ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 23:33

ΒΟΥΛΑ

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης "Γειτονιά των πρωταθλητών"

0 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 13:49

Νίκος Κακλαμανάκης. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας.

Μία πραγματικά σπουδαία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Πέμπτη 22 Ιουνίου στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο "Σοφία Βέμπο" στη Βούλα. 

Σπουδαίοι πρωταγωνιστές του ελληνικού αθλητισμού, των οποίων η αγωνιστική και κοινωνική διαδρομή έχει συνδεθεί με την πόλη, βραβεύθηκαν σε μία λαμπρή γιορτή του Αθλητισμού στο Δημοτικό Θέατρο Βέμπο στη Βούλα.
Ο Δήμος καθιερώνει από φέτος τιμητική εκδήλωση για όλους εκείνους που ανήκουν στην αθλητική οικογένεια και διακρίθηκαν στο άθλημά τους, με στόχο την ανάδειξη του αθλητισμού ως οδηγού για τη νεολαία.

Σ" αυτήν την πρώτη ετήσια εκδήλωση βραβεύθηκαν νέοι και παλαιότεροι αθλητές, ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές, εμβληματικές προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητισμού οι οποίοι έχουν ένα κοινό, τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Χριστίνα Αναστασοπούλου, Αγγελική Νικολοπούλου, Αντώνης Πεφάνης και Στέφανος Ματσάκος. Αθλητές που ξεκίνησαν από τον ΠΡΩΤΕΑ Βούλας. 

Ολυμπιονίκες με μετάλλια όπως ο Νίκος Κακλαμανάκης και η Μιρέλλα Μανιάνι, ο ιστορικός αρχηγός της Βουλιαγμένης και της Εθνικής πόλο και ΓΓΑ αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, τα αδέλφια – σύμβολο στην υδατοσφαίριση Γιώργος και Χρήστος Αφρουδάκης, ο Γιώργος Ρέππας, αλλά και οι πιο πρόσφατοι ασημένιοι Ολυμπιονίκες Γιώργος Δερβίσης και Μάριος Καπότσης, ήταν εκεί, στο δημοτικό θέατρο Σοφία Βέμπο.

Μαζί τους τα ασημένια κορίτστια του 2004 στην Αθήνα Γιούλη Λαρά, Άντυ Μελιδώνη, Εύη Μωραϊτίδου, Ανθή Μυλωνάκη, αλλά και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Χριστίνα Τσουκαλά. Μηνύματα έστειλαν από το εξωτερικό οι «δάσκαλοι» της υδατοσφαίρισης Γιάννης Γιαννουρής και Αλεξία Καμμένου.

Από το χώρο του υγρού στίβου επίσης και ο πρωταθλητής του water σκι Νίκος Πλυτάς βραβεύτηκε, αμέσως μετά τη συγκινητική απονομή στο γιο του πρώην δημάρχου Γρηγόρη Κασιδόκωστα, Αλέξανδρο, για την προσφορά του πατέρα του στον αθλητισμό της Βουλιαγμένης.

Οι αθλητές με τεράστια κατορθώματα ήταν σε…αφθονία στην εκδήλωση, όπως ο πρωταθλητής Ευρώπης Γιώργος Καραγκούνης, που παρέλαβε συγκινημένος την πλακέτα της βράβευσης, στο πρόσωπο του κατοίκου που είναι πάντοτε πρόθυμος για προσφορά στα κοινά της πόλης. Ο μεγαλωμένος ποδοσφαιρικά στη Βουλιαγμένη Κώστας Φρατζέσκος τιμήθηκε επίσης, όπως και ο Γιώργος Φαμέλης που ξεκίνησε από τον Άρη Βούλας και τον Α.Ο. Βουλιαγμένης πριν αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία.

Αθλητές του Ζίου Ζίτσου με πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις. Μπαλιούσης Ευάγγελος, Σερπάνος Θεοδόσης, Αλέξανδρος Κυρίδης, Άγγελος και Κωνσταντίνος Μυλωνάς. 

Έκπληξη η παρουσία του θρύλου του Παναθηναϊκού στη δεκαετία του ΄70 Γιώργου Γονιού, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο από τον μουσικοσυνθέτη οπαδό του Παναθηναϊκού Γιώργο Κατσαρό.

Από τις ομάδες ποδοσφαίρου της πόλης βραβεύτηκαν οι Ανδρέας Ραπανάκης και Χρήστος Κριλής του Άρη Βούλας, όπως και οι Θανάσης Μάγγος, Γιώργος Μαρινάκης και Αστέρης Μπελαβράκης του Αστέρα Βάρης.

Λάμψη από το χώρο του μπάσκετ προσέφεραν οι Γιώργος Τρόντζος, για λογαριασμό του οποίου παρέλαβαν τη διάκριση οι γιοι του, αλλά και οι Τάκης Κορωναίος, Μιχάλης Κυρίτσης.

Μιρέλα Μανιάνι. Ολυμπιονίκης στον ακοντισμό. 

Ο αθλητής του μπάσκετ Νίκος Νούσης που ξεκίνησε από τον ΑΟ Βουλιαγμένης ήταν παρών, όπως και η γεμάτη από διεθνείς διακρίσεις Έφη Σφυρή από το beach volley.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου Χάρης Παπαδιάς τιμήθηκε για τη συνολική του προσφορά στον αθλητισμό της πόλης καθώς είναι ο ιδρυτής του συλλόγου ΑΟ Δρομέας. Με τη φανέλα του οποίου αγωνίζονται η Γεωργία Κοκλώνη και ο παραολυμπιονίκης Θανάσης Γκαβέλας που παρέλαβαν βραβεία.

