ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 01:57

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Λαϊκό γλέντι του ΚΚΕ στο πάρκο Ασύρματου στον Άγιο Δημήτριο

0 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, 17:01

 Το ζεστό βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουλίου, στο κατάμεστο πάρκο Ασύρματου στον Άγιο Δημήτριο οι Κομματικές Οργανώσεις Αγίου Δημητρίου, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου του ΚΚΕ διοργάνωσαν λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι με το Γιάννη Λεμπέση, τη Σταυρούλα Μανωλοπούλου και τη «Λαϊκή Στράτα» (Πορφύρης Κονάς στο ακορντεόν, Θεόδωρος Κυδωνιεύς στην κιθάρα και το τραγούδι και ο Γιάννης Λεμπέσης στο μπουζούκι, τζουρά και τραγούδι).

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε η Γιώτα Δήμου υποψήφια δήμαρχος Αγίου Δημητρίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκομενους λέγοντας :» Σας καλωσορίζουμε στο σημερινό μας γλέντι, μια ανάσα δροσιάς σε μία βραδιά ιδιαιτέρως θερμή λόγω καύσωνα.Στο αντάμωμά μας εδώ βρισκόμαστε για να διασκεδάσουμε άνθρωποι που δώσαμε μαζί τους προηγούμενους μήνες δύο εκλογικές μάχες. Στελέχη και μέλη του Κόμματος & της ΚΝΕ, οπαδοί που σταθερά ενισχύουν με κάθε τρόπο το Κόμμα μας, φίλοι που αν και είχαν κάνει διαφορετικές πολιτικές επιλογές στο παρελθόν, το τελευταίο διάστημα συμπορεύονται αγωνιστικά μαζί μας, όλοι μαζί συμβάλαμε στην άνοδο που κατέγραψε το Κόμμα μας τόσο πανελλαδικά όσο στην Αττική, στο Νότιο Τομέα, και τους δήμους μας ξεχωριστά.»

Στη συνέχεια ανέδειξε τα βασικά συμπεράσματα από τις προηγούμενες εκλογικές μάχες, αναφέροντας:» Το ΚΚΕ, μέσα στον συνολικά αρνητικό πολιτικό συσχετισμό, κατέγραψε διακριτή άνοδο σε ψήφους και ποσοστά, φτάνοντας πανελλαδικά τις 401.000 ψήφους και το 7,7% από 5,2% το 2019, εκλέγοντας 21 βουλευτές. Ιδιαίτερα στην Αττική, όπου είμαστε και πάλι 3η δύναμη, φτάσαμε το 9,6%, και στο Νότιο Τομέα είμαστε με διψήφιο ποσοστό, 10,17%, όπου εκλέξαμε 2 βουλευτές, τον Χρήστο Κατσώτη και τη Σεμίνα Διγενή, από 1 το 2019.

Η δυναμική ανόδου που εκφράστηκε και έχει ευρύτερη απήχηση από το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν είναι ένα ευκαιριακό αποτέλεσμα για το Κόμμα μας. Κατακτήθηκε όλη την προηγούμενη περίοδο και όχι μόνο στενά την προεκλογική, καθώς το Κόμμα μας πρωτοστάτησε σε σημαντικούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, όπως στην Cosco, την efood, τη Λάρκο, τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στους φοιτητές, στους εκπαιδευτικούς. Σε αγώνες που έσπασαν απαγορεύσεις και περιορισμούς όπως την Πρωτομαγιά του 2020 εν μέσω πανδημίας και λοκ ντάουν. Πρόσφατα στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη. Το ΚΚΕ έδωσε όλες του τις δυνάμεις ώστε οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η νεολαία να βάλουμε τη σφραγίδα μας σε μία σειρά κρίσιμα μέτωπα.Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και το κάνουμε ήδη. Όπως υποσχεθήκαμε προεκλογικά, από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών, το ΚΚΕ στέκεται 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ που φέρνει μέτρα φωτιά για το λαό μας. Όπως η κυβέρνηση δεν έχασε ούτε λεπτό στη συνέχιση και επιτάχυνση του αντιλαϊκού της έργου, έτσι κι εμείς καλέσαμε από την αρχή το λαό, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε, να μη δείξει καμία αναμονή και καμία ανοχή απέναντι σε αυτήν. Και το κάναμε πράξη, μέσα από αγώνες που ξετυλίγονται αυτό το διάστημα, όπως με την απεργία στον κλάδο του φαρμάκου, με τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων αυτές τις μέρες για μέτρα προστασίας στον καύσωνα και άλλους αγώνες και παρεμβάσεις.»

