ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΜΑΙΟΥ 2024, 04:58

ΕΛΛΑΔΑ

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τον Τουρισμό μας

0 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, 15:09

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (Interreg) υλοποιεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για την διασυνοριακή τουριστική ανάπτυξη με την επωνυμία SMARTiMONY. Τα Προγράμματα αυτά έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν κοινές διασυνοριακές και διακρατικές προκλήσεις, να στηρίξουν συνέργειες μέσω κοινών εταιρικών σχημάτων και να εδραιώσουν δυνατές συνεργασίες με γνώμονα την ισόρροπη, οικονομική, κοινωνική και χωρική ανάπτυξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το SMARTiMONY υποστηρίζει τις τουριστικές ΜΜΕ σε απομακρυσμένες περιφερειακές και αραιοκατοικημένες περιοχές για να εκμεταλλευτούν τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα και να αποκτήσουν πρόσβαση σε βασικές αγορές του τουρισμού με μια τριπλή στρατηγική:1. Με την χαρτογράφηση και αξιοποίηση του τουριστικού δυναμικού της Περιοχής Έργου και σύνδεση του δημόσιου, του ιδιωτικού και του τρίτου τομέα

2. Με τη σύνδεση βασικών τουριστικών εμπειριών με ποιοτικές υπηρεσίες στην επικράτεια για την υποστήριξη της εξωστρέφειας των τουριστικών ΜΜΕ υπό την προοπτική της κλιματικής αλλαγής και των στόχων COP21

3. Βοηθώντας τις τοπικές επιχειρήσεις μέσω της ομάδας των εκπαιδευόμενων να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν την καινοτομία τουριστικών προϊόντων και διαδικασιών.

Το πρόγραμμα προβάλλει 40 τοπόσημα -σημεία αναφοράς- από την γεωγραφική Ενότητα της Άρτας και της Θεσπρωτίας στην Ελλάδα, καθώς και από την πόλη και τα περίχωρα του Αργυροκάστρου στη γειτονική Αλβανία. Για την καλύτερη προβολή του προγράμματος χρησιμοποιούνται νέες τεχνολογίες και πρωτότυπες ψηφιακές εφαρμογές!

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.