ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 09:03

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Παραιτήσεις, ανεξαρτητοποιήσεις, αντιπαραθέσεις, επισημάνσεις

0 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 21:02

Το απόγευμα της Τετάρτης 14/6/2023, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου, κατά την διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν και τα 28 θέματα της Ημερησίας Διάταξης, μειοψηφούντος - μόνο - του κου Μητρέλλου στο 27ο, που αφορούσε την πρόσληψη τριάντα πέντε (35) ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών, για τις ανάγκες πυρασφάλειας του ρέματος της Πικροδάφνης και του πάρκου Φλοίσβου, κατά την αντιπυρική περίοδο.

Για την ιστορία, ο παραιτηθείς και ανεξαρτητοποιηθείς σύμβουλος, μέχρι χθες, της διοικούσας παράταξης, κος Μητρέλλος, κατείχε τις θέσεις του αντιδημάρχου Πόλης, του Προέδρου του Δ.Σ. του ΝΠΙΔ " ΣΤΕΓΗ ΘΗΛΕΩΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ", ενώ συμμετείχε στην Επιτροπή Ισότητας Φύλων και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε ότι, το συντριπτικά μεγαλύτερο σε χρόνο, μέρος της συνεδρίασης αναλώθηκε σε ζητήματα Π.Η.Δ. πάνω στα οποία τοποθετήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι από διάφορες πτέρυγες της αντιπολίτευσης, όπως ο Ανδρέας Δούμας, ο Αλέξης Αναγνωστόπουλος, ο Γιάννης Σίμος και ασφαλώς, ο παραιτηθείς, Δημήτρης Μητρέλλος.

Σταχυολογώντας, και όσο το δυνατόν πιo περιεκτικά γίνεται, να αναφέρουμε ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ανδρέας Δούμας, μεταξύ άλλων στάθηκε, όλως ιδιαιτέρως, στο θέμα που αφορά το "πόθεν έσχες" του δημάρχου, Γιάννη Φωστηρόπουλου, ρωτώντας να πληροφορηθεί που είναι δημοσιευμένο ή ανηρτημένο, προκειμένου να το αναζητήσει, ώστε να ενημερωθεί σχετικά, καθώς και στο θέμα του αναμενομένου πορίσματος, που αφορά την καταγγελία που έχει κάνει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία έχουν σχέση με το ΝΠΔΔ, του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου (ΠΟ.Α.ΚΕ.) του Δήμου και που, κατά την άποψή του, χρήζουν διερεύνησης και εξηγήσεων, όπως εξάλλου συμβαίνει και με το πόρισμα, σχετικά με την επίθεση που έγινε μέσα στο Δημαρχείο, εναντίον του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικολάου Χρυσοβερίδη, (ο οποίος εκείνο το απόγευμα απουσίαζε και τον αντικατέστησε ο Νίκος Μιχαλόπουλος).

Απαντώντας ο δήμαρχος, για τα μεν δύο αναμενόμενα πορίσματα που ζήτησε ο κος Δούμας να μάθει σε ποιό στάδιο βρίσκονται, είπε πως, όταν εκδοθούν και έλθουν στον Δήμο, θα τον ενημερώσουν αρμοδίως οι υπηρεσίες, και σε ότι αφορά το "πόθεν έσχες", είπε ότι αυτό είναι κάτι που έχει γίνει σύμφωνα με τον Νόμο, όπως ακριβώς συμβαίνει άλλωστε και με τους βουλευτές και, πάντως, σε κάθε περίπτωση, μπορεί εύκολα να το βρει όποιος ενδιαφέρεται. Μάλιστα, του υπέδειξε και που μπορεί να το αναζητήσει, λέγοντάς του πως αυτό είναι κάτι εύκολο, αρκεί ανατρέξει κανείς στο διαδίκτυο

Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του ΠΟ.Α.ΚΕ. Μιχάλης Κουμεντάκος, επισημαίνοντας πως, το πόθεν έσχες του δημάρχου είναι πολύ εύκολο να το βρει κάποιος μέσα σε ελάχιστο χρόνο, κάτι που έκανε και ο ίδιος εκείνη τη στιγμή.
Σχετικά με το πόρισμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αφορά τον ίδιο ως Πρόεδρο (του ΠΟ.Α.ΚΕ.), ανέφερε ότι το αναμένουν και μόλις κοινοποιηθεί στον Δήμο, θα ενημερωθεί ο άμεσα ενδιαφερόμενος κος Δούμας, τη πρωτοβουλία του οποίου, άλλωστε, ερευνάται η υπόθεση.

Αντιπαράθεση εξ απαλών ονύχων...

Αντιπαράθεση σε χαμηλούς τόνους βέβαια, υπήρξε μεταξύ του ανεξαρτητοποιηθέντος και μέχρι χθες αντιδημάρχου Πόλης, Δημήτρη Μητρέλλου και του δημάρχου, Γιάννη Φωστηρόπουλου, αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους ο τελευταίος αποφάσισε να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του και να τον αντικαταστήσει με την Μαρία Μιχαλοπούλου.

