ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 13:23

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Συνάντηση δημάρχου Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκη (ΣΠΑΥ) με δήμους της Θεσσαλονίκης για την προστασία του Σέιχ Σου

0 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, 14:38

Κοινή δράση στον τομέα της πρόληψης, με το βλέμμα στραμμένο στην προστασία -τόσο την περιβαλλοντική όσο και απέναντι σε κινδύνους- του μοναδικού πνεύμονα της πόλης, του Σέιχ Σου, προτίθενται να αναλάβουν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Πυλαίας – Χορτιάτη και Νεάπολης – Συκεών, με την επιστημονική και νομική υποστήριξη του ΣΠΑΥ.

Τη Θεσσαλονίκη, για να συμμετάσχει στη συνάντηση με τους Δημάρχους Κωνσταντίνο Ζέρβα, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και Σίμο Δανιηλίδη, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και πρώην αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιώργος Χατζηδάκης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηλιούπολης & Μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ Χριστίνα Σερέτη, όπου συζητήθηκαν πεδία συνεργασιών, δυνατότητες ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών αλλά και ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών στον τομέα της πρόληψης για την προστασία του δάσους.

Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε το μοντέλο λειτουργίας του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), που έχει συσταθεί με τη συνεργασία Δήμων της Αττικής, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά σε χρηματοδοτικά εργαλεία που εξασφαλίστηκαν αλλά και στην αποτελεσματικότητα σειράς δράσεων που αναπτύχθηκαν για την προστασία και την ανάδειξη του δασικού οικοσυστήματος του Υμηττού.

Συμμετείχαν ακόμη εκ μέρους του προσωπικού ο διοικητικός υπάλληλος του Συνδέσμου Νίκος Μητσιάδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης & Πολιτικής Προστασίας Πυλαίας - Χορτιάτη Γιάννης Καρτάλης, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Νεάπολης - Συκεών Παρασκευή Γενίτσαρη, υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων Θεσσαλονίκης, Νεάπολης - Συκεών και Πυλαίας - Χορτιάτη. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.