ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 08:53

ΓΛΥΦΑΔΑ

Γλυφάδα: 14 εκ. ευρώ εξασφάλισε η δημοτική αρχή για υπόγειο πάρκινγκ και σύνδεση με την παραλία

0 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 22:15

Ένα πολύ σημαντικό κονδύλι ύψους δεκατεσσάρων εκ. ευρώ εξασφάλισε από το Ταμείο Ανάκαμψης ο Δήμος Γλυφάδας για τη χρηματοδότηση ενός σπουδαίου έργου για την πόλη. Την κατασκευή γέφυρας  περιπάτου "Εσπλανάδας", που θα ενώνει τον αστικό ιστό της πόλης στο ύψος του Δημαρχείου και την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ, που τόσο αναγκαίο είναι για το κέντρο της Γλυφάδας. 

Με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, δικαίως πανηγυρίζει αφού η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ είναι μια ιστορία χρόνων που δεν έφτανε ποτέ στην υλοποίηση. 

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος αναφέρει: 

Ένα όνειρο γενεών ολόκληρων Γλυφαδιωτών γίνεται πραγματικότητα και η χαρά μας γι' αυτό είμαι πολύ μεγάλη!
Οι εικόνες που βλέπετε είναι από το κοντινό μέλλον.

Εξασφαλίσαμε 14 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης μετά από μελέτες, προσπάθειες και κόπους ετών και πλέον ξεκινάμε ολοταχώς ένα σπουδαίο έργο για την πόλη μας:

Μια γέφυρα-περίπατος («Εσπλανάδα»), που συνδέει το παραλιακό μας μέτωπο με τον αστικό ιστό της πόλης μας και η οποία θα ξεκινάει μπροστά από το Δημαρχείο και θα καταλήγει στην παραλία. 


Και μαζί ένα έργο μείζονος σημασίας, στον ίδιο χώρο, ένα υπόγειο πάρκινγκ με πολλές εκατοντάδες νέες θέσεις στάθμευσης.

Έτσι θα δοθεί οριστική απάντηση σε δύο μεγάλα προβλήματα για την πόλη μας:

Η στάθμευση στο εμπορικό κέντρο και η σύνδεση της πόλης με το παραλιακό της μέτωπο με τρόπο καινοτόμο, σύγχρονο και οικολογικό!

Με μια ανάπλαση-ορόσημο για τη Γλυφάδα μας, η οποία ασφαλώς θα συνδεθεί και με την μελλοντική δημιουργία του τερματικού σταθμού του Μετρό στην ίδια περιοχή σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την επέκταση της Γραμμής 2.

Οι διαδικασίες ξεκινούν άμεσα.

Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 14 εκατ. ευρώ, για την «λειτουργική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου του Δήμου Γλυφάδας και την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης και διασύνδεση με το παραλιακό μέτωπο», όπως γράφει η απόφαση της κυβέρνησης στο σχετικό ΦΕΚ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν για να εξασφαλίσουμε τη σπουδαία αυτή χρηματοδότηση.

Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα.

Η ανάρτηση

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.