Την κεντρική του ομιλία έδωσε ο Διονύσης Χατζηδάκης, τη Δευτέρα 15 Μαϊου στον υπαίθριο χώρο του κλειστού Γυμναστηρίου "Σοφία Μπεφόν" στο Παλαιό Φάληρο.
Ο επί χρόνια δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, εκλεγείς το 2019 βουλευτής στο Νότιο Τομέα της Αθήνας με τη Ν.Δ., απευθύνθηκε στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον ακούσουν ζητώντας τους να τον εμπιστευθούν για δεύτερη φορά.
Για τον Διονύση Χατζηδάκη δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η μακρά θητεία του στο τιμόνι του Δήμου Παλαιού Φαλήρου ανέδειξε έναν άνθρωπο, που ήξερε να συγκρούεται, να διεκδικεί και να επιτυγχάνει το σκοπό του για το καλό του Δήμου και των συμπολιτών του.
Αναδείχθηκε κορυφαίος αυτοδιοικητικός και αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για τους νεώτερους δημάρχους.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Στην κεντρική πολιτική σκηνή της τετραετίας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών εισηγήθηκε τα νομοσχέδια για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας. Τις αγορές των φρεγατών Belhara, των αεροσκαφών, των τορπιλλών των υποβρυχίων, των πυρομαχικών κ. ά. Εισηγήθηκε και πέτυχε, το αφορολόγητο των επιδομάτων, (πτητικά, καταδυτικά), αλεξιπτωτιστών, βατραχανθρώπων και ναρκαλιευτών. Δρομολόγησε και πέτυχε τη δημιουργία του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης στο Παλαιό Φάληρο. Επίσης εισηγήθηκε την αλλαγή του εκλογικού νόμου στην Αυτοδιοίκηση και άλλων διατάξεων για την ομαλή λειτουργία των Δήμων.
Ο Διονύσης Χατζηδάκης θύμισε στους συμπολίτες του πως την τετραετία που πέρασε η κυβέρνηση της Ν.Δ. κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, πανδημία, κρίση με την Τουρκία, πόλεμο στην Ουκρανία, φυσικές καταστροφές, πέτυχε μείωση φορολογίας, αύξηση κατώτατου μισθού, αύξηση επενδύσεων, μείωση ανεργίας, ψηφιοποίηση κρατικών υπηρεσιών, οικονομική ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά την περίοδο της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, αύξηση του κύρους της Ελλάδας στην ΕΕ και στους νατοϊκούς θεσμούς κ. ά.
Για όλους τους παραπάνω λόγους τόνισε ο Διονύσης Χατζηδάκης η έμπρακτη στήριξη της Ν.Δ. στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, είναι επιβεβλημένη.
Ζήτησε έναν από τους σταυρούς προτίμησής τους προκειμένου να συνεχίσει τη δημιουργική του πορεία, όπως είπε, χωρίς τοξικό λόγο και ανούσιες φλυαρίες όπως έκανε μέχρι σήμερα, τόσο ως δήμαρχος όσο και ως βουλευτής. Σίγουρο είναι πως οι συμπολίτες του, αναγνωρίζοντας το έργο του θα τον στείλουν και πάλι στη Βουλή των Ελλήνων.
Στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Διονύση Χατζηδάκη, παρευρέθησαν και προλόγησαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Διονύσης Χατζηδάκης, Παναγιώτης Πικραμμένος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Φωστηρόπουλος.
Για την προσωπικότητα και το έργο του ως Δημάρχου μίλησαν με πολύ θερμά λόγια οι Δήμαρχοι Κώστας Μπακογιάννης (Αθηναίων), Ανδρέας Κονδύλης (Αλίμου), Γιάννης Φωστηρόπουλος (Παλαιού Φαλήρου), Αναστάσιος Μπινίσκος (Δάφνης - Υμηττού).
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, η πρώην υπουργός Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Παναγιώτης Χηνοφώτης, ο επίτιμος αρχηγός στόλου Γρηγόρης Δεμέστιχας, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Δημήτρης Γούσης, οι αντιναύαρχοι Παναγιώτης Ραδίτσας, Σπύρος Φακίρης, Χρήστος Καραδήμας, Δημήτρης Δελημιχάλης, Παναγιώτης Καραμανώλης, οι υποναύαρχοι Βασίλης Πολίτης και Ηλίας Πάδουβας καθώς και ο γενικός διευθυντής της Μαρίνας Φλοίσβου Σταύρος Κατσικάδης.
Παρευρεύθησαν επίσης οι υποψήφιοι Βουλευτές Νοτίου Τομέα Αθηνών, Δήμητρα Αράπογλου, Άννα Καραμανλή, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Γρηγόρης Ψαριανός, Μαρία Ζάγκα, Δήμητρα Καντεράκη και Παταπία Καπράλου.
Μετά την κεντρική του ομιλία ο Διονύσης Χατζηδάκης δήλωσε:
Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά για εμένα, γεμάτη από έντονα συναισθήματα. Πρώτα απ’ όλα ένιωσα τυχερός που μετά από όλη την περιπέτεια της υγείας μου στεκόμουν όρθιος, υγιής και απευθυνόμουν σε εσάς.
Ένιωσα χαρά και συγκίνηση που είδα τους παλιούς συναδέλφους μου από το Πολεμικό Ναυτικό που μαζί έχουμε περάσει μια ζωή με περιπέτειες και πολλά απρόοπτα. Ήταν τιμή μου που τους είχα μαζί μου.
Ένιωσα μια κρυφή περηφάνεια για τα λόγια των συναδέλφων μου πολιτικών και ιδιαίτερα των Δημάρχων που ήταν από καρδιάς και έδωσαν την πραγματική διάσταση των σχέσεων μας.
Ένιωσα μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που είδα όλους εσάς, παλιούς και νέους φίλους να με τιμάτε με την παρουσία σας.
Τέλος ένιωσα ευτυχία που είχα μαζί μου τα αγαπημένα μου πρόσωπα, την οικογένειά μου, τη σύζυγό μου, την κόρη μου, το γαμπρό μου, την αγαπημένη μου εγγονή Διονυσία.
Για όλα αυτά τα συναισθήματα που μου χαρίσατε, σας ευχαριστώ από καρδιάς και σας υπόσχομαι, ότι με τη στήριξη σας θα συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα για τα νότια.
Με τα θερμότερα λόγια μίλησε για τον Διονύση Χατζηδάκη ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.
Στιγμές συγκίνησης για το Διονύση Χατζηδάκη. Η μοναδική του εγγονή Διονυσία του προσφέρει ένα τριαντάφυλλο.
Ο διεθνούς φήμης τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος (αριστερά) και η ορχήστρα του χάρισαν ωραίες μουσικές στιγμές μετά το πέρας της ομιλίας του Διονύση Χατζηδάκη. Δεξιά ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.
Οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος (δεξιά), Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο αντιδήμαρχος Διοίκησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Αλέξανδρος Πανταζής.
Σχόλια Αναγνωστών
0 Προσθήκη σχολίουΔεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.