ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 20:10

ΑΛΙΜΟΣ

Απουσίες που ... "φωνάζουν" στον Άλιμο

Του Νικόλα Κονταρίνη 0 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023, 17:56

Αν και φωτογραφία αρχείου είναι αντιπροσωπευτική και του σήμερα.

Θυμάστε το λαϊκό άσμα, "Aπουσίες στα μητρώα σημειώνουμε" του Πάριου; Μήπως θυμάστε και τι έλεγε ακριβώς μετά; Αν δεν θυμάστε, θα σας το θυμίσω εγώ.

Έλεγε λοιπόν: " ... ένας ένας το διαλάμε κι αραιώνουμε ...". Απ' ότι δείχνουν τα δημοτικά πράγματα στο Άλιμο λοιπόν, κάτι τέτοιο φαίνεται πως συμβαίνει με τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, που δεν έχει και πολλούς άλλωστε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο εδώ που τα λέμε...

Και η αραίωση είναι τόσο κραυγαλέα και τρεχαλητή, σε κάποιες παρατάξεις, που"φωνάζει" καιρό τώρα... με ντουντούκα, που τελικά, το πιθανότερο είναι πως, όπου να'ναι, θα φανεί αν δεν έχει συμβεί ήδη, το γυμνό των επικεφαλής τους!!

Βέβαια, για κάποιον που έχει μία καθαρή γνώση και, όσο το δυνατόν, αντικειμενική άποψη του τοπικού - δημοτικού γίγνεσθαι στον Άλιμο, δεν χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια για να καταλάβει ότι, κάποιες παρατάξεις της μειοψηφίας τo 'χουν χαμένο το παιχνίδι από το 2019, τότε δηλαδή, που ο σημερινός δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης κέρδισε τις εκλογές με αμιγώς ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, από τον πρώτο γύρο και μάλιστα με συντριπτικό ποσοστό, αποτέλεσμα του οποίου ήταν να αρχίσουν να φαίνονται στον ορίζοντα τα πρώτα σημάδια, ικανά ώστε να δει το "μάδημα" που επρόκειτο να έχουν αργότερα οι παραταξιακές τους "μαργαρίτες", όπως και τις απουσίες των αρχηγών τους, που θα ακολουθούσαν λίγο αργότερα, σε δημόσιες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Iδιαιτέρως μάλιστα, όταν σ'αυτές θα έπρεπε να τοποθετηθούν πάνω σε πολύ σοβαρά ζητήματα, που απασχολούν αρκετά αν όχι πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία, όπως για παράδειγμα, αυτά των κραυγαλέων αυθαιρεσιών στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι..., λοιπόν, δημοτικοί σύμβουλοι διαφόρων πολιτικών προελεύσεων, από παρατάξεις  της αντιπολίτευσης, Αντ. Φουστέρης (ΠΑΣΟΚ), Μανώλης Μιχαλέτος (Ν.Δ.), έδειξαν μέσα στο Δ.Σ. πως δεν συμμερίζονται τίποτα από αυτά που ανακοινώνουν και ισχυρίζονται οι αρχηγοί τους, όπως στην περίπτωση των όσων είπαν στις 23 Ιανουαρίου 2023, κατά την διάρκεια ανοικτής δημόσιας συνεδρίασης του σώματος, διαχωρίζοντας ευθέως τις θέσεις τους από εκείνες των κ.κ. Τσαμήτα, Ορφανού.

Και αφού περί Τσαμήτα και Ορφανού ο λόγος, αλήθεια που βρίσκονται; Γεγονός, πάντως, είναι ότι δεν παρουσιάζονται εδώ και κάμποσο καιρό στις δημόσιες συζητήσεις, στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων δηλαδή, αλλά και στις μεγάλες θεσμικές εκδηλώσεις του Δήμου τους ή των κομμάτων που πραγματοποιούνται στην πόλη και τα οποία κόμματα τους στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά μάλλον, κάποιοι απο τους προαναφερθέντες δημοτικούς τους συμβούλους, έχουν ήδη προσχωρήσει στην ανεξάρτητη κίνηση του Δημάρχου Αλίμου, αφού έχουν αντιληφθεί τα "κρυφομαγειρέματα" των αρχηγών τους.

Δεδομένων όλων αυτών, λοιπόν, η παράταξη "Αγαπώ τον Άλιμο" του Ανδρέα Κονδύλη, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως, θα κερδίσει για τρίτη φορά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ανεξαρτητοποίησης της  Αναστασίας Σιμητροπούλου, γιατί ως Διοίκηση έχουν καταφέρει με σοβαρές μελέτες, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, να παρουσιάσουν ένα πολυσχιδές έργο.

Τώρα, σε ότι αφορά τις λοιπές υποψηφιότητες για τον δημαρχιακό θώκο, κατά την προσωπική άποψη του υπογράφοντος, καμία δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου.

Κατά τ' άλλα, κοντός ψαλμός αλληλούϊα.

  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.