ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 03:49

ΒΟΥΛΑ

Μία αθέατη πλευρά της οικογένειας του Δημάρχου Γρ. Κωνσταντέλλου

1 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, 19:18

Μία αθέατη μέχρι σήμερα πλευρά της οικογένειας του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου αποκαλύπτει το vimaonline.gr. Των δεσμών και της αλληλεπίδρασης της οικογένειας του Δημάρχου με την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και τον Ελληνικό Στρατό εν γένει.

 

Στιγμιότυπα από την ημέρα των εγκαινίων

Πριν λίγο καιρό η κα Αθηνά Κωνσταντέλλου και οι γιοι της, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Γιώργος Κωνσταντέλλος, Υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος, Διευθυντής Υγειονομικού και Παναγιώτης Κωνσταντέλλος κυβερνήτης αεροσκαφών, εγκαινίασαν σε μια σεμνή τελετή την πλατεία του Διοικητηρίου Συντάγματος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων,  παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού  Άγγελου Χουδελούδη και πλήθους ανώτατων Αξιωματικών, στη μνήμη του αείμνηστου συζύγου και πατέρα τους Αντιστρατήγου Δημητρίου Κωνσταντέλλου.Ξεχωριστή σημασία είχαν τα λόγια του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, καθώς εξήρε την οικογένεια Κωνσταντέλλου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για όσα έχει προσφέρει στην Σχολή Ευελπίδων.Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αφού ευχαρίστησε την οικογένεια Κωνσταντέλλου για την ευγενική και γενναιόδωρη προσφορά της, η οποία συμβάλλει στην αναβάθμιση της λειτουργικότητας και στην καλαισθησία των εγκαταστάσεων της Σχολής, αναφέρθηκε στην διαχρονική συνεισφορά της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων που αναδεικνύει τους ηγήτορες του Στρατού, ένας εκ των οποίων υπήρξε αείμνηστος Αντιστράτηγος Δημήτριος Κωνσταντέλλος, εμφυσώντας σε αυτούς τις στρατιωτικές αρχές της φιλοπατρίας, της ανδρείας, της καρτερίας και της ενσυνείδητης πειθαρχίας.Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, για τη βοήθεια και την κάθε είδους συνεργασία με την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, εξήρε τον ζήλο και την αγάπη του για τις Ένοπλες Δυνάμεις και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιτυχή αποφοίτησή του από την Σχολή Εθνικής Άμυνας το 2022 ως πρωτεύσαντας.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση του εγκαινιαζόμενου έργου και ιδιαίτερα τον κ. Γεώργιο Προκοπίου για την χρηματοδότηση της μελέτης κατασκευής, την εταιρεία Athens Creative και τον αρχιτέκτονα κ. Αλέξανδρο Αυλωνίτη, που εκπόνησαν την μελέτη.Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Νιώθω ότι κάναμε πράξη την αγάπη μας για την Σχολή 

Δεν μπορώ να κρύψω τη συγκίνηση αλλά και την τιμή που νιώθω βρισκόμενος σήμερα ενώπιον σας και μάλιστα έχοντας διττή ιδιότητα.

Ως περήφανος Δήμαρχος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ενός Δήμου που έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενεί στα διοικητικά του όρια την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων αλλά κυρίως ως περήφανο μέλος της οικογένειας Κωνσταντέλλου, τιμώντας μαζί με τη μητέρα μου και τ’ αδέλφια μου τον αείμνηστο σύζυγο και πατέρα Αντιστράτηγο Δημήτριο Κωνσταντέλλο.Ο Δήμος μας, διαχρονικά στέκεται αρωγός στη σχολή συμβάλλοντας σε πολλούς τομείς, ως φορέας δημοσίου, στο έργο μιας από τις πιο καταξιωμένες στρατιωτικές σχολές του κόσμου ενισχύοντας την αποτρεπτική δύναμη και βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στον πυρήνα της σκληρής ισχύος της χώρας.

Δε μπορώ να μην αναφέρω ότι το 2018, ο Δήμος μας προχώρησε, ύστερα από αίτημα της τότε ηγεσίας του Στρατού Ξηράς, στην αλλαγή ονομασίας της μέχρι τότε Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου σε Λεωφόρο Ευελπίδων και την απόδοση στη Σχολή του Χρυσού Μεταλλίου της πόλης. Ελάχιστος φόρος τιμής για την προσφορά του σπουδαίου αυτού στρατιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας.

