ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 21:22

ΑΛΙΜΟΣ

Δήμαρχος Αλίμου: "Χαμηλής αισθητικής η παράσταση που έδωσε η κα Σιμητροπούλου..."

2 12 ΜΑΙΟΥ 2023, 11:15

Μεγάλης χρονικής διάρκειας ήταν η συζήτηση του 6ου θέματος της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου της 8ης Μαϊου στον Άλιμο. 

Το θέμα που προτάθηκε λόγω σοβαρότητας, αφορούσε στη λήψη απόφασης για την ανάθεση σε δικηγορικό γραφείο κατάθεσης ανταγωγής στην εταιρεία "ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΛΙΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ Ε.Π.Ε.", γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου. 

Όπως είναι γνωστό η εν λόγω εταιρεία έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος του Δήμου Αλίμου.

Σε απαρτία το Δημοτικό Συμβούλιο 

Η συζήτηση περιεστράφη για μία ακόμα φορά στις αυθαιρεσίες που έχει καταγράψει ο Δήμος σε βάρος των επιχειρηματιών και  στο ύψος των οφειλών λόγω των προστίμων που έχουν επιβληθεί. Τα όσα παρακολουθήσαμε  και σ' αυτή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν αναφερθεί επανειλημμένως και δημοσίως από τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη ως προς την παράνομη κατοχή από τους επιχειρηματίες δημοτικής περιουσίας, τις αυθαίρετες προεκτάσεις και κατασκευές, αλλά και για τις οφειλές τους προς τον Δήμο, οι οποίες σύμφωνα με τον Δήμαρχο ανήρχοντο μέχρι πρότινος στα 6,6 εκ. ευρώ, κάτι που αρνούνται οι επιχειρηματίες, τονίζοντας πως όλα είναι νόμιμα και τακτοποιημένα και δεν συμφωνούν με τα ποσά που τους έχει καταλογίσει η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου. 

Το διαφορετικό σ' αυτή τη συνεδρίαση ήταν ότι, το "παρών" έδωσαν, μετά από αρκετό διάστημα απουσίας τους, και δημοτικοί σύμβουλοι από τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης, που για τους δικούς του λόγους ο καθένας, δεν συμμετείχαν σε προηγούμενες συνεδριάσεις, στις οποίες είχε συζητηθεί το ίδιο θέμα και, παράλληλα, σε κάποιες απ' αυτές, το σώμα είχε ασχοληθεί με το ζήτημα της παράνομης "φυλλάδας" που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, με ψευδή, αισχρά και άκρως συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον του Ανδρέα Κονδύλη και της Διοίκησής του γενικότερα.

Παρόντες σ' αυτή τη συνεδρίαση ήταν και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, Αναστασία Σιμητροπούλου, Τόμης Αγγελόπουλος, Κων. Φαλιέρος, και Αρτέμης Καραμολέγκος.  

Ο Δήμαρχος, αφού ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους σχετικά με την Αγωγή των επιχειρηματιών εναντίον του Δήμου, πρότεινε να πάρουν απόφαση, ώστε να κινηθούν δικαστικά κατά της προαναφερθείσης αγωγής και στα όσα αναφέρονται σε αυτήν.

Μετά από τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, Θάνου Ορφανού, Ευάγγελου Τσαμήτα, Ευαγγελίας Κορομπίλη, των αντιδημάρχων, και δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσηςεγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση  του Δημάρχου για προσφυγή στη Δικαιοσύνη με την άσκηση ανταγωγής.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως, οι Ορφανός, Τσαμήτας και Δόγκας, ψήφισαν "λευκό", ενώ οι προσφάτως αποχωρήσαντες από την παράταξη του δημάρχου και ανεξάρτητοι, πλέον, δημοτικοί σύμβουλοι, Σιμητροπούλου, Αγγελόπουλος και Φαλιέρος, δεν τοποθετήθηκαν επί του θέματος, ώστε να μάθουν οι πολίτες του Αλίμου και τις δικές τους θέσεις,  επειδή αποφάσισαν να αποχωρήσουν λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης και πριν αρχίσει η συζήτηση του πολύ σημαντικού για το Δήμο θέματος, με το αιτιολογικό ότι δεν τους δόθηκε ο λόγος να μιλήσουν νωρίτερα και ότι δεν είχαν έγκαιρη ενημέρωση για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Επιπλέον, αφού με υψηλούς τόνους ζητήθηκε  από τον Δήμαρχο να αποκαλύψει ονόματα δημοτικών συμβούλων που σύμφωνα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δέχονται πιέσεις και υποσχέσεις για ν' αλλάξουν την πολιτική τους θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποχώρησαν.

