ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 22:48

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Μουσείο: Έτσι θα είναι το νέο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - Παρουσιάστηκε το σχέδιο της ανάπλασης

0 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 20:32

Η παρουσίαση της αρχιτεκτονικής πρότασης για την επέκταση και αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου έγινε σήμερα σε ειδική εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αρχιτεκτονική πρόταση των αρχιτεκτονικών γραφείων David Chipperfield Architects και Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη Α.Ε. επελέγη ομόφωνα από την Διεθνή Επιτροπή Αξιολόγησης, που συγκροτήθηκε τον Απρίλιο 2022. 

Η παρουσίαση αφορά στη μελέτη του αρχιτεκτονικού προσχεδίου που θα ακολουθηθεί για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού πολιτιστικού οράματος.

«Πρόκειται για ένα από τα εμβληματικά έργα της Κυβέρνησης, που ανακοινώθηκε από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Ήταν όμως και ένα προσωπικό όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια επιθυμία του να προσφέρει ουσιαστικά στην αναγένννηση της συγκεκριμένης περιοχής των Αθηνών» δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και πρόσθεσε: «Το νέο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα είναι ένα μουσείο εξωστρεφές, ανοιχτό στην πόλη, σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία».

«Σήμερα έχω τη βαθιά πεποίθηση πως ένα προσωπικό μου όνειρο γίνεται πραγματικότητα» εξομολογήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκος εξηγώντας πως από την εποχή που το πολιτικό του γραφείο βρισκόταν δυο δρόμους πιο κάτω, είχε στο μυαλό του πώς θα μπορούσε να γίνει μια παρέμβαση σε αυτό το εμβληματικό μουσείο. «Με σκληρή δουλειά έχουμε κάνει σήμερα ένα πολύ σημαντικό βήμα για την υλοποίηση αυτού του οράματος» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το έργο ως μια σημαντικότατη παρέμβαση στον αστικό ιστό της πόλης αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να προσεγγίσει το μουσείο περισσότερους επισκέπτες.

Αναφερόμενος στα αρχιτεκτονικά γραφεία που ετοίμασαν τη μελέτη του αρχιτεκτονικού προσχεδίου του νέου Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μας άνοιξαν τα μάτια σε έναν καινούργιο κόσμο». Για να τους εκφράσει, αμέσως μετά τις θερμές ευχαριστίες του.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τη σύζυγό του για την ουσιαστική συμβολή της στην υλοποίηση του εμβληματικού αυτού έργου. «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τη σύζυγό μου, τη Μαρέβα, η οποία αθόρυβα υπήρξε η καρδιά αυτής της μεγάλης προσπάθειας».
Δείτε το βίντεο της παρουσίασης: 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.