ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 06:49

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης: «Πολιτικός σεισμός» - «Οι πολίτες θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση»

0 21 ΜΑΙΟΥ 2023, 23:19

Το μήνυμα ότι «από αύριο μας περιμένει πολλή δουλειά», έστειλε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος έξω από τα γραφεία του κόμματος, στην οδό Πειραιώς, το βράδυ της Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός τόνισε «η σημερινή νίκη ανήκει σε όλους εσάς» και πρόσθεσε ότι «στην κυριολεξία όλη η Ελλάδα είναι μπλε σήμερα». Έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη που ξεπέρασε και τις δικές μας προσδοκίες».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε όλους τους προσωπικούς του συνεργάτες. «Κρατήσαμε τη χώρα όρθια και έχουμε βάλει τα θεμέλια για μια καλύτερη πατρίδα», υπογράμμισε.

«Η ΝΔ το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη»

«Επιβεβαιώσατε στην πράξη ότι η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη», σημείωσε. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την οικογένειά του για όλη τη στήριξη που του παρείχε, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Το βάρος της ευθύνης που πέφτει σήμερα στους ώμους μου είναι τέτοιο που θα με κάνει να εργαστώ ακόμα πιο σκληρά», σημείωσε. «Πάντα πίστευα ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε τους πολίτες και τον ελληνικό λαό», είπε, προσθέτοντας: «Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

«Θα δώσουμε τον αγώνα να επιβεβαιωθεί και μαθηματικά στην κάλπη αυτό που αποφάσισαν σήμερα οι πολίτες. Ας επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να γιορτάσουμε. Πρόκειται για νίκη της προόδου απέναντι στην καθυστέρηση. Από αύριο μας περιμένει πολλή δουλειά για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό που κάναμε σήμερα και να είμαστε οι οριστικοί νικητές», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Σας ευχαριστούμε για όσα έχετε κάνει», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού έξω από τα γραφεία της ΝΔ

«Ευχαριστώ από καρδιάς. Η σημερινή νίκη ανήκει σε όλους εσάς. Στην κυριολεξία όλη η Ελλάδα είναι μπλε σήμερα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ και πανηγύριζε το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι δούλεψαν τόσο σκληρά για να πετύχουμε αυτή τη μεγάλη νίκη που ξεπέρασε και τις δικές μας προσδοκίες» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Θέλω σήμερα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους στενούς μου συνεργάτες. Καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης τετραετίας δώσαμε πολλές μάχες κρατήσαμε τη χώρα όρθια και έχουμε βάλει τα θεμέλια για μια καλύτερη πατρίδα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της κομματικής μας οργάνωσης. Επιβεβαιώσατε στην πράξη ότι η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη.

Θέλω να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην οικογένειά μου, στη Δάφνη, στον Κωνσταντίνο, στη Σοφία, στη Μαρέβα για όλη τη στήριξη που μου παρείχαν αυτή τη δύσκολη τετραετία.

Και θέλω να γνωρίζετε φίλες και φίλοι ότι το βάρος της ευθύνης σήμερα που πέφτει στους ώμους σήμερα είναι τέτοιο που θα με κάνει να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά για να κινηθούμε ακόμα πιο τολμηρά και ακόμα πιο γρήγορα στην υλοποίηση των κεντρικών προεκλογικών μας δεσμεύσεων.

Πάντα πίστευα και εξακολουθώ να το πιστεύω ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε τους πολίτες και τον ελληνικό λαό. Οι πολίτες μας ανταπέδωσαν απλόχερα αυτή την εμπιστοσύνη τους και έχουμε ένα χρέος με σεμνότητα και χωρίς έπαρση να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Θα δώσουμε μαζί τον επόμενο αγώνα που ξεκινάει αύριο κιόλας ώστε στις επόμενες εκλογές αυτό το οποίο αποφάσισαν ήδη οι πολίτες, την αυτοδύναμη ΝΔ να επιβεβαιωθεί και μαθηματικά στην κάλπη.

Ας επιτρέψουμε λοιπόν σήμερα στους εαυτούς μας να χαλαρώσουμε λίγο, να γιορτάσουμε όπως αξίζει αυτή η μεγάλη νίκη, που πιστεύω πράγματι πως είναι μια νίκη της προόδου απέναντι στην καθυστέρηση. Είναι μια νίκη μιας πιο φωτεινής Ελλάδας απέναντι στη γκρίζα Ελλάδα που κάποιοι επιχείρησαν να παρουσιάσουν.

Από αύριο μας περιμένει πολλή δουλειά. Θα προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά και μπροστά για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το σημαντικό πρώτο βήμα το οποίο κάναμε σήμερα και να είμαστε οι οριστικοί νικητές και να συνεχίσουμε τη σημαντική δουλειά που έχουμε αναλάβει».

«Καταλυτικά τα αποτελέσματα»

Νωρίτερα, σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος έκανε λόγο για «καταλυτικά αποτελέσματα». «Οι πολίτες θέλουν αυτοδύναμη και δυνατή κυβέρνηση της ΝΔ», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε, «οι πολίτες έδωσαν την έγκρισή τους για μία ΝΔ αυτοδύναμη και δυνατή, έδωσαν εντολή για ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας».

«Με την ψήφο τους, οι πολίτες έδειξαν πως αναγνωρίζουν την προσπάθεια που έχουμε κάνει», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει την έγκριση να κυβερνήσει αυτοδύναμη.

«Το ζήτησαν οι ψηφοφόροι με τρόπο εμφατικό. Μας ζήτησαν να τρέξουμε τις μεταρρυθμίσεις για καλύτερους μισθούς, καλύτερη υγεία και μία Ελλάδα ασφαλή σε αβέβαιο περιβάλλον», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα νίκησε», είπε χαρακτηριστικά.

«Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και το διχασμό. Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ ακόμα πιο σκληρά. Η δυναμική του αποτελέσματος είναι παραπάνω από σαφής για κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας», ανέφερε.

Προαναγγελία δεύτερων εκλογών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πολιτικό σεισμό», δήλωσε περήφανος και συγκινημένος για το «εντυπωσιακό ποσοστό» και είπε ότι θα επιταχύνει τις διαδικασίες για την ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης -προαναγγέλλοντας, ουσιαστικά, δεύτερες εκλογές.

«Σας ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς για την εμπιστοσύνη σας. Τις μεγάλες αλλαγές τις φέρνουν οι σταθερές κυβερνήσεις», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.