ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 07:54

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης για τη σχέση Τσίπρα - Πολάκη: Όπως στρώνεις, κοιμάσαι

0 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 14:04

Στο Μενίδι βρέθηκε σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος κατά την περιοδεία του τοποθετήθηκε στο θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από τον Παύλο Πολάκη και τις αναρτήσεις του.

Όπως είπε αρχικά ο πρωθυπουργός, "εμείς θα πορευτούμε προς τις εκλογές που έρχονται με γνώμονα το μέλλον. Θα τηρήσουμε τη συμφωνία αλήθειας την οποία υπογράψαμε μαζί στο ακέραιο. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι."

Στη συνέχεια όμως αναφέρθηκε σε όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ:

"Γι’ αυτά τα ευτράπελα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ θα πω μια κουβέντα μόνο. Όπως στρώνεις, κοιμάσαι. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν καθόλου. Ας λύσουν τα εσωτερικά τους, ας αναλογιστούν ποιοι είναι αυτοί που ανήγαγαν τον πολακισμό σε κεντρική γραμμή του κόμματος".

"Και από εκεί και πέρα ας αφήσουν εμάς να κάνουμε την δουλειά μας, να μιλάμε για το μέλλον και να αποφύγουμε την τοξικότητα. Αν τα κάνουμε όλα αυτά στις εκλογές που έρχονται θα πετύχουμε και θα ξεπεράσουμε τους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει", σημείωσε.

Το καρφί Μητσοτάκη για τη σχέση Τσίπρα - Πολάκη: Όπως στρώνεις, κοιμάσαι

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα με τον Παύλο Πολάκη θα συζητηθεί σήμερα στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο και θα αποφασίσει την τύχη του Κρητικού βουλευτή. Εάν δηλαδή θα υπάρξει διαγραφή του ή όχι.

Πάντως, οι πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να έχει πάρει τις αποφάσεις του, όπως αλλωστε έδειξε καθαρά η πρώτη ανακοίνωση του κόμματος, η οποία μιλάει για "συστηματική παραβίαση από πλευράς του Παύλου Πολάκη των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος". Άλλωστε, όπως δηκτικά τονίστηκε εξ αρχής από την Κουμουνδούρου, "η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν, δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας… δεν είναι ατομική υπόθεση".

"Αυτοδύναμη ΝΔ για ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα"

"Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, για μία ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα". Αυτός είναι ο στόχος της ΝΔ όπως τον περιέγραψε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος τον Δήμο Αχαρνών όπου περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο κυβερνητικό έργο που συντελέσθηκε από τη ΝΔ και κάλεσε τους ψηφοφόρους να συγκρίνουν τις τετραετίες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και να μετά να αποφανθούν στις εκλογές.

"Ας συγκριθούμε, λοιπόν. Ποιος σας είπε ότι θα μειώσει τους φόρους και τους μείωσε; Η Νέα Δημοκρατία. Ποιος σας είπε ότι θα δημιουργήσει περισσότερες δουλειές και τις δημιούργησε; Η Νέα Δημοκρατία. Ποιος σας είπε ότι θα φυλάξει τα σύνορα και τα φύλαξε; Η Νέα Δημοκρατία. Ποιος σας είπε ότι θα κάνουμε τη ζωή σας πιο ασφαλή και ξέρω ότι βρίσκομαι σε μία περιοχή όπου υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας. 14 νέοι αστυνομικοί ήρθαν και προστέθηκαν στη δύναμη των αστυνομικών σας τμημάτων με μόνιμη δύναμη ΟΠΚΕ. Θέλω να αισθάνεστε όλες και όλοι ότι η φροντίδα μας για τα ζητήματα της ασφάλειας, είναι αδιαπραγμάτευτη. Και όπου χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε ακόμα περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό για να αισθάνεστε όλες και όλοι ασφαλείς, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το κάνουμε" είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή στα στελέχη της ΝΔ λέγοντας ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να υπάρξει ούτε η παραμικρή υπόνοια αλαζονείας και αυταρέσκειας, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές κερδίζονται ψήφο-ψήφο, κερδίζονται στο πεζοδρόμιο, στα καφενεία, στα ΚΑΠΗ, πόρτα-πόρτα.

"Έτσι έχουμε μάθει να κάνουμε εκλογές, έτσι θα κάνουμε εκλογές τώρα. Ξέρετε να κάνετε εκλογές, δώστε μας τη δυνατότητα να εξακολουθούμε να πηγαίνουμε τον τόπο μπροστά. Να κρατάμε σταθερά το πηδάλιο της χώρας" είπε.

Παράλληλα τόνισε επίσης ότι το σχέδιο της ΝΔ εξασφαλίζει ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει τους πιο αδύναμους, την αύξηση θέσεων απασχόλησης το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την Παιδεία, και είπε ότι "κάναμε την Ελλάδα από ουραγό, πρωταγωνιστή στην Ευρώπη".

Και προσέθεσε:

"Όλα αυτά θα τα ζυγίσετε και θα τα αξιολογήσετε. Και έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού. Ξέρω ότι υπήρχαν συμπολίτες μας που δεν ανήκαν στη Νέα Δημοκρατία, που μας εμπιστεύθηκαν το 2019 και πιστεύω ότι αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή τους. Όπως ξέρω ότι σίγουρα ανάμεσά μας υπάρχουν και συμπολίτες μας που δεν μας έχουν ψηφίσει. Που μπορεί να μας ψηφίσουν για πρώτη φορά, γιατί πείστηκαν τελικά ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας στην πολιτική χτίζονται από πολιτικούς που αυτά που λένε τα κάνουν και δε σας τάζουν πράγματα τα οποία γνωρίζετε ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε πράξη".

Αντιπλημμυρικά έργα 30 εκατ. ευρώ

Κατά την υποδοχή του πρωθυπουργού ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την υλοποίηση των δύο μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων της τάξης πάνω από τα 120 εκατομμύρια ευρώ, και στο κέντρο των Αχαρνών συνολικά 30 εκατομμυρίων ευρώ. "Αξιότιμε Πρωθυπουργέ, μαζί έχουμε συνεργαστεί με τους συνεργάτες σας και τους Υπουργούς και έχουμε καταφέρει να φέρουμε χρηματοδοτήσεις πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ από το "Αντώνης Τρίτσης", έχουμε καταφέρει να πάρουμε πρόγραμμα από το Ταμείο Ανάκαμψης για να φτιάξουμε την (λεωφόρο) Καραμανλή, έχουμε καταφέρει να κάνουμε πάρα-πάρα πολλά" είπε μεταξύ άλλων ο κ.Βρεττός.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Ναό του Αγίου Βλασίου, όπου τον υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας και τον ενημέρωσε για την πρόοδο των εργασιών του Ναού και στη συνέχεια το Λαογραφικό Μουσείο του δήμου Αχαρνών.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.