ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 09:38

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

14oς Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος: Με 103 δρομείς συμμετέχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

0 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023, 17:16

Με 103 συμμετοχές, όσα τα χρόνια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η ομάδα δρομέων του εκπαιδευτικού ιδρύματος τρέχει στον 14ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο την Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Εξαιρετικά δραστήρια τόσο στα ακαδημαϊκά έδρανα όσο και στους στίβους είναι η ομάδα δρομέων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών AUA Running, η οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα δώσει δυναμικό «παρών» στον Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες. Υπό την καθοδήγηση της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής Πολυξένης Τσαλιαγκού, η οποία εμπνεύστηκε την δημιουργία της ομάδας πριν από τρία χρόνια εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας του Γεωπονικού (φοιτητές, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό) την Κυριακή 23 Απριλίου θα τρέξουν και θα βαδίσουν στις διαφορετικές διαδρομές της διοργάνωσης.

Το ιδιαίτερο στοιχείο της φετινής συμμετοχής του AUA Running στον 14ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες, είναι θα αποτελείται από 103 δρομείς, έναν για κάθε χρόνο λειτουργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, δίνοντας έτσι συμβολική διάσταση στην παρουσία τους κι αποτελώντας την πολυπληθέστερη ομάδα εκπαιδευτικού ιδρύματος της διοργάνωσης.

Ανάμεσα στους δρομείς που θα στηθούν στις εκκινήσεις του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου Δήμου Παλαιού Φαλήρου με τα διακριτικά της ομάδας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, θα είναι ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Οικονομικών και Ανάπτυξης αναπληρωτής καθηγητής Θωμάς Μπαρτζάνας, ο τέως αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητής Νικόλαος Δέρκας καθώς ο τέως αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης καθηγητής Σταύρος Ζωγραφάκης, αποδεικνύοντας περίτρανα πως οι πρυτανικές αρχές όχι μόνο κάνουν πράξη το αρχαίο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί» αλλά στηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τη λειτουργία της ομάδας.

Στο πλάι τους, θα βρεθεί και η αντιπροσωπεία μελών ΔΕΠ και φοιτητών του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με έδρα το Καρπενήσι, με το οποίο το AUA Running συνδέεται με κοινές αθλητικές δράσεις ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, καταφέρνοντας να ενώσει όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, φέρνοντας κοντά το κεντρικό τμήμα του Γεωπονικού με τα περιφερειακά.

Ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος επενδύει κι ενισχύει την επαφή του με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αφού οι δύο οργανισμοί μοιράζονται το ίδιο όραμα για το πάντρεμα του αθλητισμού με κοινωνικές πρωτοβουλίες. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που έχουν έρθει κοντά αφού ο Ποσειδώνιος αγκαλιάζει στο πρόγραμμά του πλήθος πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων μαζί με τους δρομικούς αγώνες, όπως και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που εκτός από το πλούσιο εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο, έχει στρέψει επίσης το ενδιαφέρον του σε εκδηλώσεις πολιτιστικού, καλλιτεχνικού και αθλητικού χαρακτήρα μέσα από τη λειτουργία των εθελοντικών ομάδων του.

Όπως επισημαίνει η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Πολυξένη Τσαλιαγκού «Από τη φετινή διοργάνωση του Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου, η ομάδα δρομέων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών προσδοκά να αποκομίσει πολύ όμορφες αθλητικές εμπειρίες αλλά και να φέρει πιο κοντά τα μέλη της ομάδας αφού συνυπάρχουν σε κοινές προσπάθειες άνθρωποι με διαφορετική ιδιότητα μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα (φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενοι στην τεχνική υπηρεσία, μέλη της διοίκησης του πανεπιστημίου, προσωπικό καθαριότητας κλπ). Η συνύπαρξη μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα που ο αθλητισμός πετυχαίνει πολύ εύκολα, είναι σημαντικό κέρδος για όλους τους εμπλεκόμενους».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.