ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 00:55

ΒΟΥΛΑ

ATTICA GREEN EXPO: Δυναμικό παρόν του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην έκθεση

0 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 20:23

Δυναμικό παρόν στην έκθεση ATTICA GREEN EXPO έδωσε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, συμμετέχοντας με στελέχη του σε επιμορφωτικά σεμινάρια και παρουσιάσεις νέων τεχνολογιών και πρακτικών, σχετικές με το περιβάλλον και την αειφορία.

Το εκθεσιακό περίπτερο του Δήμου επισκέφτηκαν επίσης δεκάδες μαθητές τόσο από σχολεία του δήμου όσο και από όλη την Αττική.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν την μεθοδολογία που ακολουθεί ο Δήμος για την διαχείριση των απορριμμάτων, τις πρακτικές για την εξοικονόμηση ενέργειας που εφαρμόζονται αλλά και να ενημερωθούν από την ρομποτική ομάδα της πόλης, “THE INVENTORS”, για τις νέες καινοτομίες στην τεχνολογία αλλά και την ολοκληρωμένη εκπαίδευση που προσφέρουν στα πεδία της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών. STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics).

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος σε διάφορα πάνελ ανέλυσε την στρατηγική των τριών παραγόντων αειφορίας που εφαρμόζουν στο Δήμο, που είναι το «Περιβάλλον, ο Άνθρωπος και η Οικονομία».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης "'όταν καταφέρεις να συνδυάσεις με αρμονικό τρόπο τους τρεις αυτούς παράγοντες, τότε μόνο μπορούμε να μιλάμε πραγματικά για εφαρμοσμένες πρακτικές αειφορίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση".

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος των 3Β αποτελεί Δήμο πιλότο για πολλά περιβαλλοντικά προγράμματα, προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και διαχείρησης απορριμμάτων. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.