Ο κος Μητρέλλος, λοιπόν, όταν πήρε τον λόγο, είπε: "τα όσα ισχυρίζεται ο δήμαρχος είναι ψευδή και ανυπόστατα.  Με απέφευγε ο δήμαρχος για να μου εξηγήσει, απαξιώνοντάς με και υποβαθμίζοντάς με συνεχώς, ενώ δεχόμουν προσβολές και κυκλοφορούσαν ψεύδη που με συκοφαντούσαν".

Πάνω σε αυτά που ανέφερε ο κος Μητρέλλος, ο δήμαρχος λιτά και όσο το δυνατόν πιο περιεκτικά μπορούσε, είπε ότι, η απόφασή του να τον αντικαταστήσει, δεν είχε να κάνει με κάτι σε προσωπικό επίπεδο, oύτε ήθελε να τον θίξει περαιτέρω, αλλά το έκανε αυτό στην προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση στον τομέα της καθαριότητας στην πόλη, όπως έχει γίνει κι άλλες φορές εξάλλου, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, τον δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Ασημακόπουλο, ο οποίος, όταν τον άλλαξε, δεν σηκώθηκε να φύγει από την παράταξη και να ανεξαρτητοποιηθεί, παρ' ότι είχε επιτελέσει ένα αξιόλογο έργο στον τομέα αυτό, αλλά συνεχίζει να συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες του δήμου, και όπου του ζητηθεί, με τον ίδιο ζήλο και την ίδια υπευθυνότητα κάθε φορά.

Αλέξης Αναγνωστόπουλος: "Να τηρηθεί ο κανονισμός ..."

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Αλέξης Αναγνωστόπουλος, όταν πήρε τον λόγο, και αφού, πριν απ' όλα, ευχήθηκε περαστικά και για την χαρά που αισθάνεται, σχετικά την μέχρι τώρα καλή πορεία της υγείας, του συναδέλφου τους, Γιάννη Βουλγαρέλλη, συνεχάρη τους νέους αντιδημάρχους, Μαρία Μιχαλοπούλου και Δημήτρη Καρκατσέλη, όπως και τον Μελέτη  Βατίστα, ο οποίος ορίστηκε νέο μέλος στη Στέγη Θηλέων, αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα, Δημήτρη Μητρέλλο.

Στη συνέχεια, πρότεινε να τοποθετηθεί μία μακέτα στο υπό ανακαίνιση στρογγυλό κτίριο "ΦΛΟΙΣΒΟΣ", σήμα κατατεθέν της πόλης, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τα όσα πρόκειται να γίνουν σε αυτό και ποια θα είναι η τελική του μορφή όταν ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες εργασίες.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, στάθηκε στην απουσία του Προέδρου του Δ.Σ. Νίκου Χρυσοβερίδη, λέγοντας πως, για τις συχνές απουσίες, θα πρέπει να δουν τον κανονισμό και τι ισχύει γύρω από το ζήτημα αυτό." Θέλουμε απάντηση. Δεν μπορεί εμείς να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και κάποιοι άλλοι όχι ...", είπε.

Γιάννης Σίμος:" Όποιος φεύγει από το μαντρί ..."

Ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος εξέφρασε επίσης τη χαρά του για την επάνοδο του Γιάννη Βουλγαρέλλη στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την πολύμηνη περιπέτεια της υγείας του, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων άνθρωπο συνεπή, δυνατό και "αγωνιστή" της ζωής.

Σε γενικές γραμμές, πάντα, ο κ. Σίμος είπε ότι, η ανακοίνωση του δημάρχου σχετικά με την ανάκληση του κου Μητρέλλου, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία και επεσήμανε πως η επιλογή στενών συνεργατών είναι ευθύνη του ιδίου. Ως εκ τούτου, ο κ. Σίμος θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξουν και στοιχεία αυτοκριτικής εκ μέρους του δημάρχου. 

Χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής βιαστική είπε πως εμπεριείχε "εκδικητική" διάθεση λόγω του γεγονότος, κατά την άποψή του, ότι όλο το προηγούμενο διάστημα διαφαινόταν εκ μέρους του κ. Μητρέλου πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα δημάρχου η οποία και δημοσιοποιήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την παύση του.

Ολοκληρώνοντας δε την τοποθέτησή του είπε: "Όποιος φεύγει από το μαντρί, δεν τον τρώει ο λύκος, αλλά προσπαθεί να τον... σκοτώσει ο βοσκός!". 

Αυτά συνέβησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλαιό Φάληρο, στην οποία προήδρευσε και μάλιστα με επιτυχία, ο Νίκος Μιχαλόπουλος.

Σ.Σ: μαζί με τις ευχές και τη χαρά όλων των μελών του σώματος, ενώνουμε ως "V" και τις δικές μας στον φίλο Γιάννη Βουλγαρέλλη για την παρουσία του στην συνεδρίαση, μετά από την πολύμηνη απουσία του, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε και ξεπεράστηκε , όπως είπε και ο ίδιος.
Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.