ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 09:48

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Βραβείο στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου για τις ψηφιακές υπηρεσίες του "Ποσειδώνα"

0 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 20:57
Ακόμα ένα βραβείο για το Δήμο Παλαιού Φαλήρου στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης.

Την Παρασκευή και το Σάββατο (16-17/6), στο πλαίσιο της 1ης Ετήσιας Έκθεσης ‘Smart Cities Awards’ για τις Έξυπνες Πόλεις, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Φωστηρόπουλος, παρουσίασε τον «Ποσειδώνα», τον ψηφιακό βοηθό του Δήμου Π. Φαλήρου.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με τον «Ποσειδώνα», βρέθηκαν ανάμεσα στους Δήμους και τις εφαρμογές που διακρίθηκαν και απέσπασαν τα βραβεία ‘Smart Cities Awards’, για την υλοποίηση και αξιοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών.Ο Ποσειδών, είναι ένα καινοτόμο ChatBot Τεχνητής Νοημοσύνης (AI),προσεκτικά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για να εξυπηρετεί την κοινότητα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Τα ChatBot είναι προγράμματα υπολογιστή που συνομιλούν με τους ανθρώπους σε φυσική γλώσσα, ώστε να παρέχουν πληροφορίες και να απαντούν σε ερωτήματα που τους υποβάλλονται, προσομοιώνοντας την ανθρώπινη επικοινωνία.

Ο Ποσειδώνας τέθηκε σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2022 στην κεντρική ιστοσελίδα του Δήμου (https://palaiofaliro.gr) και αποτελεί την πλέον σύγχρονη και καινοτόμο μέθοδο επικοινωνίας με τους πολίτες και τα πλεονεκτήματα του είναι τα εξής:

Κατανόηση αναγκών δημοτών: Η συνεχής ανάλυση των διαλόγων οδηγεί στην καλύτερη κατανόηση των αναγκών των δημοτών και στον εμπλουτισμό του Ποσειδώνα με περισσότερες δυνατότητες.

Υποστήριξη 24x7x365: Ο Ποσειδώνας δεν ‘ξεκουράζεται’, δεν ‘αρρωσταίνει’, δεν παίρνει αργίες. Είναι διαθέσιμος όλο το 24ώρο και μπορεί να εξυπηρετήσει ποικίλα αιτήματα και πολλαπλούς δημότες ταυτόχρονα.

Αυτοματοποιημένη εξυπηρέτηση δημοτών: Οι δημότες λαμβάνουν αυτοματοποιημένες απαντήσεις χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς είτε να μεταβούν στον Δήμο.

Τη διοργάνωση της 1ης έκθεσης Smart Cities στην Ελλάδα τίμησαν με την αιγίδα τους όλα τα συναρμόδια υπουργεία, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) καθώς επίσης και σειρά θεσμικών και κλαδικών φορέων, αποδεικνύοντας την τεράστια σημασία που έχει ο χώρος αυτός για το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.