Ήταν την ίδια χρονιά που για πρώτη φορά έλαβα από τον Στρατηγό Χαράλαμπο Λαλούση, τότε Υποστράτηγο Διοικητή της Σχολής, το αίτημα για συνδρομή του Δήμου σε εργασίες καλλωπισμού της πλατείας Συντάγματος μιας και δεν υπήρχε η προοπτική ανάπλασης αυτής της επιβλητικής πλατείας.Το αίτημα αυτό, με βρήκε απόλυτα θετικό και άμεσα με τις υπηρεσίες του Δήμου διερευνήσαμε όλες τις δυνατότητες. Πως θα μπορούσαμε άλλωστε να το αγνοήσουμε. Σε αυτήν την πλατεία, συνυπάρχουν καθημερινά οι μελλοντικοί ηγέτες και αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού που θα υπηρετήσουν την πατρίδα τους με τιμή και αξιοπρέπεια.

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων είναι περήφανη για τα επιτεύγματά της και για το γεγονός ότι έχει καταφέρει να διατηρήσει διαχρονικά το υψηλό επίπεδο των αποφοίτων της. Το ξέρω από πρώτο χέρι γιατί ο σύζυγος και πατέρας Αντιστράτηγος Δημήτριος Κωνσταντέλλος υπήρξε απόφοιτος της ίδιας σχολής.

Αυτοί ήταν και οι λόγοι που τα αδέλφια μου Γιώργος, Παναγιώτης, εγώ και η μητέρα μας, χρειαστήκαμε μόλις λίγα λεπτά για
να πάρουμε την απόφαση. Αυτός ο χώρος σημαίνει πολλά για εμάς.Έτσι αποφασίσαμε ως οικογένεια να αναλάβουμε εμείς με ιδίες δαπάνες την ανάπλαση πλέον της πλατείας ύστερα από σχετική μελέτη την οποία χρηματοδότησε ο κ. Γεώργιος Προκοπίου και ανέλαβε η εταιρεία Athens Creative δίνοντας σάρκα και οστά στο όραμά μας.

Ως γιος και μέλος της οικογένειας του Αντιστρατήγου Δημητρίου Κωνσταντέλλου, ενός στρατιωτικού που πολέμησε το 1964 στην Κύπρο, που υπηρέτησε σε επιτελικές και μάχιμες θέσεις του στρατεύματος αλλά και ως προσωπάρχης στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ο οποίος διετέλεσε υπεύθυνος μετεγκατάστασης της σχολής από το πεδίο του Αρεως στη Βάρη το 1982-1983, νιώθω ότι κάναμε πράξη την αγάπη μας για την Σχολή ενισχύοντας περαιτέρω τους ήδη συναισθηματικούς δεσμούς μας με αυτή λόγω του συζύγου και πατέρα μας Αντιστράτηγου Δημήτριου Κωνσταντέλλου.


Από αριστερά: Γιώργος Κωνσταντέλλος, Υποναύαρχος Λ.Σ. Διευθυντής Υπηρεσίας Υγειονομικού, Αθηνά ΚωνσταντέλλουΓρηγόρης Κωνσταντέλλος Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Κωνσταντίνος Φλώρος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Άγγελος Χουδελούδης Αρχηγός ΓΕΣ,  Παναγιώτης Κωνσταντέλλος κυβερνήτης αεροσκαφών και Αναστάσιος Πολύχρονος, Υποστράτηγος Διοικητής Σταριωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Ενός στρατιωτικού που μας γαλούχησε με αρχές όπως η προσήλωση στην αποστολή και το καθήκον μας, η εντιμότητα, η τόλμη, η αρετή και η πίστη στα ιερά και όσια αυτού του τόπου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ας θυμίζει η πλατεία αυτή το πέρασμα του από το Στράτευμα και από τη ζωή μας.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης: 

- Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.) Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης.

- Ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης και ο Επιτελάρχης του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος.

- Οι Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

- Ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος.

- Ο Διευθυντής Υπηρεσίας Υγειονομικού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. (ΥΙ) Γεώργιος Κωνσταντέλλος.

- Ο Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού Στρατηγός ε.α. Χαράλαμπος Λαλούσης.

Να σημειωθεί ότι οι Ανώτατοι Αξιωματικοί κ.κ. Χούπης, Κωστίδης, Παπασταθόπουλος και Λαλούσης έχουν διατελέσει Διοικητές της Στατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.


Δειτε εδώ ολόκληρη την τελετή εγκαινίων


Από αριστερά: Γιώργος Κωνσταντέλλος, Υποναύαρχος Λ.Σ. Διευθυντής Υπηρεσίας Υγειονομικού, Αθηνά ΚωνσταντέλλουΓρηγόρης Κωνσταντέλλος Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Παναγιώτης Κωνσταντέλλος κυβερνήτης αεροσκαφών.Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 11.08.23
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΤΙΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΗ ΕΝΑΣ ΑΘΡΩΠΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΓΙΩΡΓΟ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΙΛΟΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΣΑΝ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΞΕΑΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΑΡΕΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΠΑΡΑΙΑ ΤΟΥ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.