Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά την επισήμανση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ότι "κάποιοι εδώ και καιρό θέλουν νεκρό" και με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών έξω από την ΑΣΟΕΕ. Ο υπουργός δε κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει εάν καταδικάζει αυτές τις επιθέσεις .
Η συγκεκριμένη φράση του υπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, η οποία μεταξύ άλλων σε δήλωσή της ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη «να αποπέμψει τον κ. Θεοδωρικάκο για τις διχαστικές δηλώσεις» του.
Η απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης στις δηλώσεις Τσαπανίδου δεν άργησε και ήταν διπλή, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να επιτίθεται στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να παίρνει ξεκάθαρη θέση υποστηρίζοντας πως η Κουμουνδούρου «δεν βρίσκει ούτε μία λέξη να καταδικάσει τους αναρχικούς, που πετούν πέτρες και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας».
Μετά τη δήλωση Οικονόμου απάντηση ήρθε και από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο οποίος τονίζει πως "ο ορισμός του τεχνητού διχασμού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ".
Συγκεκριμένα δήλωσε:
Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ο ορισμός του τεχνητού διχασμού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»
«Εκείνοι:
• που μας κατηγόρησαν ότι ξυπνήσαμε νωρίς τα παιδιά, όταν η Αστυνομία συνέλαβε τρεις εγκληματικές οργανώσεις στη φοιτητική Εστία Ζωγράφου
• που δεν ζήτησαν ποτέ συγγνώμη για τις προκλητικές συκοφαντίες τους περί δολοφόνων για το ανύπαρκτο πεντάχρονο κοριτσάκι στον Έβρο
• που εργαλειοποιούν για κομματικό όφελος την τραγωδία ενός 12χρονου κακοποιημένου κοριτσιού, παρότι οι φερόμενοι δράστες είναι ήδη στη φυλακή
• που επιτίθενται διαρκώς στην Ελληνική Αστυνομία
• που ο πολιτικός τους λόγος είναι ο ορισμός του τεχνητού διχασμού
Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άλλαξε ποτέ. Δεν βρίσκει ούτε μία λέξη να καταδικάσει τους αναρχικούς, που πετούν πέτρες και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας. Θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στις 21 Μαΐου».
Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ο ορισμός του τεχνητού διχασμού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»
0
7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023, 16:05
Σχόλια Αναγνωστών
0 Προσθήκη σχολίουΔεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.