ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 14:09

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ανακοινώθηκε η Επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας

0 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, 15:41

Τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, ανακοίνωσε ο Υπουργός Επικρατείας - Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η Επιτροπή είναι τριμελής και συμμετέχουν οι:

Ιωάννης - Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος.

Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος.

Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.

Η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Επικρατείας και νέος υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι αναλαμβάνει τη θέση με ειδική εντολή από τον πρωθυπουργό, με στόχο τη διεκπεραίωση των εξής τριών στόχων:

Να διερευνηθούν οι λόγοι που φτάσαμε να θρηνήσουμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Η διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας θα είναι ενδελεχής και διαφανής.

Να διασφαλιστούν οι διαδικασίες εκσυγχρονισμού των υποδομών.

Να αποκατασταθεί η ασφάλεια στις μεταφορές.

Χθες στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ο Γιώργος Γεραπετρίτης ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν και τόνισε ότι «θέλω ειλικρινά να πω ότι αυτό το δύσκολο έργο θα φτάσει μέχρι τέλος, θα διερευνηθούν όλα», ενώ χαρακτήρισε «μαύρες» τις ημέρες που βιώνει η χώρα μας μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.