ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 23:00

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου ο Περιφερειάρχης Αττικής

του Νικόλα Κονταρίνη - ΦΩΤΟ: "V" 0 27 ΜΑΙΟΥ 2023, 12:05
Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής που ξεπερνά τα 12 εκτ. Ευρώ υλοποιούνται εμβληματικά έργα και υποδομές στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Ο Περιφεριάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών του στους δήμους του Λεκανοπεδίου, επισκέφθηκε πρόσφατα το Παλαιό Φάληρο, με στόχο την ενημέρωση και συζήτηση με την Δημοτική Αρχή, τους φορείς της πόλης αλλά και τους δημότες, για τις δράσεις και τις πολιτικές της Περιφέρειας Αττικής στην πόλη του Παλαιού Φαλήρου και ευρύτερα στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε στο δημαρχείο με το Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο, Αντιδημάρχους και στελέχη του δήμου προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης των έργων. Κατά την επίσκεψη του στο δημαρχείο πραγματοποιήθηκε και η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του εμβληματικού έργου της «Ανακαίνισης του Πολιτιστικού Κέντρου του Φλοίσβου και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου».Παρόντες στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης στον Πολυχώρο του Δημαρχείου ήταν εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο, ο Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα και πρώην δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Χρήστος Θεοδωρόπουλος και Ηλίας Γρηγορίου, η τέως αντιπεριφερειάρχης και νυν υποψήφια δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Δήμητρα Νάνου, οι αντιδημάρχοι Αλέξανδρο Πανταζής, Γιάννης Αρκουμάνης, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Μαρία Μιχαλοπούλου, Αλέξανδρος Κορόμηλος, οι δημοτικοί συμβούλοι, Γιώργος Ασημακόπουλος, Μιχάλης Κουμεντάκος, Νικόλας Φιλιππόπουλος, Μανώλης Κωττάκης, Ανδρέας Δούμας,  επιτελικά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής καθώς και εκπρόσωποι φορέων.Γιάννης Φωστηρόπουλος: Μεγάλη μέρα για το Παλαιό Φάληρο

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος υποδεχόμενος τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, μίλησε για «μεγάλη ημέρα για το Παλαιό Φάληρο» καθώς «μέσα από την πολυδιάστατη και δημιουργική συνεργασία ανάμεσα στους ανθρώπους της Περιφέρειας και του Δήμου και με την συνδρομή όλων των λοιπών εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ξεπεράσθηκαν τα όποια προβλήματα και το εμβληματικό έργο δρομολογείται» ενώ μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ακολουθεί η έναρξη διαδικασίας δημοπράτησης του έργου, Προϋπολογισμού: 2.950.667,67€ (συμπ/νου Φ.Π.Α & αναθεώρησης). Ο Δήμαρχος εξέφρασε στον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη τις θερμές ευχαριστίες του για τη μέχρι τώρα συνεργασία, η οποία όπως ανέφερε έχει συμβάλει να υλοποιηθούν σημαντικά έργα και υποδομές στο δήμο.Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και την επίσκεψή του στο δήμο Παλαιού Φαλήρου επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Η συνεργασία μας με το Δήμαρχο Γ. Φωστηρόπουλο και τα στελέχη του δήμου είναι υποδειγματική και συμβάλει στην υλοποίηση σημαντικών έργων και αναπλάσεων. Με σταθερά βήματα και με τη συνεργασία Κεντρικής Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης θα πετύχουμε σύντομα το στόχο μας, για να γίνει το παραλιακό μέτωπο το ομορφότερο της Ευρώπης. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι έχει πιστωθεί σε λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής (μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής) το ποσό των 104.365.469,57 €, τα οποία είχαν δοθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, για την υλοποίηση της Α’ Φάσης του έργου της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη καθώς τα χρήματα αυτά θα αξιοποιηθούν για την υλοποίηση νέων έργων που έχουν ήδη ενταχθεί στο σχεδιασμό και το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας.Η ανακαίνιση του Πολιτιστικού Κέντρου του Φλοίσβου και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου, αποτελεί ένα ενδεικτικό παράδειγμα των εμβληματικών έργων που συμβάλλουμε να υλοποιηθούν στην περιοχή. Χαίρομαι που βρίσκεται αυτή τη σημαντική ημέρα κοντά μας, ο αγαπητός φίλος, πρώην δήμαρχος και νυν βουλευτής Διονύσης Χατζηδάκης ο οποίος έχει εργαστεί συστηματικά προκείμενου το συγκεκριμένο κτήριο που αποτελεί τοπόσημο για την περιοχή να μετατραπεί σε ένα δημοτικό πολιτιστικό πολυχώρο. Η περιοχή θα αναβαθμιστεί περαιτέρω και με το έργο της ανάπλασης της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με δικαιούχους φορείς υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής και το ΤΑΙΠΕΔ και είναι προϋπολογισμού περίπου 25 εκατ. Ευρώ.Μετά από 18 χρόνια αναμονής τον περασμένο χρόνο καταφέραμε με σκληρή δουλειά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση της Οριοθέτησης και των έργων Διευθέτησης του ρέματος Πικροδάφνης το οποίο διατρέχει τέσσερεις δήμους. Εξέλιξη η οποία επιλύει σημαντικά προβλήματα για την καθημερινότητα των κατοίκων ιδίως πολεοδομικής φύσης αλλά και μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί και η ανάπλαση της παραρεμάτιας ζώνης. Επίσης κατασκευάσαμε μια από τις πλέον σύγχρονες πεζογέφυρές στην περιοχή του Φλοίσβου. Η κατασκευή της ήταν χρόνιο αίτημα των κατοίκων. Ταυτόχρονα βελτιώσαμε το οδικό δίκτυο και ενισχύσαμε τις κοινωνικές δομές της πόλης, ενώ συνεργαζόμαστε με το δήμο και σε ζητήματα που σχετίζονται με την πρόληψη υγείας και το προσυμπτωματικό έλεγχο. Περιφέρεια και Δήμος θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και για το σύνολο των πολιτών».Ιδιαίτερη αναφορά στη συζήτηση του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου Γ. Φωστηρόπουλου έγινε και για το σχεδιαζόμενο πεζόδρομο/ποδηλατοδρόμο στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά προκειμένου να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η σχεδιαζόμενη παρέμβαση, στο τμήμα που περνά από τα όρια του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Το πρόγραμμα του Περιφερειάρχη στο Παλαιό Φάληρο περιλάμβανε επίσης :