Για τις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είπε μεταξύ άλλων : « Τώρα, ακούμε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να καλούν σε κοινή εκλογική κάθοδο στις δημοτικές & περιφερειακές εκλογές. Βέβαια, τέτοια σενάρια συνεργασίας τα επεξεργαζόντουσαν πριν ακόμη τις βουλευτικές εκλογές. Με την κοινή υποστήριξη των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ σε υποψήφιο δήμαρχο στην Πάτρα για να «ρίξουν» τον κομμουνιστή δήμαρχο. Ή αντίστοιχα στην Καισαριανή. Εδώ, στον Άγιο Δημήτριο είναι δοκιμασμένη συνταγή. Η δημοτική αρχή Ανδρούτσου που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και που έχει αντιδήμαρχο στέλεχος της ΝΔ, συνεργάζεται από το 2020 επίσημα με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τωρινή ανακήρυξη του συνδυασμού έχουν πλέον ενσωματωθεί σε μία παράταξη στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Αντίστοιχα στέκονται και σε πολλούς άλλους δήμους.

Η προγραμματική σύγκλιση που υπάρχει σε αυτά τα αστικά κόμματα στην κεντρική πολιτική εκφράζεται και στην τοπική διοίκηση, ακριβώς γιατί αποτελεί μέρος του αστικού κράτους.

Έχουμε πλέον πείρα ότι αυτό το κράτος στο σύνολό του, μαζί με μηχανισμούς της ΕΕ, στέκονται εχθρικά απέναντι στο λαό και τις σύγχρονες ανάγκες του αλλά φιλικά απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, και τις δικές τους ανάγκες κερδοφορίας. Η περιφέρεια Αττικής, μαζί με τους δήμους, έχουν αποκτήσει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής.(..) Το ίδιο κράτος, η ίδια Περιφέρεια, οι ίδιοι δήμοι, λένε πως δεν έχουν λεφτά για σύγχρονα, κατάλληλα και ασφαλή σχολεία, αντισεισμικά θωρακισμένα, δεν έχουν για σύγχρονες και ασφαλής αθλητικές εγκαταστάσεις για το λαό, για υποδομές πολιτισμού, για ελεύθερους χώρους.

Δείτε εδώ το πάρκο Ασυρμάτου. Για δεκαετίες δίνουν αγώνες οι κάτοικοι για να αποδοθεί στο λαό ένας πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής. Κι όμως, εδώ η γραφειοκρατία όπως λέει η δημοτική αρχή πάει σύννεφο. Αυτή η ίδια γραφειοκρατία που εξαφανίστηκε με ειδική νομοθετική ρύθμιση στη βουλή για τα σχέδια του Λάτση στο Ελληνικό, που την ψήφισαν μαζί ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, ο Λάτσης όταν ευχαριστούσε τις 3 κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές για το Ελληνικό είπε με λίγες λέξεις αυτό που περιγράφουμε, ότι το κράτος έχει συνέχεια ανεξαρτήτως απόχρωσης κυβέρνησης και τοπικών αρχών, και είναι αντιλαϊκή.

Δείτε για παράδειγμα το ρέμα της Πικροδάφνης που η Περιφέρεια μαζί με τη σύμπνοια των δημοτικών αρχών του Π. Φαλήρου, του Αλίμου αλλά και του Αγίου Δημητρίου το έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση για να το αποτελειώσουν – ειδικά μετά και την παρέμβαση της κεντρικής εξουσίας με το τελευταίο ΦΕΚ οριοθέτησης – ανοίγοντας το δρόμο για αντιπεριβαλλοντικά έργα διευθέτησης, που θα το επιβαρύνουν κι άλλο, αντί να το αναπλάσουν ήπια με φιλικές προς το φυσικό οικοσύστημα παρεμβάσεις ενταγμένες σε ένα σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας.

Έργα και υποδομές λοιπόν που καλύπτουν λαϊκές ανάγκες δεν είναι επιλέξιμα από το κράτος, την περιφέρεια και τους δήμους του, καθώς και την ΕΕ, γιατί δεν αποδίδουν στους επιχειρηματικούς ομίλους το προσδοκώμενο κέρδος. Έτσι οδηγούμαστε στα διαχρονικά εγκλήματα που έχουμε βιώσει εις βάρος του λαού, όπως στο Μάτι, τη Μάνδρα, στην Αττική συνολικά, και εδώ στα Νότια, από την έλλειψη μέτρων πρόληψης και προστασίας απέναντι τις πυρκαγιές, στα φυσικά φαινόμενα.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική που τα άλλα κόμματα και δια των εκπροσώπων τους στην Περιφέρεια και τους δήμους μας παρουσιάζουν ως «δεδομένη» που δε μπορούμε να αλλάξουμε, στεκόμαστε αντίθετα και αγωνιστικά μόνο οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στην τοπική διοίκηση, οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης. Απέναντι στη λογική που θέλει τους δήμους φορομπηχτικό μηχανισμό, με τους προϋπολογισμούς που υλοποιούνται να βασίζουν πάνω από το 50% των εσόδων σε όσα εισπράττουν από τα δημοτικά τέλη, φόρους και πρόστιμα, στεκόμαστε σταθερά μόνο οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης.»

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος στο Νότιο τομέα. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.