ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΜΑΙΟΥ 2024, 08:46

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Το Παλαιό Φάληρο στις "100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις"

0 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 23:12
Υπογράφηκε στο ΥΠΕΝ από τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο η σύμβαση του Μνημονίου ένταξης και συνεργασίας των πόλεων για τη βελτίωση και την ευημερία των πολιτών της Ε.Ε.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου εντάσσεται επίσημα από σήμερα (3/2/23) στις «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις», με σκοπό να υποστηρίξει τον μετασχηματισμό των ευρωπαϊκών πόλεων προς την ουδετερότητα του κλίματος έως το 2030, συμβάλλοντας στην υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (European Green Deal) έως το 2050, για τη βελτίωση της ευημερίας των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, εκπροσωπώντας τον Δήμο μας, έδωσε το παρών στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ για την υπογραφή σύμβασης το σχετικού Μνημονίου ένταξης και συνεργασίας των πόλεων στο πλαίσιο του European Green Deal.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, εφαρμόζοντας την σταθερή πολιτική της Δημοτικής Αρχής της πόλης σε θέματα κλιματικής ευαισθητοποίησης, δράσεων και παρεμβάσεων, με σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνία, εκδήλωσε από την πρώτη στιγμή την επιθυμία ένταξής του στην ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030, από και προς τους πολίτες». Οι επενδύσεις προς την κλιματική ουδετερότητα θα υλοποιηθούν κυρίως μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε. και των προσκλήσεων Horizon, Life κ.α., στις οποίες το σύνολο των ευρωπαϊκών πόλεων θα είναι επιλέξιμες.

Στόχος του Δήμου μας για τη προώθηση της κλιματικής ουδετερότητας μεταξύ των άλλων αποτελούν:

Η εφαρμογή περιβαλλοντικών και βιώσιμων πολιτικών που προβλέπονται, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας για τους Πράσινους Δήμους και του συμφώνου των Δημάρχων

Η ενσωμάτωση τοπικών πολιτικών Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, με σκοπό να γίνουν οι πόλεις και οι οικισμοί πιο ανθρώπινοι, χωρίς αποκλεισμούς, ασφαλείς, ανθεκτικοί και βιώσιμοι.

Η προστασία της βιοποικιλότητας

Η προώθηση δημόσιων βιώσιμων συμβάσεων και επενδύσεων, για την καλύτερη εφαρμογή των περιβαλλοντικών και βιώσιμων πολιτικών

Η επένδυση στην κυκλική οικονομίαΟ Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, με αφορμή την ένταξη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στις «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις» τόνισε:

«Το Παλαιό Φάληρο είναι από τους λίγους ελληνικούς Δήμους που γίνεται μέλος των ‘100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων έως το 2030, από και προς τους πολίτες’ και που θα μετατρέπονται σταδιακά σε βάθος χρόνου, σε κοιτίδες καινοτομίας και πρωτοπορίας, με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες, την οικονομία και το περιβάλλον.

Η Δημοτική μας αρχή, μέσα από μια σειρά επενδύσεων και έργων που προγραμματίζονται και υλοποιούνται, βελτιώνει διαρκώς την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, συμβάλλοντας στην αστική αναζωογόνηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, ο Δήμος μας με την ένταξή του στην ομάδα των εξελιγμένων πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστοποιεί και πάλι τη δυναμική και εξέλιξή του σε διεθνές επίπεδο».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.