ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 10:05

ΑΡΘΡΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εκπόρθησε ένα κάστρο

0 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023, 14:16

Το να κάνει ένας βουλευτής ή υπουργός της Νέας Δημοκρατίας μια μεγάλη συγκέντρωση στα βόρεια προάστια ή στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας δεν είναι και κανένα μεγάλο κατόρθωμα. Παίζει εντός έδρας. Το να κάνει όμως μια μεγάλη συγκέντρωση μέσα σε ένα ναυπηγείο, αυτό αποτελεί ένα πολιτικό γεγονός.

Αυτό συνέβη την Τρίτη στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε μια ομιλία σε ένα κατάμεστο, από εργαζόμενους, υπόστεγο των ναυπηγείων. Γιατί προσήλθαν όλοι αυτοί στην εκδήλωση; Διότι ο Άδωνις, ως υπουργός, επαναλειτούργησε τα ναυπηγεία, δηλαδή έδωσε δουλειά και εισόδημα σε εκατοντάδες εργαζόμενους και στις οικογένειές τους που βρισκόταν σε απόγνωση.

Μπροστά σε βαρύγδουπες ιδεολογικές διακηρύξεις και απέναντι σε έναν στείρο καταγγελτικό λόγο, ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπάθησε μεθοδικά, μαζί με την ομάδα του, να εντοπίσει τα προβλήματα και να αρχίσει να τα λύνει ένα-ένα. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Και για αυτό αναγνωρίστηκε η προσπάθειά του και οι εργαζόμενοι κατέκλυσαν προχθές τον χώρο των ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ας σημειωθεί πως τα ναυπηγεία ήταν ανέκαθεν ο προνομιακός χώρος του ΚΚΕ. Τα πάντα τα ήλεγχαν οι συνδικαλιστές του. Λόγω των γνωστών πολύχρονων προβλημάτων ο ταξικός λόγος του ΚΚΕ έβρισκε πρόσφορο έδαφος.

Πώς αλώθηκε αυτό το φρούριο από έναν υπουργό της Νέας Δημοκρατίας; Με τις πολιτικές του. Γιατί ο Άδωνις παράγει πολιτική. Και έχει αποδειχθεί πως όπου συγκρούεται η πολιτική με την ιδεολογία επικρατεί η πολιτική γιατί εκφράζει κάτι το συγκεκριμένο, το χειροπιαστό. Κάτι, που τα αποτελέσματά του επηρεάζουν άμεσα τη ζωή των πολιτών.

Διότι πολιτική είναι σε τελική ανάλυση η κατάκτηση θέσεων του αντιπάλου. Και αυτό συμβαίνει όταν δίνεις λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και όταν οι πολίτες νιώθουν πως εσύ τους νοιάζεσαι και προσπαθείς.

Όλα αυτά προφανώς δεν έχουν γίνει αντιληπτά από κάποιους που, αντί να δουν το έργο του συγκεκριμένου υπουργού, ασχολούνται με ύφος εστέτ, με την τσιριχτή φωνή του και την αναμφίβολα πληθωρική καθημερινή παρουσία του στα ΜΜΕ. Όταν οι άλλοι κρύβονται, ο Άδωνις βγαίνει μπροστά. Δεν σκέφτεται μήπως αναλώσει το πολιτικό του κεφάλαιο, όπως μερικοί - μερικοί.

Φυσικά και άλλοι υπουργοί παράγουν έργο και μάλιστα σημαντικό. Δεν παίζουν όμως εκτός έδρας. Ο Ά. Γεωργιάδης πήγε στο γήπεδο τού αντιπάλου και νίκησε. Απέδειξε σε ένα κοινό που ήταν από εχθρικό ως επιφυλακτικό στις υποσχέσεις του, πως όταν υπάρχει 1) πολιτική βούληση, 2) γνώση του προβλήματος και 3) μια συμπαγής και ικανή ομάδα που ασχολείται με αυτό, τότε ξεπερνιούνται όλα τα εμπόδια.

Δια ταύτα, τα ναυπηγεία δεν επαναλειτουργούν τυχαία και ούτε οι εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν προχθές εκεί τυχαία. Ήταν συγχρόνως και πομποί ενός πολιτικού μηνύματος. Όσοι πολιτικοί προσπαθούν, ανταμείβονται.

Του Σάκη Μουμτζή - liberal.gr

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.