ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 18 ΜΑΙΟΥ 2024, 22:44

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

“Αττική Πράσινη Περιφέρεια” - Ν. Παπαδάκης: 104.365.469 απαντήσεις στις Κασσάνδρες

0 18 ΜΑΙΟΥ 2023, 18:19

Ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια” Νίκος Παπαδάκης σχολίασε την σημαντική οικονομική εξέλιξη στην Περιφέρεια Αττικής, όπου της πιστώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής) το ποσό των 104.365.469,57 ευρώ. Πρόκειται για τα χρήματα που είχαν δοθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, για την υλοποίηση της Α’ Φάσης του έργου της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Θα πρέπει να τονιστεί, ότι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της Περιφέρειας Αττικής αλλά και της ελληνικής αυτοδιοίκησης. Να επιστρέφεται στα ταμεία ενός αυτοδιοικητικού οργανισμού ένα τόσο μεγάλο ποσό, που είχε δοθεί για την εκτέλεση ενός έργου.Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια” Νίκος Παπαδάκης δήλωσε: “Πιστώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής (μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής) το ποσό των 104.365.469,57 ευρώ, τα οποία είχαν δοθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας εξαιτίας της προηγούμενης διοίκησης, για την υλοποίηση της Α’ Φάσης του έργου της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της Περιφέρειας Αττικής αλλά και της ελληνικής αυτοδιοίκησης, επιστρέφει στα ταμεία ενός αυτοδιοικητικού οργανισμού ένα τόσο μεγάλο ποσό, που είχε δοθεί για την εκτέλεση ενός έργου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι το μόνο ποσό που έχει επιστραφεί στα ταμεία της Περιφέρειας στη διάρκεια της θητείας της σημερινής διοίκησης. Άλλα 16.577.206 ευρώ έχουν επιστραφεί, που αφορούν την εκτέλεση έργων που είχαν δρομολογηθεί από ιδίους πόρους από την προηγούμενη διοίκηση. Ενώ εκκρεμεί η επιστροφή επιπλέον 16,8 εκ. Ευρώ που αφορούν δαπάνες για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας και την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία της Αττικής.

Διαψεύδονται, λοιπόν, πανηγυρικά όσοι ισχυρίζονταν πρόσφατα με δημόσιες τοποθετήσεις τους εντός κι εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας. Κανένας φορέας Κράτους δεν πιστώνει χρήματα σε χρεοκοπημένους οργανισμούς.”

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.