ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 22:09

ΒΟΥΛΑ

Ασκληπείο Βούλας - Απόφαση του Πρωτοδικείου: Δεν αναγνωρίζεται στην Εκκλησία ιδιοκτησιακό καθεστώς εντός του Νοσοκομείου

0 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, 22:11

Δεν μπορεί να πιθανολογηθεί πλέον ιδιοκτησιακό καθεστώς στην Εκκλησία της Ελλάδος στο Ασκληπιείο Βούλας, αποφάσισε το Πρωτοδικείο Πειραιά, όπου η Εκκλησία είχε προσφύγει ζητώντας άρση της απαλλοτρίωσης σε έκταση 44 στρεμμάτων επί συνόλου 105 της έκτασης του Γενικού Νοσοκομείου που εξυπηρετεί τη νότια Αθήνα 

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους, η Εκκλησία με μια σειρά νομικών επιχειρημάτων ισχυριζόταν πως η απαλλοτρίωση του 1919 δεν είχε γίνει σωστά και πως το Ελληνικό δημόσιο δεν είχε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.  

Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος θύμισε ότι ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Πειραιά έβαλε το Δήμο στη λίστα των διαδίκων μαζί με τα υπουργεία Υγείας, Οικονομικών και τον Ερυθρό Σταυρό δίνοντάς του την δυνατότητα, το νομικό του επιτελείο να συγκεντρώσει στοιχεία και να συμμετέχει στην ακροαματική διαδικασία, πράγμα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Η απόφαση είναι πρωτόδικη και ο δήμαρχος είπε ότι δεν γνωρίζει αν έχει γίνει προσφυγή εκ μέρους της Εκκλησίας στο δεύτερο βαθμό. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.