ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 00:43

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

20 Μαρτίου: To Παλαιό Φάληρο γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα της Ευτυχίας

0 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, 14:08
Για μια δίκαιη και ισορροπημένη ανάπτυξη που θα καταπολεμήσει τη φτώχεια και θα συμβάλλει στην ευτυχία

image002.jpg
Η Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ στις 28 Ιουνίου 2012, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου και είναι η μέρα που ο Διεθνής Οργανισμός δημοσιεύει τη παγκόσμια έκθεση για την ευτυχία, η οποία κατατάσσει τις χώρες με βάση τα επίπεδα της ευτυχίας τους.

Στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ επισημαίνεται ότι «το κυνήγι της ευτυχίας είναι βασικός ανθρώπινος σκοπός», ενώ αναγνωρίζεται «η ανάγκη για πιο δίκαιη και ισορροπημένη ανάπτυξη, που θα καταπολεμήσει τη φτώχεια και θα συμβάλλει στην ευτυχία και την ευημερία όλων των εθνών».

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την επίτευξη των βασικών στόχων και κριτηρίων που έχει θέσει ο ΟΗΕ για την Διεθνή Ημέρα Ευτυχίας όπως την εξάλειψη της φτώχειας, τη μείωση των ανισοτήτων και τη σωτηρία του πλανήτη, το Παλαιό Φάληρο συμμετείχε και οργάνωσε μια σειρά δράσεων, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ευημερίας και της ευτυχίας ως βασικών στόχων και προσδοκιών των δημόσιων του πολιτικών, για τη ζωή των ανθρώπων και την εξέλιξη των κοινωνιών.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου:

Φωταγωγήθηκε με κίτρινο χρώμα η πεζογέφυρα Παλαιού Φαλήρου παράλληλα με κρατικά κτίρια και τοπόσημα του Ισραήλ

Παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, με την βοήθεια και την συνδρομή των νηπιαγωγών τους, ζωγράφισαν χαμόγελα και θα απεικόνισαν την ευτυχία.

Παιδιά των Κ.Δ.Α.Π. (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης), στέλνοντας το μήνυμα της ειρήνης, της διεθνούς συνεργασίας για την επίτευξη των στόχων του Ο.Η.Ε. και της αλληλεγγύης των κρατών, άναψαν συμβολικά τις «δάδες της ευτυχίας» ταυτόχρονα με παιδιά από την πόλη Petach- Tikva του Ισραήλ, στο πλαίσιο του “Δικτύου των Πόλεων Ελλάδας και Ισραήλ για την Υγεία και τον Πολιτισμό”, όπου ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετέχει και έχει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των πρωτοβουλιών του.

Τον συντονισμό και την οργάνωση των εκδηλώσεων είχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Μιχαηλίδης και η Υπεύθυνη της Παιδικής Βιβλιοθήκης Μαίρη Τρύφων.

Δείτε τις δράσεις στο βίντεο που ακολουθεί: 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.