ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 14:09

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ. - Βασιλική Τσίντζου: Μια οδοντίατρος υποψήφια βουλευτής στην Ανατολική Αττική

1 4 ΜΑΙΟΥ 2023, 21:50

Η Βασιλική Τσίντζου, οδοντίατρος, αποφάσισε να λάβει ενεργό δράστη στο χώρο της πολιτικής, γιατί πιστεύει ότι εκτός από το χώρο ης οδοντιατρικής μπορεί να δώσει λόγους στην κοινωνία να χαμογελάει, γιατί έχει μάθει να αναλαμβάνει  ευθ΄νες και να τις υλοποιεί και γιατί η σημερινή κοινωνία για να εξελιχθεί χρειάζεται την ώσμωση με νέους ανθρώπους. 

Η υποψήφια βουλευτής απαντά μέσα από  6 ερωτήσεις για την απόφασή της να πολιτευτεί, γιατί επέλεξε την περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και για άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. 

1. Γιατί μια επιτυχημένη επιστήμονας αποφασίζει να πολιτευτεί

Ο πολίτης έχει συνηθίσει να βλέπει στο χώρο της πολιτικής ανθρώπους που έχουν συνήθως σαν κύριο επάγγελμά τους την πολιτική. Πιστεύω ότι αυτό έχει κουράσει σε μεγάλο βαθμό και έχει απογοητεύσει επίσης. Ένας επιστήμονας που δεν φοβάται τις προκλήσεις και θέλει να δοκιμάζεται και σε άλλους τομείς θα έβλεπε την πολιτική σαν ένα άλλο μετερίζι προσφοράς προς την κοινωνία.

2. Τι έχετε μάθει ως επιτυχημένη επαγγελματίας που θα κάνει την ενδεχόμενη θητεία σας στο κοινοβούλιο αποτελεσματική

Η πολύχρονη ενασχόληση μου με την οδοντιατρική σαν επιστήμονας αλλά και σαν ελεύθερος επαγγελματίας με έμαθε να έχω πολύ οργάνωση στην δουλειά μου, καλούς συνεργάτες αλλά ταυτόχρονα και ενσυναίσθηση για τους ασθενείς μου. Αυτή την ενσυναίσθηση αν καταφέρω να τη μεταφέρω προς τον απλό πολίτη πιστεύω ότι θα έχω κάνει την ενδεχόμενη θητεία μου αποτελεσματική. Οι σύγχρονες κοινωνίες χρειάζονται όχι μόνο τεχνοκράτες πολιτικούς αλλά και ανθρώπους με ενσυναίσθηση όταν καλούνται να επιλύσουν τα προβλήματα.

3. Πως επιλέξατε να ενταχθείτε στη Νέα Δημοκρατία και γιατί κατεβαίνετε στην Ανατολική Αττική

Η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να περάσει τη χώρα μας μέσα από συμπλιγάδες πέτρες και να τη φέρει στο καλύτερο επίπεδο. Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία την πανδημία του κορονοϊού. Αντιμετωπίστηκε εξίσου πετυχημένα ο πόλεμος της Ουκρανίας και η οικονομική και ενεργειακή κρίση. Η εξωτερική πολιτική μα έχει αλλάξει το προφίλ της χώρας μας στο παγκόσμιο στερέωμα. Οι επενδύσεις που γίνονται στην χώρα μας αυτήν την περίοδο δείχνουν ότι οι επενδυτές μας θεωρούν ασφαλές πεδίο για να επενδύσουν. Όλα αυτά λοιπόν με έκαναν να συνταχθώ με τη Νέα Δημοκρατία και να προσπαθήσω και εγώ με τις δυνάμεις που διαθέτω να συμβάλλω στην ανοδική και επιτυχημένη πορεία της χώρας μας.

Ως προς το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας για την κάθοδο μου στην Ανατολική Αττική προκύπτει γιατί είμαι δημότης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που ανήκει στην Ανατολική Αττική.

