ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 00:12

ΑΡΘΡΑ

Η σημασία της επαγγελματικής ένδυσης στο χώρο εργασίας

0 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023, 09:53

 Σίγουρα έχεις ακούσει εκατοντάδες φορές πως η επαγγελματική ένδυση είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν βρίσκεσαι στο χώρο της εργασίας ή όταν αναζητάς μία νέα δουλειά και πραγματοποιείς συνεντεύξεις πρόσληψης. Όμως έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί είναι τόσο ξεχωριστός ο ρόλος του επαγγελματικού ρουχισμού; Αφιέρωσε λίγο από τον ελεύθερο σου χρόνο και στις επόμενες γραμμές του κειμένου θα καταλάβεις όλους τους λόγους που οι επαγγελματικές AYO στολές είναι αναγκαίες για κάθε εργαζόμενο και εργασιακό περιβάλλον.

Ο επαγγελματικός ρουχισμός προσφέρει θετικές πρώτες εντυπώσεις

Σκέψου πως μπαίνεις για πρώτη φορά μέσα σε μία επιχείρηση για μία προγραμματισμένη συνέντευξη εργασίας. Τι είναι αυτό που θα παρατηρήσουν πρώτα πάνω σου, όσοι σε δουν; Τον ρουχισμό σου. Τα σωστά επαγγελματικά ρούχα θα σε βοηθήσουν να δώσεις μία θετική πρώτη εντύπωση στα άτομα που είναι υπεύθυνα για την πρόσληψη σου. Μα ακόμα και αν παραμένεις στην ίδια δουλειά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ο ρουχισμός είναι δυνατόν να επηρεάσει τον εργοδότη ή τον προϊστάμενο σου στο να αποφασίσει αν θα σου δώσει ή όχι προαγωγή ή μία αύξηση μισθού. Έτσι, αν εργάζεσαι σε μία μεγάλη δικηγορική εταιρεία και εμφανιστείς κάποια μέρα με φόρμες γυμναστικής και αθλητικά παπούτσια, απομακρύνεις το ενδεχόμενο να προαχθείς σε υψηλότερη θέση εργασίας.

Η επαγγελματική ένδυση βελτιώνει την αξιοπιστία και τον σεβασμό

Οι επαγγελματικές στολές έχουν την ικανότητα να αυξάνουν την αξιοπιστία των εργαζομένων, σύμφωνα με μία μελέτη που διεξήχθη λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2014. Πιο συγκεκριμένα, για την διεξαγωγή ενός κοινωνικού πειράματος συγκεντρώθηκαν 128 άτομα που χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα φόρεσε κοστούμια, η δεύτερη ομάδα ατόμων παρέμεινε με τα ρούχα που φορούσε όταν έφτασε για το πείραμα ενώ τα μέλη της τρίτης ομάδας φόρεσαν φούτερ. Όλοι οι συμμετέχοντες συνεργάστηκαν με μία άλλη ομάδα για να δοκιμαστούν στις δεξιότητες διαπραγμάτευσης. Η ομάδα με τα κοστούμια είχε τις καλύτερες συμφωνίες για τις επιχειρήσεις τους, συγκριτικά με τις άλλες δύο ομάδες.

Επίσης, οι προϊστάμενοι σε μία επιχείρηση ξεχωρίζουν από τους υφιστάμενους τους με την κατάλληλη επαγγελματική ενδυμασία με το να δείχνουν πως έχουν την εξουσία για να λαμβάνουν αποφάσεις και να καθοδηγούν τους υπόλοιπους εργαζομένους. Εάν ένας διευθυντής παρουσιαζόταν στο εργασιακό χώρο με σαγιονάρες και βερμούδα, δεν θα είχε τον σεβασμό των εργαζομένων του.
Οι στολές εργασίας ενισχύουν την ενότητα στο επαγγελματικό χώρο
Επιπλέον, με το να φοράς τα ίδια ρούχα εργασίας με τους συναδέρφους σου, βοηθά στην συγκρότηση ομαδικού πνεύματος μέσα στην επιχείρηση και της ισότητας. Οι επαγγελματικές στολές βάζουν όλους τους εργαζόμενους στο ίδιο επίπεδο και ενισχύει την αίσθηση πως όλοι εργάζονται για τον ίδιο στόχο. Ακόμη, μία στολή εργασίας συμβάλει στο να δείχνει ο διευθυντής μίας επιχείρησης περισσότερο προσιτός προς τους εργαζόμενους. Έτσι, οι εργαζόμενοι δεν θα διστάσουν να μιλήσουν μαζί του, αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα κατά την διάρκεια του ωραρίου τους.

Οι επαγγελματικές στολές συμβάλλουν σημαντικά στο εταιρικό branding και στη διαφημιστική καμπάνια

Μία προσεγμένη στολή εργασίας μπορεί να αναδείξει την εικόνα, τις αξίες και τα πρότυπα μίας επιχείρησης. Ο ενδυματολογικός κώδικας που υιοθετεί κάθε εταιρεία προωθεί σημαντικά την προσέλκυση και την εμπιστοσύνη των πελατών της. Η στολή των εργαζομένων της επιχείρησης διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στην απόφαση ενός πελάτη να συνεχίσει ή να διακόψει τις συναλλαγές με την συγκεκριμένη επιχείρηση.
Ακόμη, οι επαγγελματικές στολές είναι χρήσιμες και για τις διαφημιστικές καμπάνιες μίας επιχείρησης. Σκέψου πως φοράς την στολή σου με την επωνυμία της εταιρείας καθώς πηγαίνεις στην δουλειά μα και όταν επιστρέφεις από αυτή στο σπίτι σου. Κατά την διάρκεια αυτής της διαδρομής πολλοί άνθρωποι θα παρατηρήσουν το λογότυπο της επιχείρησης στα ρούχα σου. Αν τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία καλύπτουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες αυτών των ανθρώπων θα γίνουν πελάτες της.
Ανακεφαλαιώνοντας, ο κατάλληλος επαγγελματικός ρουχισμός έχει δύο στόχους: να βοηθήσει εσένα να γίνεις καλύτερος, αποδοτικότερος εργαζόμενος με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και την επιχείρηση όπου εργάζεσαι, δείχνοντας προς τους πελάτες της μία όμορφη εικόνα.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.