ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 03:12

ΒΟΥΛΑ

Στρατηγική συνεργασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την Intracom Telecom

0 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 17:41

O Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την Intracom Telecom αφουγκραζόμενος τις τεχνολογικές εξελίξεις και εφαρμογές για τις έξυπνες πόλεις που τις βοηθούν να μετατραπούν σε ένα πιο πράσινο, βιώσιμο, ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο αστικό περιβάλλον υπέγραψε σύμβαση με την Intracom Telecom για την δημιουργία ενός Ι.ο.Τ. (internet Of Things) δικτύου βασισμένο στην τεχνολογία LORAWAN.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, στα πλαίσια σχεδίασης και υλοποίησης όλων των απαραίτητων υποδομών για την μετατροπή του, σε όλη την έκταση του Δήμου, σε μία πραγματικά «Έξυπνη Πόλη» , θα αξιοποιήσει το πρωτόκολλο διασύνδεσης αισθητήρων LoRaWAN.

Τα δομικά στοιχεία του LoRaWAN είναι οι πύλες (gateways) και το λογισμικό του εξυπηρετητή του δικτύου (LoRaWAN Network Server), χωρίς να απαιτείται η χρήση καρτών SIM για κάθε αισθητήρα.

Το LoRaWAN είναι ένα καινοτόμο σύστημα δικτύων και σε συνδυασμό με μια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη ενσωματώνει μία σειρά από εγκατεστημένους αισθητήρες, που μας επιτρέπει, μέσω των δεδομένων που λαμβάνονται από τους αισθητήρες να έχουμε άμεση πληροφόρηση αλλά και αμφίδρομη επικοινωνία στα καθημερινά λειτουργικά συστήματα της πόλης.

Οι αισθητήρες θα εγκατασταθούν σε όλα τα δημοτικά οχήματα, κτίρια, σχολεία, πάρκα, κάδους απορριμμάτων και ανοιχτούς χώρους.

Αυτές οι συσκευές, θα μπορούν να μετρούν τις οριζόμενες παραμέτρους του χώρου εγκατάστασης και τοποθέτησής τους και θα στέλνουν τα δεδομένα στους κεντρικούς διακομιστές (servers).

Το LoRaWAN, αποτελεί βασικό εργαλείο στις αποφάσεις χάραξης πολιτικής, στις γρήγορες παρεμβάσεις και στην εφαρμογή ορθών μέτρων στήριξης, καθώς παρέχει ακριβή δεδομένα εγκαίρως.

Πιο συγκεκριμένα, παραδείγματα αισθητήρων που συνδέονται και μεταφέρουν δεδομένα μέσω του LoRaWAN στο κέντρο διοίκησης της πόλης είναι:

1. Μέτρηση, παρακολούθηση και διαχείριση της υγρασίας του εδάφους σε πάρκα
2. Μετρητές μη ιονίζουσας ακτινοβολίας
3. Δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, νερού και άρδευσης
4. Μέτρηση πυκνότητας των ανθρώπων σε παραλίες και πλατείες
5. Κυκλοφορία, στάθμευση, ηχορύπανση και άμεση αποκατάσταση καταστροφών
6. Ελεγχος μπαρών Πολιτικής Προστασίας
7. Παρακολούθηση ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες (κατ' οίκον)
8. Μέτρηση καιρικών συνθηκών.
9. Ποιότητα αέρα και μέτρηση καπνού
10. Μετρητές ορίου ταχύτητας σε περιοχές υψηλής συγκέντρωσης, σχολεία, πάρκα κ.λπ.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.