ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 00:06

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Περιφέρεια Αττικής: Ο φθηνός λαϊκισμός πάνω στις στάχτες, βλάπτει το συμφέρον της Αττικής

0 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, 12:44

Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής απαντά αναφορικά με τα δημοσιεύματα περί καθυστέρησης προκήρυξης διαγωνισμού για τη μίσθωση μηχανημάτων σε ότι αφορά τις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου. Συγκεκριμένα αναφέρει: 

Τις τελευταίες ώρες διάφορα «παπαγαλάκια», που είτε δηλώνουν υποψήφιοι περιφερειάρχες, είτε προέρχονται κυρίως από τον κομματικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ , διακινούν από τα μέσα ενημέρωσης την ψευδέστατη άποψη πως δήθεν η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε με μεγάλη καθυστέρηση στην προκήρυξη διαγωνισμού για την μίσθωση μηχανημάτων που αφορούν τις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου.

Στο ψέμα αυτό απαντάμε με τρεις αλήθειες

Πρώτη αλήθεια
Για πρώτη φορά στα χρονικά της Περιφέρειας Αττικής, η σημερινή Διοίκηση προχώρησε στην προκήρυξη δημοσίου μειοδοτικού διαγωνισμού με αντικείμενο τη «μίσθωση μηχανημάτων έργου και οχημάτων για την αντιμετώπιση κινδύνων αντιπυρικής περιόδου 2023 και 2024». Είναι μια επιλογή που ενισχύει τη διαφάνεια και προστατεύει το δημόσιο συμφέρον.

Δεύτερη αλήθεια
Μέχρι σήμερα η μίσθωση των μηχανημάτων για τις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, γίνεται τόσο από τη σημερινή όσο και από τις προηγούμενες διοικήσεις , μέσα από τη διαδικασία του μητρώου εργοληπτών. Με τη διαδικασία αυτή μισθώθηκαν τα μηχανήματα και οι υδροφόρες που έχει η Περιφέρεια Αττικής στη διάθεση της από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η φετινή αντιπυρική περίοδος. Ο διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε την ικανότητα της περιφέρειας να έχει στη διάθεση της τον εξοπλισμό που χρειάζεται, την ώρα που τον χρειάζεται.

Τρίτη αλήθεια
Σε καμία περίπτωση ο συγκεκριμένος διαγωνισμός και ο χρόνος που εξελίσσεται δεν επηρεάζει την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της αρμόδιας διεύθυνσης πολιτικής προστασίας και την ικανότητα της να συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής, όπως αποδεικνύεται άλλωστε διαρκώς το προηγούμενο διάστημα κι αποδείχθηκε ακόμη περισσότερο, τις τελευταίες ημέρες, στις μεγάλες πυρκαγιές που πλήττουν την Αττική, όπου διαθέτουμε στην Πυροσβεστική δεκάδες οχήματα και μηχανήματα έργου .

Για μια ακόμη φορά ζητούμε από όλους να επιδείξουν υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Η φθηνή αντιπολίτευση «πάνω στις στάχτες», δεν υπηρετεί το συμφέρον των πολιτών.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.