Αντιθέτως, ο ανεξάρτητος (μέχρι εκείνη την στιγμή), δημοτικός σύμβουλος, Αρτέμης Καραμολέγκος, ψήφισε υπέρ της πρότασης του Δημάρχου.

Σε γενικές γραμμές και με την ομόφωνη απόφαση που πήραν, ο Δήμος θα προχωρήσει δικαστικά όπως είχε ζητήσει και ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, με γνώμονα την υπεράσπιση της Δημόσιας - Δημοτικής Περιουσίας στην παραλία.

Αναφορικά δε, με την λειτουργία των άλλων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία λειτουργούν κατά μήκος της παραλίας στην περιοχή, σε σχετική ερώτηση του κου Τσαμήτα, ο οποίος ζήτησε να ελεγχθεί όλο το παραλιακό μέτωπο για αυθαιρεσίες καταστημάτων και μετά να δώσει την θετική του ψήφο, ο Ανδρέας Κονδύλης είπε ότι η αρμόδια Επιτροπή του δήμου, που ελέγχει τις επιχειρήσεις αυτές, προβαίνει στο κλείσιμό τους εάν δεν τηρούν τα νόμιμα. Εξήγησε δε στον κ. Τσαμήτα ότι ο δήμος δεν έχει δικαιοδοσία σε όλο το παραλιακό μέτωπο και ως εκ τούτου η πρότασή του εκτός από χρονοβόρα θα ήταν και ανεφάρμοστη. Προέτρεψε όμως, όποιον γνωρίζει κάτι σχετικά με παρανομίες, αυθαιρεσίες και το μέγα ζήτημα της ηχορύπανσης εκεί, να το αναφέρει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για τα περαιτέρω. 

Κλείνοντας ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, αναφέρθηκε στην αποχώρηση της κας Σημιτροπούλου και των δύο δημοτικών συμβούλων που την ακολούθησαν, Αγγελόπουλου και Φαλιέρου, πριν ξεκινήσει η συζήτηση σχετικά για το καίριο ζήτημα της παραλίας  λέγοντας ότι, "... με την όλη συμπεριφορά της έδωσε μία παράσταση χαμηλής αισθητικής, δεδομένου πως, η ίδια ποτέ δεν πήρε θέση για τις αυθαιρεσίες στην παραλία, κάτι που τόσες φορές έχουμε συζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πότε ήταν απούσα, πότε δεν άκουγε το τηλέφωνο όταν την καλούσαμε και ποτέ βέβαια δεν έστειλε μία επιστολή, έστω, που να αναφέρει, και να μας γνωρίζει, τις θέσεις της πάνω σε αυτό το θέμα."

Συνεχίζοντας, καυτηρίασε την όλη στάση της, αναφορικά με τους λόγους που επικαλέστηκε προκειμένου να δικαιολογήσει την αποχώρησή της, λέγοντας: "Αντιθέτως, και σήμερα, αντί να καθήσει να εκφράσει τις απόψεις της για την καταπάτηση της δημοτικής περιουσίας, για να μάθουμε τι ακριβώς έχει κατά νου η κα Σημιτροπούλου και οι άλλοι δύο που την ακολούθησαν, σηκώθηκε και έφυγε, επικαλούμενη άλλα πράγματα. Άλλους λόγους. Δηλαδή τι εννοούσε όταν έλεγε να της απαντήσω σε ποιά πρόσωπα αναφέρομαι στην ανάρτησή μου; Γιατί ενοχλήθηκε άραγε γι' αυτό; Και γιατί κανένας άλλος μέσα σ'αυτήν την αίθουσα δεν αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο, παρά μόνο αυτή και οι δύο που την ακολούθησαν;"

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
σσσσσσσσ...... 17.05.23
σσσσσσσσσσσσσσσσσ...........
Απάντηση
Καλαμακιώτισσα 16.05.23
Θα μας ενδιέφερε να μαθαίναμε τις απόψεις της κας Σημιτροπούλου για την παραλία μας και όπως την έχουν καταντήσει κάποιοι με τις παράνομες προεκτάσεις που έχουν κάνει εκεί  
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.