• Επίσκεψη στο ρέμα Πικροδάφνης, όπου γίνονται εργασίες «καθαρισμού» στα πλαίσια των έργων της αντιπλημμυρικής προστασίας των ρεμάτων.

• Επίσκεψη στο κτίριο Φλοίσβου

• Επίσκεψη στο Κ.Ε.Π. Υγείας Π. ΦαλήρουΗ περιοδεία του Περιφερειάρχη ολοκληρώθηκε, με συνάντηση και διαβούλευση του, με εκπροσώπους τοπικών φορέων και κατοίκων, με σκοπό την καταγραφή προβληματισμών και προτάσεων, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να ενταχθούν στον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό της Περιφέρειας Αττικής.Στη συνάντηση παρέστησαν μεταξύ άλλων οι: Κώστας Κυρανάκης Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, Διονύσης Χατζηδάκης Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, Θεοδωρόπουλος Χρήστος Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Γρηγορίου Ηλίας Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Αδαμοπούλου Γεωργία (Τζίνα) Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Λιμενικής Πολιτικής, Βιδάλη Μαίρη Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος των Αυτοτελών Γραφείων της Π.Α Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου, Σταύρος Μελάς Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για τον Φορέα των Λαϊκών Αγορών, Δήμητρα Νάνου πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ν. Τομέα Περιφερειακή Σύμβουλος και Υποψήφια Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου, Νικόλαος Χρυσοβερίδης, η δημοτική σύμβουλος και τ. αντιδήμαρχος, Βίκυ Ανδρικοπούλου, η Ντόρα Πάλλη – Πετραλιά και Αναστάσιος Κορίλλης, υποψήφιοι Βουλευτές ΝΔ στον Νότιο Τομέα, η Παταπία Καπράλου υποψήφια Β3 Τομέα Αθηνών, Βασίλης Καπερνάρος υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Νέα Αρχή, Γκαλένα Βελίκοβα υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την Νέα Αρχή στον Νότιο Τομέα Αθηνών, Κώστας Σόμμερ υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Νέα Αρχή στον Νότιο Τομέα Αθηνών, Χριστίνα Γαλανοπούλου υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την Νέα Αρχή στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, Δημήτρης Μουλιάτος Πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ, o Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Γ. Στρατιδάκης, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου, Παναγιώτης Καρούμπαλης κ.α.


Ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος, ανάμεσα στους, Μανώλη Κωττάκη (αριστερά) και Γιώργο Ασημακόπουλο, με τις κυρίες: Μαρία Καφούρου, Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών "ΑΘΗΝΑ", Βίκυ Βλάχου και φίλες, μέλη του συλλόγου.


Γιώργος Ασημακόπουλος, Μαίρη Μπαρούνη (Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Παλαιού Φαλήρου) και Ντόρα Πάλλη - Πετραλιά.


Δήμητρα Νάνου, Βασίλης Πολίτης, Γιάννης Φωστηρόπουλος.


Βίκυ Ανδρικοπούλου, Μαρία Αθανασούλα - Ρωμιανουδάκη, Νατάσα Πανοπούλου, Αθηνά Ανδρικοπούλου και Ντόρα Νικοπούλου, μπροστά στον φακό του "V".


Η υπόψήφια δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Δήμητρα Νάνου, με τον αντιπεριφερειάρχη, Ηλία Γρηγορίου, κατά την επίσκεψή τους στα δημοτικά ιατρεία Παλαιού Φαλήρου.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.