ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 21:03

ΒΟΥΛΑ

Νέος βιοκλιματικός βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός πρότυπο στη Βούλα

1 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023, 11:24

Προγραμματική σύμβαση ύψους 2,1 εκ. ευρώ υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, για την ανέγερση βιοκλιματικού Βρεφονηπιακού Παιδικού Σταθμού στη Βούλα. 

Ο νέος σταθμός που πρόκειται να ανεγερθεί στο γωνιακό οικόπεδο στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Ηρακλειδών, θα πληροί όλα τα διεθνή ενεργειακά βιοκλιματικά πρότυπα.

Το κτίριο θα έχει μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, με τη χρήση φωτοβολταϊκών και γεωθερμικών συστημάτων και παράλληλα θα διαθέτει σύστημα περισυλλογής, φιλτραρίσματος και κατανάλωσης του βρόχινου νερού.

Επίσης, στην ταράτσα θα υπάρχει φύτευση, η οποία θα προσφέρει φυσική σκίαση κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υπολογίζεται να τεθεί σε λειτουργία την περίοδο 2024-2025, θα μπορεί να φιλοξενήσει 57 νήπια και να καλύψει το σύνολο των αναγκών της περιοχής για την προσχολική ηλικία.

Ο νέος βιοκλιματικός σταθμός θα αποτελέσει πρότυπο βιοκλιματικής κατασκευής και σημείο αναφοράς σε ολόκληρη την Αττική.
Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ανάμεσα στον Δημήτρη Γεωργιάκο εντεταλμένο σύμβουλο Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και τον Θανάση Αυγερινό, αντιπεριφερειάρχη. 
Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Βαριώτης 30.04.23
Πιλότε πας καλά και δυνατά. Είμαστε μαζί σου.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.