ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 20:39

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο και Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη μέλη της οικογένειας των 100 κλιματικά έξυπνων πόλεων της Ευρώπης

0 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 22:28

Μέλη της μεγάλης οικογένειας των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ευρώπης έως το 2030, είναι πλέον δύο δήμοι των νοτίων προαστίων. Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MOC), την Παρασκευή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στόχος του Μνημονίου είναι μέσω της συνεργασίας φορέων με την "Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030", να επιτευχθεί η μετάβαση στην καθολικά ευρωπαϊκή κλιματική ουδετερότητα έως τον απώτερο στόχο του 2050.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: Ο Δήμος μας, πρωτοπόρος στη Διαχείριση απορριμμάτων, στην κυκλική οικονομία, και στην εξοικονόμηση ενέργειας, και παρά του ότι ήδη κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην χώρα, στις επιδόσεις κλιματικής ουδετερότητας, θα συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό να εφαρμόζει πρακτικές για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και την προστασία του περιβαλλοντικού κεφαλαίου της πόλης μας.Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, με αφορμή την ένταξη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στις «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις» τόνισε:

«Το Παλαιό Φάληρο είναι από τους λίγους ελληνικούς Δήμους που γίνεται μέλος των "100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων έως το 2030, από και προς τους πολίτες" και που θα μετατρέπονται σταδιακά σε βάθος χρόνου, σε κοιτίδες καινοτομίας και πρωτοπορίας, με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες, την οικονομία και το περιβάλλον.

Η Δημοτική μας αρχή, μέσα από μια σειρά επενδύσεων και έργων που προγραμματίζονται και υλοποιούνται, βελτιώνει διαρκώς την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, συμβάλλοντας στην αστική αναζωογόνηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, ο Δήμος μας με την ένταξή του στην ομάδα των εξελιγμένων πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστοποιεί και πάλι τη δυναμική και εξέλιξή του σε διεθνές επίπεδο».
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.