ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 16:23

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ - Η Ειρήνη Αγαπηδάκη επικεφαλής

0 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023, 13:34

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Επικρατείας της ΝΔ θα είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη δεύτερη θέση θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και στην τρίτη θέση ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Αναφερόμενος στη φιλοσοφία επιλογής των προσώπων, τόνισε ότι έγινε με γνώμονα να δοθεί ευκαιρία σε νέα πρόσωπα που δεν είναι celebrities, αλλά καταξιωμένοι και με μεγάλο έργο προσφοράς, να συμμετάσχουν στον κοινοβουλευτικό βίο της χώρας, που ενδεχομένως να μην την είχαν με τον σταυρό. «Το να εκτεθεί κάποιος στην πολιτική δεν είναι απλή υπόθεση», σημείωσε.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό ψηφοδέλτιο επικρατείας που δεν αποτελείται από εκπροσώπους του star system και από στενές κομματικές επιλογές, αλλά από ανθρώπους που αντιπροσωπεύουν την κοινωνία και τις ανάγκες της, που σηματοδοτούν τις δυνατότητες των Ελλήνων, τόσο στη χώρα μας, όσο και στη διασπορά. Το ψηφοδέλτιο αποτυπώνει την Ελλάδα των ισότιμων ευκαιριών με τη συμμετοχή των γυναικών να φτάνει στο 53% ενώ 7 από τους 15 υποψηφίους είναι κάτω των 45 και τρεις εξ αυτών κάτω των 35.

Τα μέλη του ψηφοδελτίου αναδεικνύουν τις προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας στην υγεία, τη δικαιοσύνη, την μεταρρύθμιση του κράτους, την ανάπτυξη και κυρίως τη νέα γενιά. Επιλογές από την Κοινωνία των Πολιτών, τους νέους επιστήμονες και επαγγελματίες, τον επιχειρηματικό κόσμο και τον τομέα της παραγωγής.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις υποψήφιοι είναι ενεργά μέλη των Ελλήνων της διασποράς και τρεις ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια. Εκπρόσωποι του ελληνισμού της διασποράς και όλων των παραγωγικών δυνάμεων, αλλά και άνθρωποι που υπηρέτησαν σε θέσεις ευθύνης με επιτυχία, αναδεικνύοντας μια νέα φιλοσοφία στη δημόσια διοίκηση.

Ο Κυριάκος Μητσοράκης, μιλώντας για την Ειρήνη Αγαπηδάκη σημείωσε ότι «συμβολίζει την έμφαση που θέλουμε να δώσουμε στα θέματα υγείας και κομίζει την απόλυτη τεχνοκρατική επάρκεια και τη βούληση να κάνει τη διαφορά σε έναν τόσο κρίσιμο χώρο», λέγοντας παράλληλα ότι φέτος «θα κάνουμε τομή σε σχέση με αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν. Δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο celebrities».

«Είμαστε ένα κόμμα ίσων ευκαιριών και το όραμά μου είναι ότι μπορεί οποιοσδήποτε να προκόψει, η Ειρήνη Αγαπηδάκη συμβολίζει και αυτό ότι με επιμονή και σκληρή δουλειά μπορείς να πετυχαίνεις χωρίς να υπάρχει όριο στο όνειρο», επισήμανε.

Εν συνεχεία υπογράμμισε: «Ήθελα να κάνουμε κάτι διαφορετικό, να επιβραβεύσω μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό γυναίκες και άνδρες που έχουν διακριθεί από τη δουλειά τους και όχι κατ' ανάγκη πρόσωπα που να κομίζουν υψηλά ποσοστά αναγνωρισιμότητας. Επέλεξα το είναι από το θεαθήναι».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους επόμενους υποψηφίους σημειώνοντας για τον Θοδωρή Σκυλακάκη πως «η συμμετοχή του συμβολίζει την επιτυχία της οικονομικής πολιτικής η οποία κατάφερε και συνδύασε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μείωση φόρων και επίτευξη όλων των δημοσιονομικών στόχων που έχουμε θέσει. Αυτή τη διαδρομή πρέπει να ακολουθήσουμε και τη επόμενη τετραετία».

«Προέταξε νέο ήθος στην πολιτική προτάσσοντας το έργο και όχι τα λόγια. Είναι τιμή που τον έχουμε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Η επόμενη 4ετια θα πρέπει να είναι η 4ετια που θα χτίσουμε ακόμα καλύτερες σχέσεις με την ομογένεια ειδικά σε θέματα παιδείας», σημείωσε ακολούθως για τον Χρήστο Στυλιανίδη.

Στην τέταρτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τοποθετείται η Ιωάννα Λυτρίβη, διευθύνουσα σύμβουλος στον Εθνικό Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και στην πέμπτη θέση ο Γιώργος Σταμάτης, γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Στην έκτη θέση θα είναι η Νεφέλη Χατζηϊωανίδου, με πλούσια δράση στην Κοινωνία των Πολιτών και στην επόμενη, 7η θέση, η αθλήτρια του μαραθωνοδρόμου Μαρία Πολύζου.

Ακολουθεί στην 8η θέση η Γεωργία Βαχαρίδη, δικηγόρος, στην 9η θέση ο Νίκος Παπαϊωάννου, Πρύτανης ΑΠΘ, στην 10η ο δικηγόρος Νίκος Κορογιαννάκης (εκπρόσωπος των Ελλήνων της ομογένειας) και στην 11 θέση η Μαρία Διαμαντοπούλου, εκπαιδευτικός.

Στις επόμενες θέσεις είναι η Άννα Καστάνη, αγρότισσα από τη Μαγνησία, ο Σπύρος Καρανικόλας, πρώην εκπρόσωπος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, η Πορφυλένια Κανελλοπούλου, δικηγόρος και μέλος της ΔΑΠ και στην τελευταία τιμητική θέση ο Αντώνης Σγαρδέλης, γενικός διευθυντής της ΝΔ από το 1989 έως το 1992 και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.