ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, 08:59

ΑΛΙΜΟΣ

Κοσμοσυρροή στην κοπή της πίτας της παράταξης "Αγαπώ τον Άλιμο"

0 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 13:46

Ως ψήφος εμπιστοσύνης στην παράταξη "Αγαπώ τον Άλιμο" του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κοσμοσυρροή στην κοπή της πίτας την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, αφού στην αίθουσα του "Κάρολος Κουν" αλλά και στους εξωτερικούς χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου είχε δημιουργηθεί κυριολεκτικά το αδιαχώρητο. 

Στην κοπή της πίτας παρέστησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, η υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Σοφία Βούλτεψη, οι βουλευτές της Ν.Δ. Διονύσης Χατζηδάκης, Άννα Καραμανλή, Βασίλης Σπανάκης, Γιάννης Καλλιάνος, Μπάμπης Παπαδημητρίου, η Τομεάρχης Αθλητισμού της Ν.Δ. Ντόρα Πάλλη,  από το ΠΑΣΟΚ η Τόνια Αντωνίου, ο πολιτευτής Στέφανος Τζουμάκας, ο υποψήφιος στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Γρηγόρης Λαμπράκης, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής και υποψήφια δήμαρχος Νέας Σμύρνης Δήμητρα Νάνου, o πρώην δήμαρχος Αλίμου Αργύρης Αργυρίου κ. ά.  


Από αριστερά: Νίκος Αλεξόπουλος, Νίκος Αλβανός, Λία Σκλάβου, Ελένη Γυπαράκη, Ανδρέας Κονδύλης, Δημήτρης Μπακιρτζής, Φιλόστρατος Αστεριάδης και Κωνσταντίνα Γκόνη. 

Πριν από το κόψιμο της πίτας ο Δήμαρχος προχώρησε σε έναν μικρό απολογισμό του δημοτικού έργου με αναφορά και στα όσα κέρδισε ο δήμος μέσα στην έκταση του π. αεροδρομίου του Ελληνικού.

Στη συνέχεια μίλησε για τα σημαντικά έργα που θα αρχίσουν να υλοποιούνται το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως το νέο κλειστό γήπεδο στο Κάτω Καλαμάκι, έργο ύψους 5 εκ. ευρώ και τον νέο Παιδικό Σταθμό στο Άνω Καλαμάκι, προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ.

Επίσης, αναφέρθηκε στο νέο Δημαρχείο, το οποίο θα συγκεντρώσει και θα ενώσει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου που σήμερα είναι διάσπαρτες. Το νέο Δημαρχείο που θα κοστίσει 8 εκ. ευρώ, θα έχει 5 υπόγεια και επιπλέον θα αποδεσμευθούν 2 κτήρια, όπως αυτό του σημερινού δημαρχείου καθώς και αυτό που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως ενημέρωσε, τα κτίρια αυτά θα γίνουν 2 μεγάλοι Παιδικοί Σταθμοί, δίνοντας την δυνατότητα να εξυπηρετηθούν και πολλές άλλες οικογένειες, φιλοξενώντας τα μικρά παιδιά τους.

Επίσης, έκανε λόγο για ένα μεγάλο έργο 3 εκατομμυρίων ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, για την Οδική Ασφάλεια. Για ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια και ράμπες για τα ΑμΕΑ "Σε κάθε πεζοδρόμιο και σε κάθε γωνία θα έχει ράμπα πρόσβασης για να διευκολύνονται οι συνάνθρωποί μας με προβλήματα αναπηρίας", τόνισε χαρακτηριστικά.


Ο τυχερός πρώην δήμαρχος Αλίμου Αργύρης Αργυρίου ανάμεσα στο δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη και στον Νίκο Αλεξόπουλο. 

Συνεχίζοντας είπε για τον μεγάλο Ποδηλατόδρομο που θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση και πάλι από το Ταμείο Ανάπτυξης, μήκους 5 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων, ο οποίος θα ξεκινάει από τον σταθμό του μετρό "Άλιμος" στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης, θα διασχίζει την πόλη και θα καταλήγει στην Λεωφόρο Ποσειδώνος, όπου θα ενώνεται με τον μεγάλο παραλιακό πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, που θα ξεκινάει από τον Πειραιά και θα καταλήγει στη Βούλα.Αυτό είναι ένα έργο που σχεδιάζεται και υλοποιείται από τους έξι συναρμόδιους παραλιακούς δήμους, την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής.

Περιέγραψε τη δημιουργία μίας "πράσινης πολιτιστικής διαδρομής", που θα ξεκινάει από τον Λόφο της Αγίας Άννης, την περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, θα κατεβαίνει την Λ. Αλίμου, θα φτάνει στην Ποσειδώνος, θα συνεχίζει στο παραλιακό μέτωπο, θα περνάει από το ρέμα της Πικροδάφνης, θα συνεχίζει στο Παλαιό Φάληρο και θα καταλήγει στην Καλλιθέα, στο Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος". Οι 3 Δήμοι, Άλιμος, Παλαιό Φάληρο και Καλλιθέα, κάνουν μία κοινή διαδρομή με πολιτιστικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.


