ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 09:15

ΒΟΥΛΑ

Βούλα: Καφέ κάδοι χωρίς οσμές με βιοτεχνολογία αιχμής (video)

0 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023, 22:42

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ποιότητα ζωής των πολιτών, καινοτομεί και εφαρμόζει πρώτος στην Ελλάδα τον καφέ κάδο με βιοφίλτρο.

Σε πρώτη φάση ο δήμος προχώρησε στην αγορά 270 καφέ κάδων με βιοφίλτρο, οι οποίοι θα διανεμηθούν στις επιχειρήσεις εστίασης του Δήμου και στα νοικοκυριά που εφαρμόζουν το πρόγραμμα κομποστοποίησης.

Η διαφορά του, με τους κλασικούς καφέ κάδους, είναι στην ύπαρξη του βιοφίλτρου που βρίσκεται επάνω στο καπάκι, το οποίο απορροφά το σύνολο των δυσάρεστων οσμών.

O καφέ κάδος με βιοφίλτρο είναι εξατομικευμένος, έχει κλειδαριά ώστε να χρησιμοποιείται αυστηρά από τον ιδιοκτήτη κάθε κάδου, ενώ παράλληλα είναι εξοπλισμένος με RFID tag, για την ζύγισή και ταυτοποίησή του κατά την αποκομιδή.

Ο κάδος χρησιμοποιώντας βιοτεχνολογία αιχμής:

1. Αδρανοποιεί τις οσμές στο 100%
2. Ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο παρουσίας εντόμων και ζωυφίων
3. Εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες προστατεύοντας την δημόσια υγεία
4. Βελτιστοποιεί την διαδικασία κομποστοποίησης του οργανικού υπολείμματος


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.