4. ποια είναι τα θέματα που σας απασχολούν προσωπικά περισσότερο και είστε έτοιμη να καταπιαστείτε με αυτά στο κοινοβούλιο

Δύο είναι τα θέματα που θα ξεχώριζα σαν αφετηρία της δράσης μου στο κοινοβούλιο. Πρώτον η δημιουργία ενός μεγάλου νοσοκομείου κοντά στο αεροδρόμιο όπως γίνεται σε όλες τις σύγχρονες πρωτεύουσες αλλά και για εξυπηρέτηση των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής που χιλιομετρικά απέχουν από τα νοσοκομεία του κέντρου.

Ένα άλλο θέμα είναι η προσέγγιση κακοποιημένων γυναικών. Οι γυναίκες θύματα κακοποίησης πρέπει να αποβάλλουν το φόβο και να μιλήσουν. Για να συμβεί αυτό πρέπει να αισθανθούν την πολιτεία αρωγό τους. Η Νέα Δημοκρατία με τα προγράμματα δωρεάν παροχής δικηγόρου, ψυχολογικής υποστήριξης και στέγης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Χρειάζονται ακόμη πολλά για να ξεριζωθεί ο φόβος και να αισθανθούν ασφαλείς οι κακοποιημένες γυναίκες και να μιλήσουν. Σε αυτό το χώρο θα ήθελα να δουλέψω και να βοηθήσω.

5. Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες στην πολιτική της χώρας

Ναι πιστεύω ότι χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες πολιτικούς. Ο ρόλος της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία είναι πολύπλευρος. Η σύγχρονη γυναίκα είναι μάνα, σύντροφος, επιτυχημένη επιστήμονας. Δεν φοβάται τις ευθύνες και ανταποκρίνεται εξίσου επιτυχημένα με τους άντρες. Έτσι στο κοινοβούλιο ήρθε η ώρα να γίνει πιο αντιπροσωπευτική η ποσόστωση τους.

6. Ποιες ήταν οι δυσκολίες στον δρόμο για την επιτυχία ούσα μια γυναίκα που σπάει γυάλινα ταβάνια σε μια πατριαρχική κοινωνία.

Για την τελευταία σας ερώτηση θα σας ευχαριστήσω πιο πολύ από όλες. Προέρχομαι από πατριαρχική οικογένεια και στη συνέχεια ήρθα αντιμέτωπη με μια πατριαρχική κοινωνία. Σε όλη μου τη διαδρομή έπρεπε να δουλέψω πολύ για να αποδείξω την αξία μου. Έχω δεχτεί αρκετή αμφισβήτηση αλλά δεν τα παρατάω. Αυτό είναι και το μότο μου. Αργεί πολλές φορές να έρθει η επιβράβευση ενός αγώνα αλλά θα έρθει. Και πιστέψτε με αξίζει!

Βιογραφικό 

Η Βασιλική Τσίντζου γεννήθηκε στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, είναι μητέρα δύο παιδιών της Μελίνας 27 ετών και του Θανάση 24 ετών. 

Κατοικεί στο δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τα τελευταία 10 χρόνια. 

Είναι εκλεγμένο μέλος της γενικής συνέλευσης της Οδοντριατρικής Ομοσπονδίας. Από το 2004 και για υο συνεχόμενες τετραετίες εκλέχθηκε στο δήμο Αιτωλικού όπου διετέλεσε Αντιδήμαρχος σε θέματα πολιτισμού και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου για δύο συνεχόμενες θητείες. Επιπροσθέτως είναι μέλος διαφόρων συλλόγων όπως του ICC WOMAN HELLAS  και του συλλόγου Καλλιπάτειρα. 

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιοδοντολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην κλινική περιοδοντολογίας. Παράλληλα παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιοδοντολογίας στο πανεπιστήμιο Witten της Γερμανίας. Απέκτησε Master στις εφαρμογές οδοντιατρικών laser από το πανεπιστήμιο της Βιέννης, καθώς επίσης έχει συμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κι έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα για αρκετά περιοδικά. 

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Γλυφάδα και στο Αγρίνιο, ασκώντας περιοδοντολογία εμφυτευματολογία και αισθητική οδοντιατρική.  


Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 20.05.23
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.