ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 23:42

Άλιμος - Οικοδομικά ύψη: Πρώτη θετική απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει το Δήμο

0 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, 17:49

Θετικά προχωράει η μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Αλίμου από κοινού με πολλούς κατοίκους για την προστασία του περιβάλλοντος και της πόλης από τις εξωφρενικά υψηλές οικοδομές. Ο Δήμος έχει επιδοθεί εδώ και ενάμιση χρόνο σε μια τεράστια προσπάθεια ώστε να μπει φρένο στα ψηλά κτίρια που έχουν αρχίσει και ανεγείρονται στον Άλιμο, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης το ΣτΕ εξέδωσε θετικά απόφαση που δικαιώνει προσωρινά τους προσφεύγοντες. 

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση" τονίζει "να ανακοινώσουμε ότι εκδόθηκε η πρώτη δικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δικαιώνει προσωρινά τον Δήμο και τους πολίτες, καθώς γίνεται δεκτό το αίτημά μας και αναστέλλονται οι οικοδομικές εργασίες για ανέγερση κτηρίου με μεγάλο ύψος, όπου έχει γίνει χρήση των διατάξεων για προσαύξηση συντελεστή δόμησης και ύψους στην ευρύτερη περιοχή του λόφου Πανί.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση που εκδίδει το ΣτΕ για το ζήτημα σε επίπεδο αναστολής, υπέρ του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος, που βλάπτεται δραματικά.

Η οριστική δικάσιμος για δύο από τις πολλές άδειες αυτού του είδους έχει οριστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας τον Απρίλιο 2023, οπότε και θα κριθεί επί της ουσίας η υπόθεση και οι σοβαρές ενστάσεις αντισυνταγματικότητας των προσαυξήσεων στη δόμηση, που αλλοιώνουν σημαντικά το ήπιο οικιστικό και φυσικό περιβάλλον του Αλίμου.

Κατά την εκδίκαση και υπέρ της αναστολής παρασταθήκαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δικηγόρος κ. Βασίλειος Παπαδημητρίου, που έχει μεγάλη εξειδίκευση σε πολεοδομικά ζητήματα και συνέταξε τα σχετικά δικόγραφα, αλλά και εγώ με την ιδιότητα του Δικηγόρου, εκπροσωπώντας τον Δήμο Αλίμου.

Ευχαριστώ θερμά τους κατοίκους, τους συναδέλφους αιρετούς και δικηγόρους, την Τεχνική και Νομική Υπηρεσία του Δήμου, καθώς και όλους όσοι συνεργάζονται για να βάλουμε ένα «φρένο» στα απαράδεκτα ψηλά κτήρια που ανεγείρουν αρκετές κατασκευαστικές εταιρείες, κακοποιώντας και υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής και το φυσικό περιβάλλον του Αλίμου.

Όπως είχε αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτησή του ο Ανδρέας Κονδύλης "με διάφορα “τρικ” στα κτίρια για τα οποία προσφεύγουν, αναπτύσσεται δόμηση που ξεπερνάει τον Συντελεστή Δόμησης της περιοχής, αλλά επίσης και το ύψος που κανονικά ισχύει για την περιοχή. Το αποτέλεσμα: βαθιά αλλοίωση και υποβάθμιση του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος, προσβολή της πολεοδομικής μορφής του Αλίμου, απαξίωση των ακινήτων που έχουν ήδη χτιστεί με “κανονικούς” όρους δόμησης και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας".

Ο Δήμος έχει συνολικά προσφύγει στη Δικαιοσύνη για δεκατρία (13) κτήρια, ετοιμάζει προσφυγές για άλλα δεκατέσσερα (14) και το ίδιο θα κάνει εφεξής και για κάθε νέα οικοδομική άδεια (κτήριο), που προσβάλλει το πολεοδομικό και περιβαλλοντικό κεκτημένο του Αλίμου.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.