Βραβείο από το χώρο του κλασικού αθλητισμού έλαβε και η Δάφνη Λαβασά, πρωταθλήτρια του ΑΟ Βουλιαγμένης.
Σημαντικό χαρακτήρα είχαν και οι βραβεύσεις σε αθλητές με διακρίσεις από τους Συλλόγους της περιοχής, που με σκληρή δουλειά έχουν διακρίσεις οι οποίες ξεπερνούν τα σύνορα της Ελλάδας.

Η Μαριέλλα Φασούλα, μόλις επέστρεψε από το Ευρωμπάσκετ ήταν στην εκδήλωση, για τη διαδρομή της στον Πρωτέα Βούλας. Παίκτριες του οποίου είναι και οι: Αγγελική Νικολοπούλου, Χριστίνα Αναστασοπούλου που βραβεύτηκαν μαζί με τους Αντώνη Πεφάνη και Στέφανο Ματσάγγο. Ειδική βράβευση έγινε στον Πρωτέα για τον πρωτοβουλία για τον αυτισμό, σε συνεργασία με την οργάνωση «Τζάμπολ της αγάπης».

Οι πολεμικές τέχνες είναι χρόνια στο… φόρτε τους στο Δήμο και γι΄ αυτό βραβεύτηκαν ο Άγγελος Μαρτίνος του Λεύκαρου Βούλας, όπως και οι αθλητές του Άγγελος και Κώστας Μυλωνάς, Αλέξανδρος Κυρίδης, Θεοδόσης Σερπάνος και Βαγγέλης Μπαλιούσης.

Ο Αλέξανδρος Κασιδόκωστας παρέλαβε το βραβείο για λογαριασμό του πατέρα του Γρηγόρη Κασιδόκωστα αθλητή του θαλάσσιου σκι και επί πολλά χρόνια δήμαρχο Βουλιαγμένης. 

Ιδιαίτερο χαρακτήρα είχαν και οι παρακάτω βραβεύσεις: Στον παραολυμπιονίκη Αλέξανδρο Ασλάνη, ψυχή του δήμου, στον ανερχόμενο σε διεθνές επίπεδο πιλότο Kart Βασίλη Αποστολίδη, που έφερε την Ελλάδα στην κορυφή σε παγκόσμια κλίμακα, πρώτη φορά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, στον θρύλο του πιγκ πογκ Σταύρο Πλακαντωνάκη, αλλά στο σύλλογο Αμαζόνες στο Cheerleading.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει ομάδα στην κορυφαία κατηγορία βόλεϊ, τη Θέτιδα Βούλας, με τις Ελευθερία Μανιατογιάννη, Αναστασία Σιρίνινα, Μαρκέλλα Παπαγεωργίου να βραβεύονται.

Βραβεύθηκαν  όμως και πολλά νέα παιδιά,  που μέσα από την αφοσίωσή τους στον αθλητισμό, την προσήλωσή τους στους στόχους που έθεσαν, μέσα από σκληρή δουλειά, έχουν ήδη διακριθεί σε συλλογικό, πανευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιώργος Μυλωνάκης, τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. κ. Πέτρος Συναδινός και Αλεξάνδρα Πάλλη, ο Δήμαρχος Αγ. Ιωάννη Ρέντη – Νίκαιας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, ο π. Δήμαρχος Πεύκης και π. Πρόεδρος του ΠΣΑΤ κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο κ. Γιώργος Σπανός, και πολλοί ακόμα εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Η εκδήλωση τέθηκε ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής με χορηγούς την ΒΙΑΝΕΞ και τη BMW Spanos με το αυτοκίνητο XEV Yoyo. Την παρουσίαση έκαναν οι δημοσιογράφοι Αντώνης Κατσαρός και την Τίνα Μεσσαροπούλου.


Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Είναι μια μεγάλη μέρα για το δήμο μας 

«Είναι μία μεγάλη ημέρα για τον δήμο μας, τόνισε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. "Η γειτονιά των πρωταθλητών", ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, βραβεύει σήμερα κάποιους από τους πολλούς, από τους περίπου 700, αθλητές που έχουν γεννηθεί εδώ, κατοικούν εδώ, έχουν παίξει στις τοπικές ομάδες και έχουν στη συνέχεια ανέβει σε άλλους συλλόγους, στην εθνική ομάδα και έχουν εξαιρετικές διακρίσεις».

«Μαζέψαμε αυτό το ανθρώπινο δυναμικό που ξεκινάει με ανθρώπους που είναι σήμερα 15-17 ετών και καταλήγει με ανθρώπους οι οποίοι περνούν την ένατη δεκαετία της ζωής τους. Τους βραβεύουμε ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς που έχουν στον αθλητισμό και της σχέσης βέβαια με τον δήμο μας», πρόσθεσε.

"Τους ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους και την συνεχόμενη προσφορά τους στον αθλητισμό.
Ευχαριστούμε όμως και τους εκατοντάδες αθλητές της πόλης μας που δεν είναι παρόντες στην αποψινή εκδήλωση. Τους δίνουμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά,  καθώς η σημερινή εκδήλωση θα αποτελέσει ετήσιο θεσμό στην πόλη μας".
Αλέξανδρος Ασλάνης, παραολυμπιονίκης με πολλές διακρίσεις στην κωπηλασία και στην επιτραπέζια αντισφαίριση. 

Έφη Σφυρή. Ολυμπιονίκης στο beach volley.


Σταύρος Πλακαντωνάκης. Θρύλος του Πινγκ Πονγκ, μέλος του Άρη Βούλας και μέλος των Εθνικών Ομάδων μέχρι και σήμερα. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.