Τάκης Θεοδωρικάκος, Αργύρης Αργυρίου και Γιώργος Λιακόπουλος. 

Και όπως είπε συνεχίζοντας, "Έρχονται ακόμη 2 μεγάλα έργα που αφορούν τα σχολεία της πόλης και τα οποία θα τα κάνουμε καινούρια. Καινούρια, όλα τα σχολεία του Αλίμου, που θα τα αναβαθμίσουμε και ενεργειακά. Είναι ένα πραγματικά μεγάλο έργο συνολικού ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ".

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, που θα αρχίζει από τον Λόφο Πανί, την περιοχή Κυθηρίων, θα διασχίζει κάθετα την Λ. Αλίμου, θα περνάει τον Παλαιό Άλιμο και θα πέφτει στο ρέμα των Τραχώνων, μία περιοχή ανάπλασης, στα όρια του πρώην Αεροδρομίου.

"|Το όραμα για την πόλη μας δεν έχει όρια"

Ο Ανδρέας Κονδύλης, όμως, δεν στάθηκε σε όλα αυτά, όπως είπε, αφού αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά σ'αυτά που σκέφτονται και οραματίζονται ως Διοίκηση να κάνουνγια την πόλη του Αλίμου.

"Το όραμά μας, αλλά και οι δυνάμεις μας δεν έχουν όρια", είπε αναφερόμενος στα όσα οραματίζονται για το μέλλον. "Για να μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε όμως, πρέπει να σας έχουμε όλες και όλους κοντά μας. Πρέπει η σωστή πληροφόρηση να φτάσει σε κάθε σπίτι" τόνισε "ούτως ώστε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου να έχουμε και πάλι τις δυνάμεις να τα υλοποιήσουμε. 


Διονύσης Χατζηδάκης, βουλευτής Νοτίου Τομέα της Ν.Δ. και Νίκος Αλβανός. 

"Στην πορεία μας προς τις εκλογές, θα έχουμε δύο σοβαρούς αντιπάλους" είπε. Τον εφησυχασμό των συμπολιτών μας που θα θεωρήσουν την επανεκλογή μας βέβαιη και δεν θα έρθουν στην κάλπη και την τοξική αντιπολίτευση η οποία κάνει κακό στην πόλη μας.

Καλούμε σε συστράτευση όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και της πολιτικής, προκειμένου, όλοι μαζί, να συμπορευτούμε, να συμπράξουμε, για να πάμε τον τόπο μας ακόμη περισσότερο μπροστά.

Μία πόλη, τον΄Αλιμο που αγαπάμε, που όλες και όλοι ονειρευόμαστε, δικαιούμαστε και οραματιζόμαστε, δεν μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός μόνο Δημάρχου ή, μιας ομάδας.

Πρέπει και μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας, της συμμετοχής, της σύμπραξης, της συμπόρευσης και της δουλειάς όλης της κοινωνίας.

Για όλα αυτά λοιπόν, καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας να σταθούν δίπλα μας".


Ανδρέας Κονδύλης, Μανώλης Μιχαλέτος. 


Ανδρέας Κονδύλης Κώστας Χαρίτος. 


H Αναστασία Σιμητροπούλου ανάμεσα στις Γιώτα Προυντζοπούλου (αριστερά) και Εύη Δουδωνή. 


Από αριστερά: Γεωργία Παππά, Μαρία Ξένου, Δώρα Σύρμα, Γιώργος Μακαριγάκης, Γιάννης Αντωνάκης. 


Ντόρα Πάλλη, Μανώλης Μιχαλέτος, Κώστας Χαρίτος. 


Μπάμπης Παπαδημητρίου, Δήμητρα Νάνου. 


Από αριστερά: Η αντιδήμαρχος Μαρία Αραπάκη και η δημοτική σύμβουλος Κωνσταντίνα Γκόνη με τον Φιλόστρατο Αστεριάδη.  


Από αριστερά: Νίκος Αλβανός, Γιάννης Μαριόλης, Ντόρα Δανοχρήστου, Μαρία Ξένου και Στέφανος Διαμαντής. 


Από αριστερά: Μάνος Γαρυφαλλάκης, Ελένη Γυπαράκη, Κων. Γκόνη, Στέφανος Διαμαντής, Ανδρέας Κονδύλης, Νίκος Αλεξόπουλος, Γιώργος Μακαριγάκης, Μαρία Ξένου, Νίκος Αλβανός, Κώστας Δημάκης και Φιλόστρατος Αστεριάδης.  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.