ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 00:26

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

H Ευρωπαϊκή Οικολογική Φλόγα στη Μαρίνα του Φλοίσβου

0 9 ΜΑΙΟΥ 2023, 13:17
Ένα συμβολικό ιστιοπλοϊκό ταξίδι για την ανάδειξη των πρωτοβολιών προς την πράσινη μετάβαση.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και προσωπικά ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Φωστηρόπουλος, υποδέχθηκε και καλωσόρισε παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, στη Μαρίνα Φλοίσβου Π. Φαλήρου, τη Δευτέρα (8/5/23) την ευρωπαϊκή οικολογική φλόγα και τους εκπροσώπους του έργου «The Arch» και ιδρυτές εταιρειών με οικολογικές λύσεις.Το σκάφος Μaxi-Trimaran, σε ακόμα έναν ιστιοπλοϊκό σταθμό του, αγκυροβόλησε στη Μαρίνα Φλοίσβου, καθ' οδόν για την Ευρώπη, ταξιδεύοντας από τις 18 Μαρτίου έως το τέλος του τρέχοντος μήνα, σε στρατηγικά λιμάνια και στέλνει οικολογικά/περιβαλλοντικά μηνύματα, προάγοντας τις 100 πράσινες λύσεις που έχουν επιλεγεί για τον πλανήτη.

Στη διαδρομή αυτού του ξεχωριστού, πρωτότυπου, συμβολικού ναυτικού ταξιδιού, το έργο «The Arch» https://www.the-arch.eu/en/ αναδεικνύει την ανάγκη υιοθέτησης εναλλακτικών πολιτικών και πρωτοβουλιών, με στόχο την επιτάχυνση προς την πράσινη μετάβαση, καθώς και τον εντοπισμό λύσεων που αλλάζουν τον κόσμο.

Ο διάσημος ναυτικός Francis Joyon έχει αναλάβει και μεταφέρει την οικολογική φλόγα σε όλη την Ευρώπη, ως πρεσβευτής του «The Arch» στο Maxi Trimaran IDEC Sport!

Οι κύριες επιδιώξεις της δράσης στη λογική ενός άλλου ευρωπαϊκού μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης με φιλόδοξους στόχους είναι:
• μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη,
• προσφορά καθαρής, οικονομικής και ασφαλούς ενέργειας,
• αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας,
• προώθηση «πράσινης», καθαρής και κυκλικής οικονομίας,
• βιώσιμη κινητικότητα,
• αποκατάσταση και τη διατήρηση των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας,
• ένα μη τοξικό περιβάλλονΤο σκάφος υποδέχθηκαν στην Μαρίνα Φλοίσβου ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας Κλεμάν Μπον, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονέβ , ο Αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ασημακόπουλος, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μαρίνας Φλοίσβου Σταύρος Κατσικάδης.Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε «στην ανάγκη οι Ευρωπαίοι να επιδιώξουν ένα άλλο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης με φιλόδοξους στόχους και περιέγραψε τις προτεραιότητες και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής στην κατεύθυνση της πράσινης και δίκαιης ανάπτυξης καθώς και της αξιοποίησης των μοναδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει το Παλαιό Φάληρο.
Επίσης ευχαρίστησε δημοσίως τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για την συνεισφορά του σε αυτή την προσπάθεια που την χαρακτήρισε και σημαντική και αποτελεσματική.


Μετά την Ναντ, την Κοπεγχάγη, την Μάλαγα και την Νάπολη και το Παλαιό Φάληρο, το σκάφος της δράσης θα συνεχίσει μεταφέροντας το μήνυμα της ανάγκης υιοθέτησης εναλλακτικών πολιτικών σε Μάλτα και Λισαβόνα.
Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.