ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 14:33

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Πατούλης: Για την κα Δούρου, το ΣΥΡΙΖΑ και τους "επαγγελματίες αλληλέγγυους", η ανθρωπιά έχει μόνον κομματική αξία

0 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 17:57

Μία φωτογραφία από το κέντρο συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας της Περιφέρειας Αττικής, όπου φαίνονται ρούχα σκορπισμένα κάτω και τα καυστικά σχόλια της πρώην περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, για το πως μεταχειρίζεται τη βοήθεια που έστειλαν οι πολίτες, προκάλεσαν την αντίδραση της Περιφέρειας. Με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για την "απούσα κυρία Δούρου από τη συμμαρχία αλληλεγγύης της Περιφέρειας, και τους "επαγγελματίες αλληλέγγυους", για τους οποίους η ανθρωπιά έχει μόνον κομματική αξία". Επισημαίνει δε πως τα ρούχα που εικονίζονται στη φωτογραφία ήταν φθαρμένα και θα οδηγούνταν στην ανακύκλωση. 

Η πλήρης ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής 

Εδώ και μέρες, η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Αττικής έχουν οργανώσει μια τεράστια επιχείρηση ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, συγκεντρώνοντας ανθρωπιστική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης, για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας σε Τουρκία και Συρία που επλήγησαν από τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς. Σε καθημερινή σχεδόν βάση συλλέγεται και αποστέλλεται η βοήθεια αυτή, με πιο πρόσφατη τη σημερινή αποστολή 50 φορτηγών με κάθε είδους υλικό από την Περιφέρεια Αττικής. Σε αυτή την προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών της Αττικής, έχει λάμψει με την απουσία της τόσο η κα Δούρου, όσο και οι κάθε λογής δήθεν "επαγγελματίες" αλληλέγγυοι, που θεωρούν ότι μόνον αυτοί είναι ευαίσθητοι απέναντι στον ανθρώπινο πόνο κι ότι οι πράξεις αλληλεγγύης, πρέπει να εξαργυρώνονται κομματικά.Η επιλεκτική ανακύκλωση στα μέσα ενημέρωσης μιας φωτογραφίας που τραβήχθηκε στο χώρο συγκέντρωσης της βοήθειας ( στην οποία αποτυπώνεται ποσότητα ρούχων που λόγω του ότι ήταν σε κακή κατάσταση και φθαρμένα, και για το λόγο αυτό δεν μπορούν να αποσταλούν ως βοήθεια, αλλά θα πήγαιναν για ανακύκλωση), έδωσε την ευκαιρία να βγουν από το "καβούκι" που ήταν κρυμμένοι όλες τις προηγούμενες ημέρες οι αλληλέγγυοι του ΣΥΡΙΖΑ. Με την φωτογραφία αυτή επιχειρούν με γκαιμπελικές μεθόδους να αμαυρώσουν την τεράστια προσπάθεια που γίνεται, από την οποία οι ίδιοι δήλωσαν απόντες.

Δυστυχώς γι΄ αυτούς, μόνο η μικροψυχία και η συκοφαντία έχει κομματική σημαία κι αυτή είναι της κας Δούρου, του ΣΥΡΙΖΑ και των διάφορων «επαγγελματιών αλληλέγγυων» που έχουν στη δούλεψή τους, που μοναδική τους έννοια είναι να συκοφαντούν την Ελλάδα και το λαό της.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι και το ίδιο κόμμα που δεν έχει πει ούτε μια καλή κουβέντα για τους Έλληνες λιμενικούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη στο Αιγαίο ενάντια στους Τούρκους δουλέμπορους. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι και το ίδιο κόμμα που δεν τους ακούσαμε να λένε ένα μπράβο στους άντρες της ΕΜΑΚ που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην Τουρκία σώζοντας ανθρώπινες ζωές. Προφανώς τους προκαλεί αλλεργία η στολή που φορούν οι Έλληνες Λιμενικοί και Πυροσβέστες.

Δεν περιμένουμε λοιπόν από αυτούς τους μικρόψυχους ανθρώπους, να αναγνωρίσουν την προσπάθεια που κάνουμε ως Αυτοδιοίκηση, γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι το εμπόριο του ανθρώπινου πόνου και η μικροκομματική του εκμετάλλευση.
Μόνον πόνο ξέρουν να πουλούν, όχι ελπίδα.

Στη δική τους μικροψυχία απαντάμε με περισσότερη ανθρωπιά, έμπρακτη αλληλεγγύη, δράσεις ελπίδας. Γιατί στο τέλος, το φως νικά πάντα το σκοτάδι.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό μετά την ολοκλήρωση της διαλογής, η οποία πραγματοποιήθηκε με τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλου στο Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.