ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 12:55

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Lamda Development - ΤΕΜΕΣ: Ιδρύθηκαν οι εταιρείες ειδικού σκοπού για τα δύο μεγάλα ξενοδοχεία στο Ελληνικό

0 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 13:31

Στην ίδρυση δύο εταιρειών ειδικού σκοπού, που θα αναπτύξουν δύο πολυτελείς ξενοδοχειακές αναπτύξεις στο παραλιακό μέτωπο του ακινήτου του Ελληνικού, προχώρησαν από κοινού ΤΕΜΕΣ και Lamda Development.

Οι δύο εταίροι ενεργοποίησαν την αρχική στρατηγική συμφωνία που είχαν συνάψει το Νοέμβριο του 2020 και αφορά στη δημιουργία ξενοδοχείου στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά και ξενοδοχείου στην παραλία, τα οποία θα πλαισιώνονται και από κατοικίες, project που συνολικά αφορά σε επένδυση 300 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τις εταιρείες “BELT RIVIERA ΑΕ” και “MALT RIVIERA Α.Ε.” οι οποίες συστάθηκαν από την ΤΕΜΕΣ και την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΕ, με μετοχικό κεφάλαιο 46,5 εκατ ευρώ και 62,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Σκοπός και των δύο εταιριών είναι μεταξύ άλλων: η ίδρυση, ανέγερση, λειτουργία και εκμετάλλευση ξενοδοχείων και κάθε είδους ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων οποιοσδήποτε μορφής, καθώς και ειδικών μορφών τουρισμού, αναψυχής και αθλητισμού, σε ιδιόκτητα ή μη ακίνητα, συμπεριλαμβανομένων, ιδίως, ακινήτων που βρίσκονται εντός της περιοχής του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικό – Αγίου Κοσμά.

Επίσης, ο σχεδιασμός, η δημιουργία, μελέτη, ανάπτυξη, κατασκευή, οργάνωση, διοίκηση, διεύθυνση, διαχείριση, εκμίσθωση, μίσθωση και εκμετάλλευση σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, ξενοδοχείων συνιδιοκτησίας (condo hotels) και εγκαταστάσεων ειδικών τουριστικών υποδομών.

Όπως είχαν ανακοινώσει οι δύο πλευρές το Νοέμβριο του 2020 η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη ενός μοναδικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείου πέντε αστέρων εντός του χώρου της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά και ενός δεύτερου παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Και τα δύο ξενοδοχεία θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα.

O σχεδιασμός των μονάδων θα ανατεθεί σε κορυφαία διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ η διαχείρισή τους θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρείες διαχείρισης (hotel operators). Οι συνεργασίες με τα διεθνή ξενοδοχειακά brands αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.