ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 19:30

ΒΟΥΛΑ

Δολιοφθορά σε δεξαμενή νερού πυρόσβεσης στην Βούλα - Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές

0 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, 21:07

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι ένα δήμος που έχει αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο πυροπροστασίας και πυρόσβεσης. Μάλιστα τα μέσα και οι πρακτικές που έχει αναπτύξει προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ ως παράδειγμα, με αφορμή τις τεράστιες πυρκαγιές στην Αττική και στη χώρα ολόκληρη. 

Στον Υμηττό, μέσα στα διοικητικά του όρια του Δήμου, υπάρχουν δεξαμενές νερού για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς και όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο έγκαιρος ανεφοδιασμός.  

Σε μία από αυτές τις δεξαμενές όπως διαπιστώθηκε, έγινε διολοφθορά. Η δεξαμενή πυροβολήθηκε με αποτέλεσμα την απώλεια του περιεχομένου της. Επισκευάστηκε από το Δήμο όμως και πάλι πυροβολήθηκε! 

"Μετά από καταγγελίες, διαπιστώθηκε χθες από υπαλλήλους  της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης , ότι δεξαμενή νερού που χρησιμοποιείται για την πλήρωση Πυροσβεστικών οχημάτων παρουσίαζε διαρροή, η οποία και επισκευάστηκε άμεσα" αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

“Σήμερα το μεσημέρι δυστυχώς, η υπηρεσία διαπίστωσε ότι στην συγκεκριμένη δεξαμενή υπάρχει εκ νέου διαρροή νερού από δύο νέες τρύπες. Εξετάζεται η πιθανότητα δολιοφθοράς ή ακόμα και το ενδεχόμενο η δεξαμενή να αποτέλεσε στόχο σκοποβολής.

Η δεξαμενή επισκευάστηκε εκ νέου ώστε να είναι διαθέσιμη από τα πυροσβεστικά μας οχήματα σε περίπτωση πυρκαγιάς ενώ ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες αρχές για το περίεργο αυτό περιστατικό. Επιπρόσθετα, δόθηκε εντολή στο σύστημα εναέριας παρακολούθησης του Δήμου να εντείνει τις περιπολίες στην συγκεκριμένη περιοχή για την αποφυγή νέας δολιοφθοράς αλλά και πιθανής εμπρηστικής ενέργειας εν μέσω του καύσωνα που πλήττει όλη την Ελλάδα".

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.