ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 12:39

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνα ένοχοι οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας

0 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 10:27

Ένοχοι κρίθηκαν με ομόφωνη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου τόσο ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, όσο και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας. 

Ο Νίκος Παππάς κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος με βάσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και ο Χρήστος Καλογρίτσας για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος του πρώην Υπουργού. 

Την ομόφωνη απόφαση των 13 τακτικών δικαστών προς τους δύο κατηγορούμενους, εκφώνησε η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα - Χριστοδουλέα 

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η προβλεπόμενη ποινή κατ΄ανώτατο όριο είναι φυλάκιση δύο χρόνων.

Η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου.

Στη δίκη παρίσταται ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας καθώς η τακτική εισαγγελέας της δίκης Ολγα Σμυρλή ήταν ασθενής.

Ο Νίκος Παππάς μέσω των συνηγόρων του δήλωσε πως δεν θα αιτηθεί ελαφρυντικών γιατί δεν νιώθει ένοχος.

«Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών», ανέφερε.Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.