπης Εκπαίδευσης , μια πολύτιμη γέφυρα μετάβασης στην τυπική εκπαίδευση και στο δημόσιο σχολείο.»

Ο νέος Διπλωματικός Εκπρόσωπος της Unicef στην Ελλάδα Dr Ghassan Khalil είπε: «Η συνεργασία που έχουμε με την Ελλάδα και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είναι μοντέλο και για τις άλλες χώρες. Εκτιμούμε την υποδοχή της Ελλάδας στους πρόσφυγες. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου εδώ επισκέφθηκα δομές έχω διαπιστώσει ένταξη στην εκπαίδευση και θέλω να δηλώσω ότι η ενσωμάτωση των παιδιών προσφύγων αποτελεί πρότυπο.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.