ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 19:55

ΑΡΘΡΑ

Βασιλεύ ουράνιε παράκλητε

Του Δημήτρη Καμπουράκη από το liberal.gr 0 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 15:36

Όταν μια προεκλογική συγκέντρωση ξεκινά με την προσευχή «βασιλεύ ουράνιε παράκλητε, το πνεύμα της αληθείας, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός, ελθέ και σκήνωσον εν ημίν και καθάρισον ημάς από πάσης κηλίδος…», τότε τα πράγματα αρχίζουν και ξεφεύγουν. Ειδικά όταν πριν από την προσευχή αυτή, τα μεγάφωνα έσκουζαν το «Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα». Αν μπουν αυτοί στη Βουλή και η Λουκά θα μοιάζει μπροστά τους με ανοικτόμυαλη αριστερή σοσιαλδημοκράτισσα.

Στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΙΚΗΣ αναφέρομαι στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης. Όπου ο Νατσιός εξήγησε ότι στη Μακεδονία οι παπαρούνες είναι πιο κόκκινες από την υπόλοιπη χώρα, διότι είναι ποτισμένες με το αίμα των αγωνιστών του Μακεδονικού αγώνα. Οπότε δεν πρέπει να τις κόβουμε, διότι θα βάψουμε τα χέρια μας με το αίμα των ηρώων μας. Του το είχε πει η δασκάλα του, λέει και αυτός το μετέφερε στους πιστούς του, όχι αδίκως αφού δεν τον λένε «αρχηγό» ή «πρόεδρο», αλλά «δάσκαλο».

Εξ ου και το επαναστατικό τους σύνθημα με το οποίο αντιβούιξε το Βελλίδειο, «ο δάσκαλος μπορεί, η ΝΙΚΗ στη Βουλή». Κι επειδή ο Έλληνας δασκαλάκος διαχρονικά είναι λεβεντιά (κατά που έλεγε η ταινία με τον Βουτσά και τον Παπαγιαννόπουλο), ο κ. Νατσιός δήλωσε έτοιμος να πεθάνει για την πατρίδα. Αγνοώ ποιος απειλεί την υπερπολύτιμη πατριωτική ζωή του, αλλά εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα παρακαλώ το υπουργείο προστασίας του πολίτη να του διαθέσει άμεσα αστυνομική φύλαξη επί εικοσιτετραώρου βάσεως. Μ’ αυτά δεν παίζουμε και οι εχθροί των πατριωτών είναι πολλοί.

Κατά τα λοιπά, υπέροχος ήταν ο αχταρμάς της ομιλίας του, που περιείχε Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, Παλαιά διαθήκη, Τζόν Κένεντι, Καινή διαθήκη, γαλλική Φιγκαρό, προφήτη Ησαΐα, Γεώργιο Καραϊσκάκη, Φώτιο Κόντογλου, Γρηγόριο Αυξεντίου και άλλα άξια τέκνα του Μεγαλοδύναμου όσο και της πατρίδος. Αυτή δεν ήταν προεκλογική συγκέντρωση, ήταν μια καταβύθιση στα τάρταρα της ιστορίας και της ορθοδοξίας, όπως βέβαια τις αντιλαμβάνεται ο κ. Νατσιός και οι περί αυτόν πυροβολημένοι.

Τι να σας πω; Πως αν μπουν αυτοί οι τύποι στη Βουλή, θα γελάσουμε; Προφανώς. Αλλά θα κλάψουμε κιόλας, να το έχετε υπόψη σας. Οι φανατικοί πάντα ζημιά κάνουν, ακόμα κι όταν είναι γραφικοί. Αλήθεια, το χρήμα και κινούνται τόσο άνετα και τόσο πλουσιοπάροχα, που το βρίσκουν;

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.