ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 00:30

ΒΟΥΛΑ

Γρ. Κωνσταντέλλος: Αντιπολιτευτικοί κύκλοι δυσφημούν την πόλη με αμφισβητούμενες μετρήσεις στη θάλασσα

0 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, 18:26

Σε ευθεία αμφισβήτηση έθεσε  ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μετρήσεις θαλασσίων υδάτων που αφορούν στο παράλιο μέτωπό του και που πραγματοποίησε πρόσφατα το ΠΑΚΟΕ. 

Και όχι μόνο τις  αμφισβήτησε ευθέως, αλλά τις θεωρεί και κατευθυνόμενες από συγκεκριμένες αντιπολιτευόμενες ομάδες αφού όπως αναφέρει, προκειμένου να ενισχύσουν το αφήγημά τους για τον "καταστροφικό ρόλο" της ανάπλασης της Μαρίνας της Βουλιαγμένης, "δεν δίστασαν να επιστρατεύσουν και το ΠΑΚΟΕ". 

Συμπτωματικά αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής οι μετρήσεις έγιναν στα σημεία που εκτελούνται έργα για την ανάπλαση της Μαρίνας Βουλιαγμένης αλλά και κοντά στο σημείο που γίνονται τα έργα για το ρέμα του Κόρμπι Βάρης. Δύο έργα που εδώ και καιρό συγκεντρώνουν αντιπολιτευτικά πυρά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής 

Αντιπολιτευτικοί κύκλοι δυσφημούν την πόλη με αμφισβητούμενης εγκυρότητας έρευνας των θαλάσσιων υδάτων

Η ανάπλαση της Μαρίνας Βουλιαγμένης και η κατασκευή του ρέματος στο Κόρμπι της Βάρης, δύο σημαντικά έργα πνοής για την πόλη μας αποτελούν τα τελευταία χρόνια το μοναδικό αντιπολιτευτικό αφήγημα μίας μικρής παρέας ανθρώπων που φιλοδοξούν να το χρησιμοποιήσουν, ελλείψει άλλων επιχειρημάτων, ως αιχμή του δόρατος εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τις τελευταίες μέρες διαπιστώσαμε πως για την ενίσχυση του ανυπόστατου αφηγήματος επιστρατεύτηκε και το ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) το οποίο παρουσίασε σειρά μετρήσεων των θαλάσσιων υδάτων, - συμπτωματικά μόνο στις περιοχές όπου εκτελούνται τα επίμαχα έργα – και κοινοποίησαν με δελτία τύπου αλλά και με χορηγούμενες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως τα νερά που μετρήθηκαν είναι ακατάλληλα για κολύμβηση λόγω υψηλών τιμών μικροοργανισμών.

Το ΠΑΚΟΕ, ένας οργανισμός με την νομική υπόσταση ενός συλλόγου, δεν διαθέτει καμία πιστοποίηση, κανενός είδους διαπίστευση, δεν είναι αναγνωρισμένο εργαστήριο και τις έρευνες του δεν της υπογράφει κανένας και παρ’ όλα αυτά, με περίσσια ευκολία καταλήγει στο συμπέρασμα πως η κολύμβηση στις ακτές θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και σημαίνει συναγερμό στα ΜΜΕ, ενώ σημειώνουμε πως τα αποτελέσματα της έρευνας τους δεν κοινοποιήθηκαν ποτέ στο Δήμο.

Παραβιάζοντας λοιπόν την κοινή πρακτική όλων των επίσημων φορέων όπως είναι η Γενική Γραμματέα Υδάτων αλλά και το ΕΛΚΕΘΕ, (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών), διενήργησε δειγματοληπτικούς ελέγχους αγνώστου μεθοδολογίας σε στοχευόμενες παραλίες, στις αρχές Μαρτίου, εκτός κολυμβητικής περιόδου μετά από απροσδιόριστες καταγγελίες κατοίκων, κατά πάσα πιθανότητα και εντολέων του κέντρου για τη συγκεκριμένη «έρευνα».

Θα είχε ενδιαφέρον και πιθανόν να συνέβαλε στην αξιοπιστία των μετρήσεων αν το κέντρο ενημέρωνε το κοινό αν η μετρήσεις έγιναν κατόπιν εντολής κάποιου ιδιώτη και αν έγιναν δωρεάν ή όχι. Επίσης για την εγκυρότητα των μετρήσεων καλό θα ήταν να ενημερωθούμε ποιο εργαστήριο πραγματοποίησε τις αναλύσεις και ποιος επιστήμονας τις υπογράφει.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ενημερώνει το κοινό πως προκειμένου να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία, ζήτησε από τη μισθώτρια εταιρεία της μαρίνας Βουλιαγμένης να πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους των υδάτων του κόλπου καθ όλη τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου και τα αποτελέσματα των ερευνών ήταν στη διάθεση του κοινού σε ημερήσια βάση μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου (Ταυτότητα Υδ. Κόλπoυ Βουλιαγμένης (vvv.gov.gr)), από την έναρξη των λιμενικών εργασιών μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου του 2022 (19 Οκτωβρίου). Για την απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος και την πλήρη ενημέρωση της κοινής γνώμης, μετά τις αμφισβητούμενης εγκυρότητας έρευνας του ΠΑΚΟΕ ο Δήμος προτίθεται να ζητήσει έλεγχο των υδάτων στο σύνολο του όρμου Βουλιαγμένης από πιστοποιημένο κρατικό φορέα και να αναρτήσει τα αποτελέσματα της επίσημης έρευνας μόλις αυτή ολοκληρωθεί.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή είναι διατεθειμένη να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος της πόλης μας και να μην επιτρέψει σε λίγους να τη δυσφημούν στην προσπάθεια τους να ασκήσουν αντιπολίτευση μικροπολιτικού χαρακτήρα.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προέβει στην ακόλουθη δήλωση για τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ: «Το ΠΑΚΟΕ έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς υπάρχει πληθώρα καταγγελιών για εκβιαστικές πρακτικές, ενώ το θέμα έχει απασχολήσει και τη δικαιοσύνη όταν σειρά δημάρχων της Στερεάς Ελλάδας κατήγγειλαν ευθέως πως το ΠΑΚΟΕ τους εκβίαζε και έβγαζε το νερό ακατάλληλο. Στο δικό μας Δήμο έχουμε δει κατ’ επανάληψη μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ που δεν συνάδουν με τις αντίστοιχες μετρήσεις πιστοποιημένων κρατικών φορέων ενώ παράλληλα ο Δήμος έχει δεχτεί προτάσεις για συνεργασία με τον φορέα με οικονομικά ανταλλάγματα, χωρίς προφανώς να έχουμε ανταποκριθεί ποτέ θετικά σε καμία. Δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε σε κανέναν να δυσφημίσει το Δήμο μας με ψεύδη και κατασκευασμένα μυθεύματα οδηγούμενος από αντιπολιτευτικά ή ακόμα και οικονομικά κίνητρα και θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο να προστατέψουμε την πόλη και τη φήμη της».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.